Laz Ziya, ABD Basınında

Sarai Sierra'nın katil zanlısı “Laz Ziya”nın Suriye'de yakalanarak Türkiye'ye getirilmesi ABD medyasında da son dakika gelişmesi olarak okuyuculara duyruldu.

Laz Ziya, ABD Basınında
Laz Ziya, ABD Basınında

Sarai Sierra'nın katil zanlısı “Laz Ziya”nın Suriye'de yakalanarak Türkiye'ye getirilmesi ABD medyasında da son dakika gelişmesi olarak okuyuculara duyruldu.

İki çocuk annesi 33 yaşındaki New York'lu Sierra'nın katil zanlısı Ziya Tasalı'nın DNA örneklerinin ceset üzerinde bulunduğu hazırlanan haberlerde belirtilirken, kaynaklar daha çok Associated Press'in hazırladığı özeti yayınladı.

New York Times: Staten Island'lı turistin ölümü nedeniyle bir kişi gözaltına alındı

New York Times Şebnem Arsu imzalı haberinde Laz Ziya'nın Suriye'deki muhaliflerin yardımıyla yakalanarak Hatay'a getirildiğine dair Türk basınında çıkan bilgilerin henüz doğrulanmadığı bilgisini verdi. Türk yetkililerin konu hakkında detaylı bilgi vermekten kaçındıkları ifade edildi.

Fox News: Türk Polisi New York'lu kadının ölümü için aranan zanlıyı gözaltına aldı

Huffington Post: Ziyat T, New York'lu anne Sarai Sierra'nın ölümü şüphelisi Türkiye'de gözaltına alındı

Wall Street Journal: Türkiye: New York'lu kadının ölümü nedeniyle bir kişi gözaltına alındı

Reuters: Türk Polisi Amerikalı turisti öldüren şüpheliyi gözaltına aldı

Reuters haberinde Ziya T. için aramaların haftalardır sürdüğünü, Sarai Sierra'nın ölümünün Türkiye'de büyük bir medya ilgisi uyandırdığı bilgisini verdi. Reuters, "Her yıl milyonlarca turist ağırlayan ülke genellikle turistler için güvenli bir varış noktası olarak görülüyor" dedi.

CNN: ABD'li kadının ölümündeki şüpheli Türkiye'de yakalandı

Gül Tüysüz imzalı haberde Ziya T'nin Hatay'ın Güney'inde yakalandığı bildirildi.

New York Post: Türk yetkililer: Staten Island'lı kadının ölümündeki şüpheli gözaltına alındı

ABD'nin en çok satan gazetelerinden NYP haberinde Ziya T'nin sorgulama için İstanbul'a götürüleceği bilgisini verdi. Gazetenin Sarai Sierra'nın İstanbul'da evli olduğu halde bir erkekle birlikte olduğu bilgisini haberin sonuna iliştirmesi ise dikkat çekti.

Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2013, 22:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER