ATAŞEHİR'DE ENGELLİ KİŞİLERE İŞ İSTİHDAM PROJESİ

ATAŞEHİR'DE ENGELLİ KİŞİLERE İŞ İSTİHDAM PROJESİ

ATAŞEHİR'DE ENGELLİ KİŞİLERE İŞ İSTİHDAM PROJESİ
Genel Merkezi K.Bakkalköy Atatürk Caddesi No 70 bulunan bölgenin ilk engelli bireylere ve ailelerine hizmet amacında  2002 yılından beri faaliyete bulunan eski adı Kadıköy (Erengazi) Sakatlar Derneği şimdi Ataşehir Engelliler Dayanışma  ve Spor Külübü Derneği 2005 yılında Kadıköy Kaymakamlığı  Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği içinde gerçekleştirdikleri ve proje altına alınan Engelli Kişilerin İş İstihdam Projesi kapsamında Galoş İmalatı Kursu  3 yıl boyunca ses getirmiş engelli bireylerin ve ailelerinin ürettikleri galoşlar proje kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı resmi-özel anaokulu ilkokul kreş ve yuvalara verilmiş. Engelli bireylerin hem iş becerileri hem sosyal hayata bakışlarında kendilerine olan güvenleri artmasına vesile olunmuş, maddi yöndenden bütçelerine destek olunmuştu.
         
Şimdi Dernek Başkanı Sn Birol EKŞİ bu projenin benzerini Ataşehir Kaymakamımız Sn. Turgut ÇELENKOĞLU İlçe Milli Eğitim Müdürümüz  Sn. Dr. Şaban KARATAŞ ın büyük destek ve katkılarıyla Ataşehir İlçemizde başta 17 mahallemizi baaz alınarak engelli birey ve ailelerine yönelik hayata geçireceklerini bu konuda resmi OLUR larının Kaymakamlıktan geçtiğini belirtmektedir.

Ayrıca galoşlarımızın yanında derneğimize ve engellilerimize maddi destek amacında büyük pay bırakacak olan ve yoğun istek üzerine ilave ettikleri TEMİZLİK MALZEMELERİ ni toptan pazar oluşturduklarını ,özellikle okullardan ve sağlık kurumlarımızdan bu konuda büyük istek gelmiştir. Yani sadece ürettiğimiz galoşlarımızı değil bununla birlikte temizlik ürünlerinin  ana bayiiliğini yaptıklarını bir okulun yada kurumun temizlik üzerine ne ihtiyacı varsa bizlerden temin ederek hem engellilere maddi acıdan destek veriyorlar hemde gönül dostluklarını en duyarlı şekilde göstermiş oluyorlar.
          
Amacımız Dernek Genel Merkezimizde başlatılmış olan Galoş imalatımızla tüketici değil üretici konuma gelmek, hiçbir kişi ve kurumlarımızdan parasal yönden yardım bekleyeceğimize, ürettiğimiz galoşların tüketimi ve temizlik ürünleri pazarlanmasıyla hizmet ederek , gönül dostlarımız olan  kurum  ve kuruluşlarımızdan destek istemek daha hayırlısıdır.

İlk olarak Milli Eğitim Müdürlüğümüze bağlı resmi özel anaokullarımız kreş yuva ile ilköğretim bünyesindeki anaokullarına istekleri halinde pazar oluşturmak, Ataşehir Belediye başkanlığı Sağlık Kurumları ile bölgemizdeki resmi özel hastane sağlık birimlerinew açılmak olduğunu belirten dernek başkanı Sn Birol EKŞİ,   tüm gönül dostları olan amir müdür başkanlarından projelerine destek olmalarını kendilerine Balık Yemeği değil Balık Tutmayı öğretmelerini istiyoruz diyerek sözlerini bidirmiştir.
 
PROJEYE DESTEK OLMAK İSTEYEN VE SİPARİŞ VERMEK İSTEYEN GÖNÜL DOSTU KURUMLARIMIZ
BİZLERE ULAŞABİLİRLER.
 
Ataşehir Engelliler Dayanışma ve Spor Külubu Derneği
Ataşehir- K.Bakkalköy Kastelli İş Merkezi Blokları No 70
 TEL:0216.469.43.75 0216.577.51.86 Dahili 145 0533.487.87.86
Başkan :Birol EKŞİ


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER