New York’ta Rus mahallesi!

Son 4 yılda Rus milyarderler New York’tan toplam 1 milyar dolarlık mülk satın aldı. Emlakçılar yeni satın almalar için kurs görüyor

New York’ta Rus mahallesi!

New York Times gazetesi New York’taki emlakçıların Rus milyarderlere yatırım yapmaya başladığını yazdı. Geçen ay Mannattan bölgesindeki bir tiyatro salonunda toplantı düzenleyen yaklaşık 200 emlakçı ve yatırımcı Rus milyarderlerin dikkatini nasıl çekeceklerini, milyarderlere nasıl hitap etmeleri gerektiğini konuştu. Milyarderlerin en fazla tercih ettiği bölgeler arasında kentin en hareketli bölgesi Manhattan bulunuyor. Gece hayatı, güzel restoranlar ve iyi otellere alışkın olan 30 ila 40 yaşları arasındaki milyaderler New York’un bu bölgesini bir etiket gibi görüyor.
 
Ribolovlev çatı katını yılın bazı zamanlarında New York’ta bulunan kızı Ekaterine için 88 milyon dolara satın aldı. Bunun dışında besteci Igor Krutoy 48 milyon dolara, Rusya’nın eski finans bakanı Andrei Vavilov ise 37 milyon dolara birer ev sahibi oldu. Rus ve Ukraynalı milyarderler son 4 yıl içerisinde ABD’den toplam 1 milyar dolarlık mülk satın aldı. Bu oran, Rus ve Ukraynalı milyaderlerin oranının 2009 yılından bu yana 3 kat artmasına bağlandı ve ev alan milyarderlerin sayısı 104’ü buldu. ABD’li yatırımcı Jacky Teplitzky, “Rus milyarderler ile birlikteyken kendimi bir filmde gibi hissediyorum. Tamamen farklı bir hayat yaşıyorlar” dedi.

Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2012, 16:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER