Suriyeli muhalifler Cerablus'a saldıracak

Reuters, ÖSO adı altında savaşan Ankara destekli bazı grupların Türkiye sınırları içinden Cerablus’a taarruz başlatacağını aktardı.

Suriyeli muhalifler Cerablus'a saldıracak
 Suriyeli muhalifler Cerablus'a saldıracak

Reuters, ÖSO adı altında savaşan Ankara destekli bazı grupların Türkiye sınırları içinden Cerablus’a taarruz başlatacağını aktardı.

Reuters’ın haberine göre, Türkiye'nin desteklediği Suriyeli muhalif gruplar Suriye'nin sınır hattında bulunan Cerablus kentini IŞİD’in elinden almak için Türkiye sınırları içinden askeri harekat başlatmaya hazırlanıyor.


‘SURİYELİ MUHALİFLER KARKAMIŞ’TAKİ ASKERİ BİR KAMPTA TOPLANIYOR’
Reuters’a konuşan Suriyeli muhaliflerden bir yetkili, ÖSO adı altında savaşan bazı grupların birkaç gün içinde saldırıya başlayacağını belirterek “Gruplar (Türkiye içinde) sınır boyunca konuşlanıyorlar” dedi.

Muhaliflerden diğer bir kaynak da Suriyeli grupların Cerablus'a birkaç yüz metre mesafede sınırın Türkiye tarafında bulunan Karkamış kentindeki askeri bir kampta toplandığını söyledi. Kaynak, "Her gün Suriye'de bulunan savaşçı grupların üyeleri gizli bir noktadan Türklerin üssüne geçerek toplanıyor ve Cerablus saldırısı için hazırlık yapıyorlar" dedi.

‘MUHALİFLER FEYLAK EŞ ŞAM, AHRAR'UŞ ŞAM VE ŞAM CEPHESİ'NDEN GELİYOR'

Kaynağın verdiği bilgiye göre muhaliflerin çoğu İdlib ve Azez’de varlık göstererek Feylek el Şam, Sultan Murat Tugayları, Ahrar’uş Şam ve Şam Cephesi gruplarından geliyor.

ÖSO, son olarak Cerablus’a 54 km mesafedeki Er Rai kentini IŞİD’den almıştı.

Cerablus neden önemli?
 
IŞİD’in yabancı ülkelerden gelen militanların Suriye ve Irak’ta kontrol ettiği alanlara ulaştırmak için kullandığı sınır kasabası Cerablus, Menbic’in ele geçirilmesinin ardından örgüt için daha önemli bir hal aldı. IŞİD’in Cerablus’u da kaybetmesi durumunda Halep’in kuzeydoğusunda sahip olduğu bölgelerde daha çok baskı altına gireceği belirtiliyor. Cerablus, muhaliflerin kısa süre önce IŞİD’den aldıkları el Rai sınır kasabasına 54 km uzaklıkta bulunuyor.
 
Menbiç’in SDG güçleri tarafından ele geçirilmesinin ardından, IŞİD’in dar bir bölgede sıkıştığı ve Türkiye sınırıyla sadece Cerablus üzerinden temas kurduğu ifade ediliyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109