Usame Bin Ladin'in öldürüldüğünün duyulmasının ardından ABD'liler sokağa döküldü

Usame Bin Ladin'in öldürüldüğünün duyulmasının ardından ABD'liler sokağa döküldü

Usame Bin Ladin'in öldürüldüğünün duyulmasının ardından  ABD'liler sokağa döküldü
Terör örgütü El Kaide'nin lideri Usame Bin Ladin'in öldürüldüğünün duyulmasının ardından Washington ve New York'ta sevinç gösterileri
Beyaz Saray'ın önüne akın eden Washingtonlılar, ellerinde Amerikan bayrakları ve pankartlar taşıyıp, Amerikan milli marşını söylediler.

''ABD, ABD'' şeklinde sloganlar atan Amerikalılar, uzun süre Beyaz Saray'ın önünden ayrılmadılar ve zaman zaman Obama'dan dışarı çıkıp kendilerine hitaben konuşma yapmasını istediler.

Bazı Amerikalılar, bugün çok mutlu olduklarını, Bin Ladin'in sonunda öldürüldüğünü ifade ettiler.

Bugünün çok değerli bir gün olduğunu belirten bazıları da, ''Duygularının sözlerle ifade edilemeyecek kadar yoğun olduğunu'' dile getirdiler.

 İşte o sevinç görüntüleri...

SALDIRILAN İKİZ KULELER'DE KUTLAMA

Bin Ladin'in öldürülmesi, New York'ta da binlerce kişi tarafından kutlanıyor.
Yerel saatle 01.30 olmasına rağmen New York'un Times Meydanı ile 11 Eylül 2001'deki terör saldırılarında İkiz Kuleler'in yerle bir olduğu Ground Zero adı verilen alanda toplanan binlerce kişi sevinç gösterileri yapıyor ve saldırılarda ölenleri anıyor.

ImageABD YURT DIŞINDAKİ VATANDAŞLARINI UYARDI

ABD Dışişleri Bakanlığı vatandaşlarına, Usame Bin Ladin'in öldürülmesinin EL Kaide örgütünün misilleme saldırılarına yol açabileceği, daha büyük güvenlik riskiyle karşıya karşıya oldukları uyarısında bulundu.Açıklamada, yurt dışında yaşayan ya da seyahatte bulunan Amerikan vatandaşlarının, özellikle de geçmişte ABD karşıtı saldırılara hedef olan bölgelerde olanların dışarıya çıkmayı sınırlamaları ve kalabalık yerlerden uzak durmaları gerektiği kaydedildi.
habertürk

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER