Sektör Pansiyonlar - Piknik Yeri
Yayınlama Tarihi 31 Temmuz 2010
Telefon numarası : 0216 434 51 31 Adres : Cumhuriyetköy, Merkez BEYKOZ

BEYAZBAHÇE RESTAURANT- OTEL

Beyaz Bahçe Restaurant
Adres     :     Cumhuriyetköy, Merkez
Telefon     :     0216 434 51 31
Fax     :     0216 434 52 88  Ahmet ÇokER
GSM     :     0533 423 96 72  Alaaddin Çoker
GSM     :     0532 267 11 65



TARİKÇEMİZ

Çevreyi, doğayı ve yeşili seven insanlar, CUMHURİYET KÖYÜ'nde buluşuyor.

           Cumhuriyet Köyü İstanbul'da, Anadolu yakasının, en güzel yerinde bulunan köylerinden biridir. Köyün geçmişi, yaklaşık olarak 1929 yılına dayanır.

           Cumhuriyet Köyü'nün kuruluş serüveni, yüzyıllar boyunca Osmanlı İmparatorluğu'nun sınırları içinde yer alan Bulgaristan'dan, Türkler'den oluşan otuz üç hanelik bir kafilenin, 1929 yılında bu topraklara dönüşü ile başlar.
İstanbul'un en eski ilçelerinden Beykoz'daki, Çavuşlu çiftliğini satın alırlar. Burada, aynı yıl içinde büyük çabalar göstererek, yaşanabilecek bir köy inşaa ederler. Kurdukları bu köyün ilk muhtarı, kendi içlerinden biri olan, Pir Ali (ÇOKER) olur.

           Yöre özelliği dolayısıyla, ormancılık ve hayvancılık yapan bu köyün bir süre adı olmaz. Bu bakımdan, Mustafa Kemal Atatürk'ün, 1937 yılında köyü ziyaret edişinin önemi çok büyüktür. Atatürk, bu köyü çok sever ve çağdaş bir orman köyü olmasına büyük katkı sağlayacak plan ve projelerinin çizilmesi talimatını, bizzat kendisi verir. Ancak bu esnada, bu köyün bir adının olmadığını öğrenir. Büyük zorluklarla ve özverilerle kavuştuğumuz Cumhuriyet'i o gün, isim olarak vermeyi uygun görür.

           Ziyareti sırasında, köylü yurttaşlarla köyün ünlü Çınaraltı bahçesinde sohbet ederken, çok fazla beğendiği bu doğa harikası köyün bir bireyi olmak istediğini belirtir. Bu büyük insana, her Türk gibi büyük minnet ve saygı duyan köy halkı da, köydeki en güzel araziyi kendisine tahsis ederler. Ömrü vefa etmeyip, aramızdan ayrıldığı için, ev yapılması düşünülen bu arazi çam ağaçlarıyla donatılır ve koruma altına alınır. Ayrıca, Atatürk'ün anısına istinaden, 500 dönümlük meşe korusuna "Atatürk Korusu" adı verilir. Cumhuriyet Köyü muhtarlığının, her yıl bakımını yaptığı Atatürk Korusu yöre insanının gurur kaynağıdır.

           Cumhuriyet Köyü, 8.000 dönümü meşe, kestane, kayın ve dişbudak ağaçlarından oluşan orman ve 5.000 dünümü de açık arazi olmak üzere, toplam 13.000 dönümlük bir alan üzerine kuruludur.

           Bir doğa harikası olan Cumhuriyet Köyü'nün, İstanbul'a bu kadar yakın ve kolay ulaşılır olması, burayı ziyaret etmek isteyenleri cezbetmektedir. Örneğin, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden sonra, Kavacık'ı takip eden 15 km .lik orman yolundan sonra ulaşılabilir. Cumhuriyet Köyü'nde bir de gölet bulunmaktadır.

           Şu anda 350 haneye sahip olan Cumhuriyet Köyü'nde halk, geçimini hayvancılık ve tarım ile sağlamaktadır.
Alt yapısı tamamlanmış ilk, orta ve lise eğitimi veren okulları, eczanesi, sağlık ocağı, düzenli sokakları, caddeleri ve taş fırını ile her zaman örnek köy olma özelliğini korumuştur.

           1987 yılında kurulan Beyaz Bahçe Restaurant, her kentlinin mutlaka bir köy özlemi vardır! felsefesinden hareket ederek adım attığı işletmecilik anlayışı ile, bu gün 1.000 kişilik kapasiteyle hizmet vermektedir.

           Cumhuriyet Köyü'nde, şu anda tamamı bahçeli olmak üzere, 20 civarında restaurant, piknik yeri ve at çiftliği bulunmaktadır. Ormanları, SİT alanı ilan edilerek koruma altına alınmış olan Cumhuriyet Köyü'ne gelen ziyaretçiler, yeşille bütünleşen, sakin ve huzurlu bir ortamla karşılaşmaktadırlar. Sadece otopark ücreti ödeyerek, evlerinde kendi hazırladıkları yemeklerle, müşterisine mangal hizmeti veren piknik alanlarında unutulmaz anlar yaşayabilirler veya bahçeli restaurantlarda, meyve ağaçlarının altında istedikleri yiyeceklerin siparişini vererek, hoş bir gün geçirebilirler.

           Ziyaretçilerimiz, amatör olarak ata binebilirler, restaurantların bünyelerinde bulunan çocuk parklarında çocukları oynarken, kendileri hamakta gazete okuyup, şekerleme yapabilir, futbol veya voleybol oynayabilir, sakin bir doğa yürüyüşüyle günlük hayatın ağırlığından kurtulabilirler.

           Yol kenarlarında kurulan tezgahlardan satın alabileceğiniz, köylülerin kendi yetiştirdiği sebze ve meyvelerin, ürettikleri tereyağın, süt ve yumurtaların lezzetini unutamayacaksınız.

           Doğal yapısı nedeniyle Cumhuriyet Köyü, bazılarında köy halkının da rol aldığı pek çok dizi, klip, sinema ve reklam filmine ev sahipliği yapmış, pek çok ünlüyü de ağırlamıştır.

 
 AKTİVİTELER

Dilerseniz sabah köy kahvaltısı yaparak, eşiniz ve dostlarınızla sakin bir ortamda kuş sesleri arasında güzel bir güne ilk adımı atabilirsiniz. Çocuklarınız için hazırlanmış olan parkımız onların neşe içinde oynamasını sağlarken, siz de hamakta gazetenizi okuyabilir veya şekerleme yapabilirsiniz. Eğer evcil hayvanınız varsa onun özgürce faydalanmasını sağlayabilirsiniz. Gün içinde ata binebilir, dilerseniz orman yolunda yürüyüş yapabilir, voleybol-futbol oynayabilir veya bisiklete binebilirsiniz. Cumartesi ve Pazar günleri öğleden sonra udi Zeki'nin şarkılarıyla masanıza renk katabilirsiniz.

 
GRUP ORGANİZASYONLARINDA BEYAZ BAHÇE

Animasyon, DJ müziği

Şişme oyunlar, münferit turnuvalar,

İsteğe bağlı canlı müzik,

Evcil hayvanlarınızı gezdirme alanları

Yılın dört mevsimi her gün 09:00-00:00 arası hizmet,

Cumartesi, Pazar günleri açık büfe kahvaltı,

Öğleden sonraları alakart servis,

Gruplara özel tüm gün açık büfe



HİZMETLERİMİZ

Beyaz Bahçe Restaurant ürünlerini günlük, taze ve hijyenik koşullarda sizlere sunmaktadır. Ayrıca, kendi bünyesindeki Cumhuriyet Kasabı ve Cumhuriyet Ekmek Fırını'ndan güvenle alışveriş yapabilirsiniz.

  ŞİRKET VE GRUP ORGANİZASYONLARI
  1990 yılından bugüne, grup organizasyonlarındaki başarılı çalışmalarımızla adımızdan övgüyle söz ettirmekteyiz. Cumartesi ve Pazar günleri özel şirketler, bankalar ve çeşitli firmaların geleneksel piknik organizasyonları için, yaklaşık 1000 kişiye hizmet verebilecek kapasiteye sahip bulunmaktayız.

  Hafta arası sosyal klüpler, cemiyet toplantıları ve okulların yıl sonu piknikleri yapılmaktadır.

  Yılbaşı organizasyonlarında grup olarak gelen misafirlerimize en iyi hizmeti vermek bizi memnun etmektedir.

  Restaurant hangi zamanlarda hizmet veriyor?
  Dört mevsim boyunca bayram ve tatil günleri dahil, 09:00-00:00 saatleri arasında 50 kişilik kadrosuyla tüm yiyecek ve içecek çeşitleriyle; ramazan ayında ise alkolsüz olarak hizmetinizdedir. Ekonomik koşullarda dostlarınızı ağırlamanın, çocuklarınıza piknik keyfi yaşatmanın sizlerin de hakkı olduğu düşüncesiyle hareket etmek, en temel ilkemizdir.

  Aracınızın park yeri ve güvenliği
  500 araçlık ücretsiz otoparkımızda aracınızı rahatça park edebilirsiniz.