Uluslararası Hak Arama Derneği (UHAD) Alman Yetkilileriyle Buluşacak

Uluslararası Hak Arama Derneği (UHAD) 2014 Kasım ayında İstanbul Maltepe’de kuruldu.

Uluslararası Hak Arama Derneği (UHAD) Alman Yetkilileriyle Buluşacak
Uluslararası Hak Arama Derneği (UHAD) Alman Yetkilileriyle Buluşacak

Uluslararası Hak Arama Derneği (UHAD) 2014 Kasım ayında İstanbul Maltepe’de kuruldu. Dernek olarak esas faaliyetimiz Almanya’dan emekli olmadan dönen gurbetçilerin Almanya devletince kısmen el konulan emeklilik primlerinin iadesi hakkında çalışma yapmaktır.

Gurbetçilerin Verilmeyen Emeklilik Primleriyle İlgili Hak Aramalarına Destek Çağrısı

Almanya emekli olmadan ülkelerine dönen Türk işçilerine kendi iç yasalarını referans göstererek emeklilik primlerinin yarısını iade etmemektedir. Yapılan bu uygulama Avrupa Birliği Müktesebatına, Almanya-AB ve Almanya-Türkiye ikili anlaşmalarına göre hukuksuz bir uygulama olmakla birlikte tahmini 4 milyon Türk’ü mağduriyeti ve Türklerin yaklaşık 200 milyar € alacağı söz konusudur.

18-20 Kasım 2015 tarihlerinde İstanbul Beşiktaş’ta bulunan SGK eğitim ve sosyal tesislerinde Alman yetkililerin de katılacağı “Türk-Alman Danışma Günleri” düzenlenecek. 20 Kasım Cuma günü saat 11.15’te mağdur gurbetçiler adına UHAD, Türk ve Alman SGK yetkililerine sorunu ileterek Alman SGK yetkililerine “Ödemeniz gereken işveren primlerini SGK’ya borçlanarak biz ödedik ve Türkiye’de bu şekilde emekli olduk. Lütfen sesimizi hükümetinize duyurun ve haklarımınızı iade edin.” diyecekler. 

Güncelleme Tarihi: 13 Kasım 2015, 08:09
YORUM EKLE
YORUMLAR
Yılmaz Kayalı
Yılmaz Kayalı - 2 yıl Önce

Arkadaşım buluştunuz ve bu görüşmede ne gibi bir sonuca varıldı hiç biryerde sonuç bulamadım 8 yıldan bu güne ahim' den bir sonuç olmazmı ?? Türk Devleti bu konuda oda kulağının üstüne yatmış hiç gıkları çıkmıyor olmaz böyle herkez zamana mı oynuyor nerde Adalet geç gelen Adalet değildir İCRAAT BEKLİYORUZ TÜRKİYEDEN BU KONU HAKKINDA...

SIRADAKİ HABER