Muharrem Ödemiş ‘Ortak Paydamız Ataşehir’

Aday belirleme süreci başlayan Adalet ve Kalkınma Partisi’den Ataşehir Belediye Başkanlığı’na aday adaylığını ilk olarak Muharrem Ödemiş açıkladı.

Muharrem Ödemiş ‘Ortak Paydamız Ataşehir’
Muharrem Ödemiş ‘Ortak Paydamız Ataşehir’
Recep Kenan/Ataşehirweb.com

Aday belirleme süreci başlayan Adalet ve Kalkınma Partisi’den Ataşehir Belediye Başkanlığı’na aday adaylığını ilk olarak Muharrem Ödemiş açıkladı. 

FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLA

1 Ekim itibarı ile adaylık başvuruları başlayan Ak Parti’de başlayan takvimle birlikte aday adayları başvurularını yapıp adaylıklarını açıklamaya başladı.

Bu kapsamda Ak Parti’den Ataşehir Belediye Başkanlığı aday adaylığını ilk açıklayan, “bu bölgede koyun otlatmış kadar eski Ataşehirli kardeşiniz olarak Ataşehir’in sorunlarını biliyoruz.” diyen Muharrem Ödemiş oldu. 

Ak Parti’den Ataşehir’de Başkanlığa ilk Aday Muharrem Ödemiş

Ataşehir Zübeyde Hanım Öğretmenevi’nde STK temsilcileri, kanaat önderleri, dernek yöneticileri, davetliler ve Ataşehir basınının katıldığı kahvaltıda yaptığı açıklama ile Ak Parti’nin Ataşehir Belediye Başkanı adaylarından olduğunu duyurdu.

Muharrem Ödemiş Ataşehir’de yaptığı çalışmaları içeren sunum sonrasında ; “ Dün burada yaşamış. Bu gün burada yaşayan ve gelecekte de burada yaşayacak olan insanlarız. Yaşadığımız kente ve çevremize karşı sorumluluklarımız var. Ak Parti'de siyasete başlayan biri olarak insanlara hizmet etmeyi kendimize şiar etmiş bulunmaktayız. Bizim davamız ve düşüncemiz millete hizmet etme düşüncesidir. Bundan dolayı bu insanların güzelliklerine mahzar olma, insanların duasını alma davasıdır."şeklindeki sözleri ile aday adayı olduğunu duyurdu. 
Ak Parti'nin kurulduğu yıldan bu yana içerisindeyim. Biz en dipten siyasete başlamış, idealleri olan insanlarız, aklımız önüne hırsımız hiçbir zaman geçmedi" diye konuşan Muharrem Ödemiş, 40 yıldır Ataşehir'de olduğunu, Ataşehir'in birçok sivil toplum örgütünde çalıştığını ifade ederek, "Biz en temel noktadan Ataşehir'in ilçe olması için mücadele veren bir kişiyiz. Ataşehir’i Erengazi olarak ilçe yapma mücadelesinin örgüt yapısında yer aldık ve ilçe olduktan sonra artan beklentilerimizi karşılamak için çaba sarf edenlerden olduk. E5’in altı ile üstü arasındaki gelişmişlik farkının İlçe olmakla kaldırılabileceğini düşündük. Bu çerçevede Erengazi ilçesini oluşturmak için mücadele ettik. Üstat Cemil Meriç'in dediği gibi; koltukların peşinden değil davasının peşinden koşan olduk"  diye konuştu. 

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin kurulduğu günden bu yana en tepede değil, en dipte göreve talip olarak partisinde hizmet ettiğine dikkat çeken Ödemiş, İçerenköy mahalle örgütünde başlayan siyasi hayatının sırasıyla ve seçilerek; ilçe yönetim kurulu üyeliği, İlçe Başkan Yardımcılığı ve Vekillik ve İlçe Başkanlığı süreçlerinden geçtiğini, milletvekilliği aday adaylığı nedeni ile görevinden istifa ettiğini söyledi.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'yle, Ataşehir Platformu olarak bir araya geldiğini belirten Ödemiş, "Biz sayın başkanla Ataşehir Platformu olarak yaptığımız bir program vardı. Demokratik hak dedik. Kenti yöneten Belediye Başkanına söz verdik. Şöyle bir sonuç çıktı konuşmasından; "Esasında biz çok şey yapmak istiyorduk. Ulaşımı da, trafiği de, köprülü kavşağı da yapacaktık, imarı da çözecektik… ama ah o Büyükşehir var ya… Bize izin vermedi, biz yardımcı olmadı onun için yapmıyoruz." Bu mevcut sorunlar 5 senenin değil, 25 senenin sorunlar. Yaptığı projelerin hiçbiri yapısal projeler değil, bu projeleri Anadolu’nun şehirlerinin belediyeleri de yapıyor." şeklinde konuştuktan sonra, toplantıda Kadıköy’ün bu bölgeyi çok kötü yönettiğinin itiraf edildiğine dikkat çekti.  

ATAŞEHİR’DE KUTUPLAŞMA, KAVGA, GERİLİMDEN YANA DEĞİLİZ

“Ataşehir’de kutuplaşma, kavga, gerilimden yana değiliz.”diye konuşan Ödemiş seçimde projelerin yarışması gerektiğini söyleyerek, şairin dediği gibi;”Bu ülke için çok öldük… Biraz da yaşayalım. Biraz da barış içerisinde yaşayalım. Ataşehir’in içinde statü, sosyal yapı olarak Bağdat caddesi var. İçinde, Hakkari ortalaması var. Böyle bir kent olabilir mi? 5 yıl içerisinde mahalleler arasında gelişmişlik farkının hala uçurum içerisinde olmasını başarı olarak düşünebilir miyiz? Kardeş Kültürleri bir arada toplayalım. Ama bir arada toplayalım. Mahallelerin yapısına göre sanatçıları getirerek o mahalleleri ayrı yerlerde toplamayalım. Eğer kardeş kültürlerse amaç, kardeş kültürleri toplayacağımız bir salona onlara hitap edecek sanatçıyı da getireceğiz" dedi.

CHP’DE 6 ADAY BELEDİYENİN BAŞARISIZ OLDUĞU ANLAMINA GELİR

Bütün bunlar için Ataşehir’de güçlü bir yerel yönetim anlayışına ihtiyaç olduğunun altını çizen Muharrem Ödemiş, her siyasi partide aday adayları çıkacağını, Ak Parti’de sürecin başladığını, CHP’de 6 aday adayının çıkmasının belediyenin başarısız olduğu anlamına geleceğini, başarılı bir belediye olsa partisinden karşısına aday çıkamayacağını ifade etti. 

CHP adına aday adayı olmuş bir arkadaşımız dürüstlükten, şeffaflıktan yana olacağını söylüyor. Bu arkadaşımızın dürüst, şeffaf ve hesap verebilir bir belediyecilik anlayışı ile yola çıkması da mevcut belediyenin bu alandaki eksikliklerinin bir göstergesidir” dedi.

Adaylık açıklamasını da içeren konuşmasını tamamlayan Ak Parti Ataşehir Belediye Başkan Aday Adayı Muharrem Ödemiş toplantıya katılan Ataşehir basınının temsilcilerinin sorularını yanıtladı.

Ak Parti Ataşehir Belediye Başkanı Aday Adayı Muharrem Ödemiş Kimdir?


1968 İstanbul Fatih doğumlu olan Muharrem Ödemiş, İlkokulu Kadıköy Reşat Nuri Güntekin, Ortaokulu İçerenköy Hasan Leyli, lise eğitimini Kadıköy Ticaret Lisesi’nde tamamladı.

İstanbul Üniversitesi İktisat bölümünden 1991 yılında mezun oldu. Aynı üniversitede Sosyal Bilimler Enstitüsü Maliye Anabilim dalında yüksek lisans eğitimini tamamladı.1990 yılından itibaren kendi aile şirketinde gıda dağıtımı ve pazarlaması yapan Muharrem Ödemiş, birçok dernek ve sivil toplum örgütünde aktif olarak görev yapıyor.

Ödemiş, 2001 yılında AK Parti Kadıköy İlçesi’nde yönetim kurulu üyeliği, 2004 yılında mali işlerden sorumlu ilçe başkan yardımcılığı ile 2006 yılında siyasi ve hukuki işlerden sorumlu başkan yardımcılığı, 2007 yılında Kadıköy İlçe Başkanlığı yaptı. Son olarak 2011 yılında Milletvekili aday adayı olan Ödemiş, evli ve üç çocuk babasıdır.

İktisat Mezunları Derneği, Kızılay, THK, Ataşehir Malatyalılar Derneği'nin de içerisinde bulunduğu birçok STK’nın yönetiminde görev aldı yada görevi devam etmektedir.

Güncelleme Tarihi: 12 Nisan 2018, 11:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109