Alman Pastacılığı

Genellikle “bira” denildiğinde akıllara gelen Almanya’nın yemek kültürü aslında biradan çok daha fazlasını kapsıyor.

Alman Pastacılığı
Gerçekte Almanlar harika Rhineland şarapları, sağlıklı ve kalp dostu ekmekleri, emsalsiz pasta ve unlu mamulleri ve geniş bir alana yayılan bölgesel yemek zevkleriyle bu konuda oldukça iddialıdırlar. Kendine özgü yemekleriyle dünya çapında anılmıyor ve zengin mutfağıyla göze çarpmıyorsa da Avrupa’nın kalbinde, İskandinavya ve Akdeniz bölgesi arasında geçiş noktası konumunda bulunan Almanya; kendisiyle komşu bu zengin mutfaklardan etkilenmiş ve zaman içinde gerek yemek kültürünü gerekse mutfağını değiştirip geliştirmiştir.

Yakın bir zamana kadar ikiye bölünmüş bir toplum olarak yaşayan Almanya, günümüzde başkenti Berlin ile birlikte Avrupa’nın en popüler ülkelerinden biri haline

getirmiştir. Aldığı dış göçlerle de giderek daha kozmopolit bir yapıya bürünen ülke; bu sayede birçok yeni ve farklı lezzete kucak açmıştır. Almanlar dostça yaklaşımlarıyla ülkelerindeki göçebelerin mutfak zevklerini de kabul etmişlerdir. Almanyada yemek kültürü her bir eyaletteki geleneksel öğelere, bölgelerde üretimi yapılan tarım ürünlerine ve yeni nesil Almanların damak zevklerine göre yeniden şekillenmiştir. Almanya’da tatlılar özelikle sıcak yaz günlerinin ve yılın geri kalanına vazgeçilmezleridir.

Lezzetli, yapımı kolay, hafif ve besleyici Alman tatlıları günlük yaşamın da bir parçasıdırlar. Gün içinde kahve içmeyi alışkanlık haline getirmiş olan Almanlar, kahveyle birlikte görkemli tartları “torte” yada pastaları “kuchen” i lezzet tamamlayıcısı olarak kabul ederler. Herhangi bir Alman ev sahibinin konuğuna kahvenin yanında pasta, kek yada tart ikram etmemesi düşünülemez.

Alman mutfağında mayalı hamur kullanılarak ve genelde yağda pişirilerek hazırlanan tatlı çeşitleri, aromalı, meyveli kurabiye ve pastalar hakimdir. Farklı özelliklerde pataşular, tuzsuz peynirden yapılan tatlı bisküviler, Danish benzeri çeşitler, bol frambuazlı, çilekli tartlar ve pastalar Almanların pastacılık alanındaki zevklerini belirleyen öğelerdir. Günümüzde Alman pastacılığı bütün dünya çeşitleriyle kaynaşmış olup uğraş veren ustalar dünyanın birçok ülkesinde çalışarak bilgi alışverişini üst düzeye çıkarmışlar; bu sayede oldukça kaliteli ustalar yetiştirmişlerdir. Alman pastacılığı denildiğinde dünyaca ünlü “Berliner” kurabiyeleri, franbuazca zengin “Kara Orman Pastası” ve meşhur “Strudel”i akıllara gelir.

ATAŞEHİR PASTANE ADRES VE TELEFONLARI

Güncelleme Tarihi: 28 Ağustos 2012, 12:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER