Ataevleri yılsonu sergisi ve şenliği ile sezonu kapattı

Ataevleri’nin yılsonu kapanış sergisi İnönü Ataevi’nde 2011–2012 dönemi El Sanatları Kursu’na katılan 22 kadın, eğitim aldıkları 7 farklı nakış tekniği ile yaptıkları oya örneklerini sergiledi. Nazım Hikmet Parkı’nda da yıl sonu şenliği yapıldı.

Ataevleri yılsonu sergisi ve şenliği ile sezonu kapattı

 Ataevleri yılsonu sergisi ve şenliği ile sezonu kapattı

Ataşehir Belediyesi tarafından kurulan Ataevleri’nin yılsonu kapanış sergisi ve şenliği yapıldı. Sergide, İnönü Ataevi’nde 2011–2012 dönemi El Sanatları Kursu’na katılan 22 kadın, eğitim aldıkları 7 farklı nakış tekniği ile yaptıkları oya örneklerini sergiledi.
 
El sanatları örnekleri 08–09-10 Haziran tarihlerinde Optimum Outlet ve Eğlence Merkezi’nde sergilenirken, 09 Haziran’da ayrıca Nazım Hikmet Parkı’nda yıl sonu şenliği yapıldı. 

SERGİ RESİMLER İÇİN TIKLAYINIZ 
El sanatları sergisinin açılışı Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Der, Belediye Meclis Başkan Vekili Semih Selimoğlu ve Sosyal Yardım İşler Müdürü Duygu Övür tarafından yapılırken, sergi ve şenliğe çok sayıda Ataşehirli katıldı.
Ataşehir Belediyesi tarafından ilçedeki her mahalleye kurulması planlanan ve şu anda 6 mahallede bulunan Ataevleri; ilköğretim öğrencilerine ücretsiz internet, kütüphane ve çeşitli hobilere yönelme imkânları, kadınlara da okuma-yazma ve el sanatları öğrenme imkânları sağlıyor.   
Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Ataevlerinin yılsonu şenliğine gönderdiği mesajda, Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir” sözünü hatırlatarak, “El sanatları bir toplumun duygularını, sanatsal beğenilerini ve kültürel özelliklerini yansıtır. Kadınlarımızın yaptığı bu el işlemeleri kültürel kimliğimizi ve geleneklerimizi kuşaktan kuşağa aktararak hem geliştiriyor, hem zenginleştiriyor, hem de yaşatıyor. Biz Ataşehir Belediyesi olarak hem kadınlarımızı hem de sanatı önemsiyoruz. Kursumuza katılarak bu güzel el sanatlarını sergileyen kadınlarımıza başarılar diliyor, eğitmenlerine teşekkür ediyorum” dedi.
Ataevlerinin Nazım Hikmet Parkı’ndaki yılsonu şenliğinde ise Ataevlerinde eğitim gören onlarca öğrenci tüm yıl boyunca öğrendiklerini sergiledi. Ataevleri korusunun çaldığı ve söylediği şarkılarla başlayan şenlik, halk oyunları ve danslarla devam etti.


Güncelleme Tarihi: 11 Haziran 2012, 17:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER