Riva’ya Modern Geçiş Köprüsü

Riva Deresi üzerindeİBB tarafından modern ve dayanıklıyeni bir köprü yapılıyor. Eskiyen köprüye alternatif,124 metre uzunluğunda ve 2 şeritli inşa edilen köprü ulaşım kolaylığı ve güvenliği sağlayacak.

Riva’ya Modern Geçiş Köprüsü
 Riva’ya Modern Geçiş Köprüsü 

Riva Deresi üzerindeİBB tarafından modern ve dayanıklıyeni bir köprü yapılıyor. Eskiyen  köprüye alternatif,124  metre uzunluğunda ve 2 şeritli inşa edilen köprü ulaşım kolaylığı ve güvenliği sağlayacak. 

İstanbulluların yaz aylarındaki gözdesi Riva’da kullanım ömrü dolan köprüye alternatif olarak İBB tarafından modern bir köprü yapılıyor. Türkiye Futbol Federasyonu Hasan Doğan Tesisleri ve Riva Spor Kulübü Tesisleri’nin hemen yanında inşa edilen köprü çalışması kapsamında kavşak, yol, meydan ve çevre düzenlemesi de yapılacak. 

Başlangıçta 4 şeritli olarak tasarlanan köprü projesi, Beykoz Belediyesi ve Riva halkının girişimleri sonucu Riva Spor Kulübü’ne ait mevcut sahayı korumak amacıyla 2 şeritli olarak yeni güzergâhına çekildi.  

Yeni Riva Köprüsü’yle ulaşımda güvenlik ve konfor amaçlanıyor.

Başkan Çelikbilek: “Riva’da Turizmin Gelişmesini Önemsiyoruz”  

Denizi ve doğasıyla İstanbul’un parlayan yıldızı Riva’da turizmi geliştirecek yatırımları önemsediklerini ifade eden Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek: “Beykoz tarihinin en önemli ve uzun soluklu projelerinden biri olan Kanal Riva Projesi’nde çalışmalar devam ederken  ilçeye kazandırmayı düşündüğümüz 4 mesire alanından ilkine Riva’da başladık. Meydan düzenleme çalışması da büyük bir titizlikle yapılacak. İBB’ninvereceği destekle mevcut köprüye alternatif teknik olarak daha modern bir köprüyü Riva’ya kazandırıyoruz. Hem bölgeye gelen ziyaretçilere ulaşım kolaylığı sağlanacak hem de ilçemiz modern bir köprüye kavuşacak. Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş ve ekibine ilçemize gösterdiği ilgi  ve yatırımları dolayısıyla çok teşekkür ediyor ve yapılacakköprünün şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2016, 16:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER