İlhan Şeşen Beykoz Çayırında sevenleriyle buluştu

İlhan Şeşen Beykoz Çayırında sevenleriyle buluştu

İlhan Şeşen Beykoz Çayırında sevenleriyle buluştu
Beykoz Çayırında püfür püfür festival
Beykozlular Çayır Festivalinde buluştu
Beykoz Çayırında İlhan Şeşen Konseri

Piknik tadında festival

Beykoz Çayırında piknik tadında festival

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Beykoz Çayır Festivali, İlhan Şeşen konseriyle başladı. 07-17 Temmuz tarihleri arasında devam edecek festivalde yedi bölgeden folklor gösterilerinin yanı sıra yurt dışından gelen halk dansları toplulukları da yer alacak.

Beykoz Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Beykoz Çayır Festivali’  Kastamonulular ile Sinoplular Derneklerinin ortaklaşa düzenledikleri programla başladı.

Her iki yörenin folklör ekiplerinin ve İlhan Şeşen konseriyle başlayan festivalde sıcak havadan bunalan Beykozlular da tarihi çayırda piknik tadında konser dinledi.

İlçede bulunan 17 ayrı il derneklerinin yöresel halk gösterilerinin yer alacağı, yöresel yemeklerin dağıtılacağı festival kapsamında toplu sünnet ve toplu nikâh törenleri de yapılacak.

Beykoz Belediyesi’nin kardeş ülkelerinden topluluklarının da katılacağı festivalde ayrıca, 500 çocuk bütün masrafları, kıyafetleri karşılanarak sünnet ettirilecek. 10 Temmuz akşamı çocuklar, palyaço gösterileri, uzunbacak, animasyonlarla eğlenirken aileleri ise Orhan Hakalmaz’ı dinleyecekler. Yine 17 Temmuz Pazar günü ise, ihtiyaç sahibi 30 çiftin nikâhı kıyılacak. Bütün ev eşyalarının hediye olarak verildiği şölende çiftler Ferhat Göçer ile birlikte en güzel şarkıları söyleyerek dünya evine girecekler.

Tarihi çayırda yapılan geleneksel festivalin Beykozlular tarafından benimsendiğini ve ilgi gördüğünü belirten Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Türkiye’nin her bölgesinden vatandaşların bir araya gelerek kaynaşma örneği gösterdiğini söyledi.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109