ASKER NÖBETİ TARİH OLUYOR

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), karakollarını Aselsan tarafından son teknolojiyle donatılmış, her türlü saldırıya dayanıklı karakollarla yeniliyor. Seri üretime geçilmesi kararı alınan ‘Kale-port’lara Sarp silahı da kurulacak.

ASKER NÖBETİ TARİH OLUYOR

    TSK, ülke sınırlarının korunmasında en önemli noktaları oluşturan karakollarda Kale-port sistemine geçiyor. TOKİ tarafından yapılan ve 15 günde montajı tamamlanan Kale-portlar taşınabilecek. Karakolu oluşturan portatif parçalar, araçlarla veya sarp ve kayalık bölgelerde helikopterlerle taşınarak kısa sürede inşaa edilebilecek. Ayrıca bu karakollar modüler olduğu için görev önceliğine göre sökülüp başka yerlere de kurulabilecek.

Top mermisi ve rokete dayanıklı portatif karakollara Sarp silah sistemi kurulacak. Nöbet kulübesinde Mehmetçik yerine Sarp silahı nöbet tutacak ve böylelikle askerin nöbet sistemi tarih olacak. 

    ASELSAN tarafından geliştirilen portatif karakollar, olası operasyonlara anında müdahele edilebilmesi için helikopter ve M60 tanklarının bulundurulmasına da imkan sağlıyor. Üst düzey güvenliğe sahip olacak olan karakollarda elektronik sistem kullanılacak. Kale-Port'ların etrafında bulunacak olan sensörlü alarm sistemleriyle, 7 kilometrelik mesafedeki canlı tespit edilebilecek.

Arazi şartlarına göre yerleştirilecek olan sensör sistemi, ana kumanda merkezinden kontrol edilecek. Sensör sistemi, yaklaşan canlının insan mı hayvan mı olduğunu da ayırt edebilecek. Bu durumda tehlike arz edildiğinde uzaktan kumanda sistemi ile ateş açılabilecek.

Güncelleme Tarihi: 16 Ocak 2013, 17:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER