New York’ta fare alarmı!

New York’lular Sandy Kasırgası nedeniyle hiç istenmeyen sığınmacıların istilasına uğrayabilir. New York metrosunun tünellerinde bolca bulunduğu bilinen farelerin su baskınları nedeniyle şehre akın edebileceği tahmin ediliyor

New York’ta fare alarmı!
Şu an yedi metro tüneli sular altında. Farelerin sokaklara çıkmamasının tek yolu ise bu tünellerdeki suyun bir an önce boşaltılması.

Uzmanlar, farelerin yüzerek dışarı çıkacak yol bulamamaları veya akıntının tersinde kalmaları halinde boğulacaklarını belirtiyor. Kurtulmayı başarabilenlerinse New York sokaklarında fırtınayla taşınan çöpler sayesinde karınlarını doyurarak hayatta kalacağı söyleniyor.

New York istasyonlarında 28 milyon farenin karanlıkta gizli gizli dolandığı tahmin ediliyor. Sandy Kasırgası'nın sonrasında, bu farelerin ölü ya da diri, sıtma gibi bulaşıcı hastalıkların yayılmasına neden olabileceği düşünülüyor.

Yetkililer, farelerin sel suyuna işemesi ve açık yarası olan New York'luların bu suyla temas etmesi halinde enfeksiyonların yayılabileceğini ifade ediyor.

Güncelleme Tarihi: 01 Kasım 2012, 22:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER