Dünyanın en önemli müzik okullarından Berklee'de okuyan ilk görme özürlü Özgür Altınok,

Dünyanın en önemli müzik okullarından Berklee'de okuyan ilk görme özürlü Özgür Altınok,

Dünyanın en önemli müzik okullarından Berklee'de okuyan ilk görme özürlü Özgür Altınok,
Seslerini ölümsüzleştirdiler Özgür Altınok öğretmenlik yaptığı lisede öğrencileriyle başlattığı "Sesinizi Ölümsüzleştirin" kampanyasıyla, kendisi gibi görme engelliler için sesli hikâye kitapları hazırlıyor

ABD'nin ünlü müzik okulu Berklee College of Music'te elektronik müzik alanında 2.5 yıl eğitim gören ilk görme engelli Özgür Altınok, Türkiye'ye döndükten sonra Ataşehir Remzi Bayraktar Ticaret Meslek Lisesi'nde müzik öğretmeni oldu. Öğrencilere müziği sevdiren, derslerde onlara keman çalan Altınok, 4 öğrencisiyle birlikte görme engellilere yönelik sesli hikâye kitabı çalışmasına imza attı. Okulda en sevilen öğretmenlerden biri olan Altıok'un "Seslerinizi ölümsüzleştirin" sözlerinden etkilenen öğrencileri, proje için gönüllü oldu. 4 kişilik ekibe girebilmek için 60 öğrenci seçmeye katıldı. Altınok'un seçtiği öğrenciler, Turkuvaz Radyo'nun stüdyosunda 23 öyküyü okudu. Altınok kaydedilen öykülerin aralarında kendi bestesi olan müzikleri yerleştirdi. Öğrencilerin hazırladığı sesli kitap, Bakırköy Halk Kütüphanesi Sesli Kitap Bölümü ve Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Teknoloji Eğitim Merkezi'nde görme engelli okuyucularla buluştu.

SIRADA ÖĞRENCİ ŞİİRLERİ VAR
Okul kütüphanesinde kendi ekipmanlarını kurarak kayda devam ettiklerini belirten Altınok, "Öğrenciler için çok değişik bir deneyim oldu. Çocuklar hem müzikle hem de görmeyen bir bireyle çok erken yaşta tanıştılar. Bu çalışma onları kitap okumaya da yöneltti" dedi. Okul Müdürü İbrahim Gürle ise "Özgür Bey'i okulumuz için bir şans olarak görüyoruz" dedi. Altınok ve öğrencileri yakında, yine öğrencilerin yazdığı şiir ve öyküleri ve bir romanı sesli kitap olarak çıkartmayı planlıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER