Maltepe'de Ekslibris sergisi

Maltepe'de Ekslibris sergisi

Maltepe'de Ekslibris sergisi
Maltepe Sanatçılar ve Sanatseverler Vakfında Türk ekslibris sanatçılarının sergisi Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin'in katılımı ile açıldı. Serginin Prof. Dr. İsmail Avcı ve İstanbul Ekslibris Derneği başkanı Prof. Dr. Hasip Bektaş önderliğinde açıldığını söyleyen vakıf yöneticisi, Türkan Saylan Kültür Merkezi’nin adeta bir akademiye döndüğünü belirterek bunun Maltepe için bir şans olduğunu dile getirdi.

Türkiye'de ekslibrisin çok sonra tanındığını söyleyen Prof. Dr. Hasip Bektaş dünyadaki 10 ekslibris müzesinden birinin İstanbul'da açıldığını dile getirdi. 1996'da "Ekslibris" hakkında bir kitap yazan Prof. Dr. Bektaş, ekslibrisin, kitapseverlerin kitaplarının iç kapağına yapıştırdıkları üzerinde adlarının ve değişik konularda resimlerin yer aldığı küçük boyutlu grafik çalışması olduğunu açıkladı. Konuşmasına ''Sanat dostlarını selamlıyorum'' diyerek başlayan Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin ''Sasav ile gelecek günlerde paylaşacağımız çok şey var. Çok mutluyum, Türkan Saylan Kültür Merkezi Anadolu’nun kültür abidesi oldu. Bunu hep birlikte paylaşmalıyız. Biraz önce ekslibris ile Türkiye'de geç karşılaşıldığı anlatıldı.

 Ama matbaanın geç geldiği bu topraklara ekslibris de geç  gelmiş. Ben ekslibris ile Hasip Bey'in bir kitabında karşılaştım. Ve çok etkilendim. Bunu takip eden birisi olarak sizi kutluyorum. 8 sene sonra iyi ki burada sizinle karşılaştım'' dedi. Sergi açılışına gelen eski Maltepe Belediye Başkanları ile bir süre sohbet eden Prof. Dr. Mustafa Zengin daha sonra sergiyi gezdi. Katılımcılar Belediye Başkanına sanata ve sanatçıya verdiği değer için teşekkür ederek '' siyasetçiler yöneticiler toplumun kanaat önderleridir. futbol maçları kadar sanata sanatçıya ilgi göstermeleri gerekir bu konuda fark yaratan belediye başkanına teşekkür ederiz'' dediler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER