Boston saldırısı: Zanlılardan Birisi Öldürüldü

Boston saldırısı: Bir zanlı öldü, ikincisi aranıyor, ABD'de pazartesi günü düzenlenen Boston maratonunu hedef alan bombalı saldırıların faillerinden birinin öldürüldüğü, diğerinin de arandığı bildirildi.

Boston saldırısı: Zanlılardan Birisi Öldürüldü
Boston saldırısı: Zanlılardan Birisi Öldürüldü

Boston saldırısı: Bir zanlı öldü, ikincisi aranıyor, ABD'de pazartesi günü düzenlenen Boston maratonunu hedef alan bombalı saldırıların faillerinden birinin öldürüldüğü, diğerinin de arandığı bildirildi.

Operasyon, ABD'nin önde gelen üniversitelerinden Massachusets Institute of Technology'nin kampüsünde meydana gelen bir çatışmada bir polisin ölmesi ardından başladı ve Boston'un 10 km uzağındaki Watertown kasabasında araba takibi ve silahlı çatışmaya dönüştü.

Polis, Boston maratonu saldırıları zanlısı olarak ilan edilen ve tıklayın FBI'ın dağıttığı ilanda başında beyaz beyzbol şapkası bulunan kişinin firarda olduğunu duyurdu.

Polis, iki kişinin perşembe akşamı kampüste bir polisi öldürdükten sonra bir otomobili gasp edip, aracın sahibini de beraberlerinde götürerek bölgeden uzaklaştıklarını söylüyor.

Sürücünün daha sonra herhangi bir zarar görmeden serbest bırakıldığı açıklandı.

Ancak saldırganların sonra Watertown kasabasında polisle çatışmaya girdikleri, güvenlik güçlerine patlayıcı maddeler ve silahlarla saldırdıkları öne sürüldü.

Polis, zanlılardan birinin silahla yaralandığını, daha sonra da kurtarılamadığını kaydederken, çatışma sırasında bir polisin de yaralandığı açıklandı.

Emniyet yetkilileri, şimdi ''iki numaraları zanlı'' olarak niteledikleri beyaz beyzbol şapkalı kişiyi aradıklarını söylüyor.
Araca çıplak bindirilen kişi kim?

Waterfront kasabasındaki görgü tanıkları, araba takibinin ardından çok sayıda patlama ve 10 dakika süren silahlı çatışma duyduklarını aktarıyor.

Bazı yayın organlarında yer alan bir video kaydında da, bir zanlının çıplak bir şekilde bir araca bindirildiği görüldü. Ancak bu kişinin operasyonlarla ilgisinin olup olmadığı bilinmiyor.

Yetkililer, daha sonra yaptıkları açıklamada bir kişinin aldığı kurşun yaralarıyla hayatını kaybettiğini duyurdu.

Beth İsrael Tıp Merkezi'nden Dr. Richard Wolfe, zanlının çok sayıda vücudunun üst kesimlerinde kurşun yaralarıyla hastaneye getirildiğini, hastaneye ulaştığı sırada kalp krizi geçirmekte olduğunu, bütün çabalara rağmen kurtarılamadığını ve yerel saatle 01:35'te (TSİ 8:35) öldüğünü söyledi.

Video kaydında gözaltına alınırken görülen kişiyle ölen kişinin aynı olup olmadığı henüz netleşmiş değil.

Boston emniyet yetkilisi Ed Davis, Watertown'da aranmakta olan kişinin kendi ifadesiyle ''terörist'' olduğuna inandığını söyledi.

Davis, ''Bu kişinin burada da cinayet işlemek için geldiğine inanıyoruz'' dedi.

Pazartesi günü Boston Maratonu sırasında meydana gelen iki ayrı patlamada 3 kişi hayatını kaybetmiş, 170'ten fazla kişi de yaralanmıştı.

Olayda sekiz yaşındaki Martin Richard, 29 yaşındaki Krystle Campbell ve 23 yaşındaki Çinli yüksek lisans öğrencisi Lu Lingzi hayatlarını kaybetmişlerdi.

Güncelleme Tarihi: 19 Nisan 2013, 14:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER