En Büyük Miras; Çevre

Endüstriyel tesislerin neden olduğu çevre sorunlarının en aza indirilmesi, işletmelerin en temel sosyal görevlerinden biridir.

En Büyük Miras; Çevre

En Büyük Miras; Çevre

Endüstriyel tesislerin neden olduğu çevre sorunlarının en aza indirilmesi, işletmelerin en temel sosyal görevlerinden biridir.

Günümüzde yaşanan çevre problemleri beraberinde doğal kaynakların kullanımında dikkatli olunması gerektiğini bir kez daha hatırlattı. Üretimin ve tüketimin önemli hale geldiği bugünlerde sürdürülebilir bir yaşam, yüksek teknoloji ve çevreye duyarlı üretimlerin desteklenmesi gerektiği konusu ön plana çıkmıştır.

Son yıllarda özellikle sanayileşmenin artması, teknolojinin gelişimi ve nüfus artışı gibi etmenler çevresel sorunlara ve çevre kirliliğinin artış göstermesine neden olmaktadır. Bu sorunların oluşmasında etkileri olan işletmeler toplumlara karşı sorumluluklarının bilincinde olmak zorundadırlar.

Çevreye duyarlı işletmecilik

Kültürlerine çevrecilik felsefeni yerleştiren işletmeler, faaliyetlerinde çevresel hassasiyetle hareket edebilmeyi, çevreye verilen zararı minimum seviyeye düşürmeyi ve karar alma süreçlerinde çevreyi önemsemeyi çevreye duyarlı işletmecilik anlayışı çerçevesinde benimsemelidirler.

Çevreye duyarlı işletmecilik, çevreci anlayışla hareket eden işletmelerin faaliyetlerini sürdürürken başta üretim, yönetim ve karar alma süreçleri olmak üzere çevreye verilen zararı en aza indirmeyi amaçlayan anlayıştır.

Hızla değişen dünyada toplumun en büyük miraslarından biri olan çevre de değişen hıza ayak uydurmaktadır. Değişimin hızı hayli yüksek ki yarınlara miras bırakacağımız çevre, güzelliklerini günden güne yitirmektedir. İşletmeler kirlilik önleme teknolojilerine daha fazla kaynak ayırırsa, çevre sorunlarına proaktif bir yaklaşım sağlanabilmektedir. Ürün ve süreçlerin geliştirme aşamasından üretim planlaması, envanter kontrolüne ve ürünlerin satışına kadar tüm üretim yönetimi kararlarında çevresel unsurlar da dikkate alınmalıdır.

“Çevre bilincimizi tescilledik”

Poelsan Plastik Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Hakan Dağdelen, “Çevre bilinci ile üretimlerine devam eden Poelsan Plastik olarak çevre yönetimi kapsamında aldığımız ISO 14001 Çevre Belgesi’yle çevre bilincimizi tescilledik. Kirliliği azaltmak, önlemek ve kontrol altına almak için aldığımız belge kapsamında; Şirket içi eğitim kursları düzenliyor ve çalışanlarımızı duyarlı hale getirmek için elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz” diyerek çevre duyarlılıklarının kendileri için büyük önem taşıdığını belirtti.

Dağdelen, üretim atıkları ile ilgili olarak “üretim tesislerimizden çıkan atıklarımızın çevreye zarar vermeyecek şekilde ayrıştırılması ve sınıflandırılması, odaklandığımız önemli konuların başında gelmektedir. Atıklarımız, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yetkilendirilen geri dönüşüm ve bertaraf tesisleri tarafından kodlarına göre ayrıştırarak teslim alınmaktadır. Poelsan olarak ‘temiz çevre’ bilinciyle üretmeye ve katma değer yaratmaya devam ediyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı.
 

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109