Ak Parti Başkan Aday Adayı Gürbüz Kaya ‘Aday Gibi Çalışacağım’

Ak Parti Ataşehir Belediye Başkan Aday Adayı Gürbüz Kaya, Ataşehir Küçükbakkalköy Kayışdağı Caddesi’nde irtibat ofisi açtı.

Ak Parti Başkan Aday Adayı Gürbüz Kaya ‘Aday Gibi Çalışacağım’
Ak Parti Başkan Aday Adayı Gürbüz Kaya ‘Aday Gibi Çalışacağım’
Recep Kenan/Ataşehirweb.com

Ak Parti Ataşehir Belediye Başkan Aday Adayı Gürbüz Kaya, Ataşehir Küçükbakkalköy Kayışdağı Caddesi’nde irtibat ofisi açtı.

Ataşehir’in oluşumuna dahil olan bir arkadaşınız olarak, bu dönemde Ak Parti’den Ataşehir Belediyesi Başkan adayı olduğunu belirten Gürbüz Kaya, “Bundan önceki seçimde Kadıköy’ün aday adayıydım. Bu dönemde de birikimlerimizi Ataşehir’de bulunan dostlarımızla, komşularımızla, paylaşmak için böyle bir göreve talip olduk. Aday adaylık sürecimizin devamı olan bu günlerde aday gibi çalışmayı bir felsefesini edindiğimiz için aydın açıklanmasını beklemeden aday gibi çalışıyoruz. Ataşehir’de iddiamız büyük. Zaman bize yetmeyecek gibi gözüküyor. Bu süreci beklemeden aday adaylığım sürecinde aday gibi çalışacağım, çünkü iddiamız büyük, fazla da zamanımız yok” diye konuştu.
 
 
Ak Parti Ataşehir Belediye Başkanı Adayı gibi çalışmaya başladığını ifade eden Gürbüz Kaya, “Bu gün burada bir irtibat ofisi oluşturduk. Bu ofiste sadece partililerimiz değil, parti dışında birçok STK ile birlikte çalışma fırsatı bulduk. Bundan sonraki süreçte bir irtibat ofisi daha açacağız. Eğer aday olursam ben devam edeceğim, olamazsam da bu ofisler parti teşkilatımızın hizmetinde olacak” dedi.
 
 43 YILDIR ATAŞEHİR’DEYİM
Kadıköy’ün ve Ataşehir’in kuruluşunda çalıştığını, 43 yıldır Ataşehir’de yaşadığını vurgulayan Gürbüz Kaya, “ Ben teşkilatta çok fazla görev almış değilim. Daha çok cemiyet hayatında vardım. İTO’da Enerji Komitesi Başkanvekiliyim. Enerji Derneği’nin başkanıyım. Şehir planlamacısıyım. ABD’de Türk – Amerikan Federasyonu’nun Türkiye koordinatörüyüm.  İnönü Mahallesi’nde oturuyorum. Bundan önceki dönemde Fikirtepe ve İnönü Mahallesi’nde bulundum.  Dumlupınar Spor Kulübü’nün 2 dönem başkanlığını yaptım. Kars, Ardahan, Iğdır Vakfı’nın onursal başkanıyım. Cuma pazarında çocukken su sattım. Büyüdük, Örnek Mahallesi’nde simit sattık. 3 kişi ile başladık ticaret hayatıma. Devletle bir işim olmadı. 9 şirkette çalışan sayısını 6 bin yaptım. Enerji ve madencilik sektöründe iş hayatıma devem ediyorum. İçinizden bir komşunuzum. Bir arkadaşınızım” diye konuştu.
 
BİLİYORUZ, TANIYORUZ, ATAŞEHİR İÇİN GELİYORUZ…
Ataşehir’de bir kent meclisi oluşturduklarına dikkat çeken Ataşehir İş Adamları Derneği Başkanı da olan Ak Parti Ataşehir Belediye Başkanı Aday Adayı Gürbüz Kaya, “Kent meclisinde teşkilatımızla STK’larla Ataşehir halkıyla birlikte projeler oluşturduk. Bu oluşturduğumuz meclis hiçbir partinin malı değildir. Habitat döneminde oluşturulan sivil inisiyatif olan bir meclis var. Özellikle kimsenin akrabalarının doluşarak oluşturduğu kent meclisinin oluşmasına müsaade etmeyeceğiz. Biz Ataşehir’de her kesimin kendini bulduğu ve ifade edebildiği derdini anlatabildiği bir yapı oluşturduk. Bu yapının adı da kent meclisiydi. İki senedir faaliyetlerimize devam ediyoruz. Amacımız;  Başbakanımızın dediği gibi “kimsesizlerin kimsesi olamamış insanlara ulaşmak”,  her mahallede, her sokakta kapısı çalınmamış insanların derdini dinlemek” veya “kimsesizlerin kimsesi olmak. Bu gayeyle oluşturulan meclisimizde her kesimden temsilcimiz var” dedi. Ataşehir’i sarmak için proje yaptıklarını belirten Kaya, “2 bin kişiden oluşmuş, sessiz çoğunluğun sesi haline dönüşmüştür. Bu bizim en önemli projemizdir. Hal projemiz var. İETT arazisi ile ilgili çeşitli projeler var. Ataşehir’in önemli sorunlarından biri de Ataşehir’in maalesef nefes alacak yeri yok, biz artık Ataşehir’de bina istemiyoruz. Nefes alacak alan istiyoruz. Bu alanı da oluşturmanın yollarını biliyoruz… Çözümü var… Biz bu sürece Kadıköy’den ayrıldığımızdan beri çalışıyoruz. Israrlıyıyız, azimliyiz, Güçlüyüz, korkmuyoruz. Biliyoruz ve tanıyoruz… Ataşehir için geliyoruz…” şeklinde konuştu.
 
BİRLİK, BERABERLİK İÇERİSİNDE SONUCA VARACAĞI
Aday adaylığı müracaatını daha önce yapan Gürbüz Kaya’nın daveti üzerine irtibat ofisi açılışına geldiğinin altını çizen Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Naim Yağcı, “Evraklarında eksik yoktu. Aday adaylığı kabul edildi. Aday adaylığında Gürbüz Bey’e başarılar diliyorum. Gürbüz bey parti teşkilatlarımızda bulunmuş, değerli bir partilimiz. Ortaya koymuş olduğu bu irade partimize ve Ataşehir’e bir kazanım olduğunu düşünüyorum. Katkı yapmıştır partimize. 14 aday adayımız var. Bizler için tüm aday adayları değerlidir. Bizim kardeşlerimizdir, ağabeylerimizdir. Partimize, Ataşehirimize katkısı vardır. Ülke siyasetine katkıları olacaktır. Bizim için önemli olan mevcut adaylarımızdan, içimizden bir adayın olmasıdır. Nihai kararı verecek olan genel merkezimiz. Sayın Başbakanımızdır” dedi.  Ataşehir’in hassasiyetlerinin belli olduğunu söyleyen Yağcı, “Yanlış yapmadan doğru ve isabetli karar vererek Ataşehir’i zirveye taşıyacak, Ataşehir’de Ak belediyeciliği kazandıracak bir adayın liderliğinde, Ataşehir’e güzel hizmet etme yolunu açmış oluruz. Her aday adayımızın, aday olmasa bile aday belirledikten sonra tüm projeleriyle, Ataşehir ile ilgili tüm hayalleri ile makro, mikro bütün programları ile adayımızın etrafında bütün birikimi ile bu yolculuğa çıkacağına inanıyorum. Aksini düşünmek mümkün değil. Birlik ve beraberlik içerisinde sonuca varacağımıza inanıyorum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 19 Kasım 2013, 20:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER