Türk Tamircinin Hitler İddiası NYT'de

New York Times gazetesi, Türk Zenop Tuncer'in Adolf Hitler iddiasını yayımladı.

Türk Tamircinin Hitler İddiası NYT'de

ABD'de yaşayan bir Türk'e ait 1942 model Mercedes 320'nin Adolf Hitler'e ait olup olmadığı tartışılıyor. New York Times gazetesi, antika arabaları tamir eden Türk Zenop Tuncer'in, sahip olduğu 1942 model Mercedes 320'nin Adolf Hitler'e ait olduğunu iddia ettiğini ancak bu arabanın bir Nazi generalinin olduğunu öne sürdü.

New York Times, ABD'nin New Jersey eyaletinde özellikle antika niteliği taşıyan değerli arabaları alıp onaran Türk Zenop Tuncer'in, şuan tamir ettiği bir 1942 model Mercedes 320'nin Adolf Hitler'e ait olduğuna inandığını ancak, bu arabanın bir Nazi generaline ait olduğunu savundu.

Gazete, Zenop Tuncer'in gerekli parçaların temin etmek için Mercedes-Benz'i aradığını ve araca ait verdigi bilgilerden sonra Mercedes-Benz'den söz konusu aracın Adolf Hitler' ait olduğuna ilişkin çok sayıda telefon aldığı iddialarını yansıtırken, Mercedes sözcüsü Adam Paige'nin ise, bu arabanın Hitler'le bağlantısı konusunda şüphe duyduklarını kaydetti.



Zenop Tuncer

Paige'e mail gönderen bir uzmanın, Hitler'in Mercedes-Benz 720'ye binerken bir çok fotoğrafının olduğu iddialarına yer veren NYT, Tuncer'in arabayı satın aldığı kişinin de arabanın Hitler'e ait olduğuna inanmadığı, Nazilerden satın alındığı asla Hitler'in kişisel arabası olmadığı savlarını yansıttı.

Güncelleme Tarihi: 09 Temmuz 2012, 19:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER