Ak Parti’den Aslantepe’de Kırılması Zor İstanbul Rekoru

Aziz Babuşçu'nun tek aday olarak girdiği Ak Parti 4.Olağan İstanbul İl Genel Kurulu, Pazar günü Aslantepe TT Arena Stadı’nda kırılması zor bir rekorla gerçekleşti.

 Ak Parti’den Aslantepe’de Kırılması Zor İstanbul Rekoru

 Ak Parti’den Aslantepe’de Kırılması Zor İstanbul Rekoru
Recep Kenan/Atasehirweb.com

  Aziz Babuşçu'nun tek aday olarak girdiği, Ak Parti 4.Olağan İstanbul İl Genel Kurulu, Pazar günü Aslantepe  TT Arena Stadı’nda kırılması zor bir rekora imza atarak,  "Dolduramazsam istifa ederim" sözünden dolayı Babuşçu'yu rahatlattı. 

   Yoğun ve coşkulu bir kalabalığın katıldığı genel kurulda, stadın tamamen dolduğu, saha içinin de izleyicilere açık olduğu, merdiven aralarının da tamamen dolduğu düşünülürse ve maçlar sırasında ayakta seyirci alınamayacağı gerçeği dikkate alınınca, bu rekorun kırılmasını olanaksız gibi düşünebiliriz.

               KONGRE RESİMLER İÇİN TIKLA

   Saatler öncesinde ilçe teşkilatlarınca otobüslerle yola çıkartılan partililer stat yakınlarında yoğun trafikle karşılaştılar.

  Stat yerleşiminde organizasyonu yapan ekipler tarafından her ilçe kendilerine ayrılan alanlara yerleştirildi.

   Program başladığında stada girişler hala devam ediyordu. Stada giremeyip dışarıda kalanlar olduğu bilgileri geliyordu dışarıdan.
  Başbakan ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan  “Büyük Usta Geliyor” anonsu ile Arena’ya girince tezhürat ile karşılandı.

   Ataşehir’in yerel basın temsilcisi Ataşehirweb olarak biz daha çok Ataşehir ilçe bölümü ile ilgileniyoruz.


   Stadın genelini gözlemlerken bir gözümüz hep Ataşehir bölümünde. Stadın en erken dolan bölümü oldu Ataşehir bölümü. En fazla alana sahip olmasına rağmen Ataşehrliler kendilerine ayrılan alanı tamamen doldurdu. Alandaki merdiven boşlukları ve koridorlar da ayakta kalan izleyiciler tarafından dolduruldu.


Ataşehir İlçe başkanı Nimetullah TOPU, İlçe Yönetimi ve ekibi organizasyon çalışmalarını ciddiye aldıkları için en başarılı ilçe olarak stadyumdaki bölümlerine yansıttılar.

 Protokol katılımının çok yoğun olduğu genel kurulda, Başbakan Erdoğan dışında; Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, AB Bakanı Egemen Bağış, İç işleri Bakanı İdris Naim Şahin ile birlikte çok sayıda bakan, eski İç İşleri Bakanı Abdul Kadir Aksu, Hakan Şükür’ünde olduğu İstanbul milletvekilleri ve komşu illerin milletvekilleri, İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı Kadr Topbaş, ayrıca üst düzey parti yöneticileri, sivil toplum örgütü temsilcileri ile yerli ve yabancı çok sayıda seçkin davetli hazır bulundu.

   Divan kurulunun oluşması Saygı duruşu ve İstiklal Marşını takiben açılış konuşmasını Ak Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu; “Ezilmişlerin desteği ile geldik. Pınarhisar dan geldik. Halkımızın her yarasına ilaç olduk. İstanbul’un her ilçesine, her mahallesine yüreğimizi koyduk. Kimseyi dışlamadık, dışlamayacağız da” diye katılımcılara seslenerek yaptı.

   İl Başkanı Babuşçu’dan sonra kürsüye Başbakan ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan çıktı.


          Bir olduk, birlik olduk, birlikte Türkiye olduk. 
     Erdoğan konuşmasına; “Bugün buradan bütün İstanbul’u selamlıyoruz.” diyerek başladı. “Bu şehrin kedilerini, kulelerini, minarelerini ezanlarını seviyoruz. Bu şehrin dilini seviyoruz.” dedikten sonra, uludere olayları ile ilgili "Nekrofili (Ölü sevici) bunlar. Bu kadar ağır konuşuyorm, çünkü bunlar ölüler üzerinden siyaset yapıyorlar." dedi. 

Köşe yazarları için ise;"Tasmalı bunlar, bir zamanlar yazdıkları için fırçalanıyorlardı. Tasmalarından biz kurtardık bunları." Diye devam ettikten sonra sözlerini özetle şöyle sürdürdü:

   Sizleri tek tek selamlıyorum.   Ben belediye başkanlığımdan bu yana siyaseti bu şehre hizmet olarak gördüm. Büyük kongre değil, il kongremizi Stadyumlarda yapar duruma geldik. İstanbul bize umut bağladı. Bunu hep beraber başardık. Bir olduk, birlik olduk, birlikte Türkiye olduk.
   
   21. Yüzyılı Türkiyenin Yüzyılı yapıyoruz.  Arena Stadyumu gerçekleştirdiğimiz büyük projelerimizin örneğidir.

   Bu projeleri gerçekleştirirken yanımızda mısınız İstanbul?, Arkamızda mısınız?, birlikte miyiz, beraber miyiz?  

   O zaman durmak yok yola devam diyeceğiz.
    Bu gün 27 Mayıs. 2 önemli anlamı var bu günün. Menderes ve arkadaşlarının idam edilişlerinin yıl dönümü. Bugün Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u Fethinin de yıl dönümü. O gün Fatih’in İstanbul’a girişinde Ayasofya’da patrik ve halk korkmasın diye komutanına talimat verdi.
 
Biz böyle bir neslin temsilcileri, Osmanlı'nın bakiyesiyiz. Biz yaratılanı yartandan dolayı seviyoruz.

    Aziz Babuşcu Yeniden İstanbul İl Başkanı

  Başbakan ve Ak Parti Genel Başkanı Edoğan konşmasını tamalayınca Genel Kurul gündemine devam edilerek seçimlere geçildi. 702 delegeden 616’sı oy kullandığı Genel kurulda, mevcut başkan Aziz Babuşcu, 616 delegenin 603’ünün oyunu alarak, AK Parti İstanbul İl Başkanı oldu. 
 
   Ak Parti 4. İstanbul Olağan İl Kongresinde, 50 kişilik Yönetim Kurulu, 5 kişilik Disiplin Kurulu ve 3 kişilik Parti İçi Demokrasi Hakem Kurulu üyeleri de belirlendi.

   Aralarında Aziz Babuşcu, Kadir Topbaş, Nevzat Şatıroğlu, Lokman Çağırıcı, Osman Develioğlu, Yücel Çelikbilek, Ahmet Misbah Demircan, Ahmet Poyraz, Memet Teyfik Göksu, Necmi Kadıoğlu, İsmail Kavuncu, Mustafa Demir, Erhan Erol, Şakir Yücel Karaman, Fazlı Kılıç, Aziz Yeniay, Salih Kenan Şahin, İsmail Erdem, Hüseyin Keskin, Cahit Altunay, Can Tabakoğlu, Şadi Yazıcı, Hasan Can, Mustafa Kara, Murat Aydın, Orhan Uzuner, Ahmet Selamet, Göksel Gümüşdağ, Sefer Kocabaş, Ömer Lütfi Arı, Hüseyin Evliyaoğlu, Ali İbiş, Cengiz Kaptanoğlu, Nevzat Er, Özlem Piltanoğlu, İnci Özdemir, Eşref Albayrak ve Hüseyin Baştürk’ün de aralarında bulunduğu 186 kişi genel merkez delegesi olarak seçildi.

Güncelleme Tarihi: 28 Mayıs 2012, 20:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER