Rusya’da tam bir “Türkiye coşkusu” yaşanıyor.

Başkan Putin’in turizmde “yasak” kararını kaldırmasının üzerinden 3 gün geçtikten sonra Türkiye, tur paketi satışlarında “lider ülke” konumuna yükseldi.

Rusya’da tam bir “Türkiye coşkusu” yaşanıyor.
 Rusya’da tam bir “Türkiye coşkusu” yaşanıyor

Başkan Putin’in turizmde “yasak” kararını kaldırmasının üzerinden 3 gün geçtikten sonra Türkiye, tur paketi satışlarında “lider ülke” konumuna yükseldi.
Kommersant gazetesinin tur operatörlerine dayanarak derlediği verilere göre, hafta sonu itibarı ile Rusya genelinde satılan tur paketlerinin yüzde 35’i Türkiye olarak saptandı.
Böylece Türkiye, yedi aylık “yasak” döneminde elinden alınan “Ruslar için en popüler tatil destinasyonu” unvanına Putin’in verdiği iznin üzerinden 72 saat geçmeden geri dönmüş oldu. Kıbrıs ikinci, Yunanistan üçüncü en fazla rağbet gören destinasyon durumunda.
Bir tur acentası yetkilisi, “Şı an en ucuz Türkiye turu kişi başı 40 bin ruble, ama örenğin 60 bin ruble olan Girit’le kıyaslarsanız hala ucuz” dedi.
YÜZDE 6,7’DEN YÜZDE 35’E
Gazeteye bilgi veren bir turizmci, Cuma sabahı yüzde 6,7 olan Türkiye turlarının genel satışlardaki payının Pazar günü yüzde 35,6’yı bulduğunu söyledi.
RBK ajansı, Türkiye’nin yasağın kalkmasının ertesi günü Yandex Travel servisinden tur operatörlerinin en fazla ürün önerdiği ülke durumuna yükseldiğini yazmıştı.
Türkiye’ye ilk turist grupları hafta sonundan gitmeye başlarken, sektör temsilcileri charter seferleri ile yoğun gelişlerin bayramdan hemen sonra beklendiğini vurguladı. Hafta sonu itibarı ile Rusya’nın tüm büyük tur operatörleri Türkiye satışlarına başladı.
“PROVA TAMAM, SIRA GALADA!”
Bir sektör temsilcisi, “Şu an Türkiye’de uzun bayram tatili nedeniyle iç turizmde artan talep otellerin kriz ortamında nispeten nefes almasını sağlamıştı. Ölü geçen turizm sezonunda bayram tatili ve yerli turist ile prova yapıldı; bayramdan sonra Rus turistlerle galaya hazırlanıyoruz” dedi.
Bu arada sadece tur paketlerine olan talebin değil, tatilini kendisi organize eden bireysel turistlerin Türkiye uçak biletlerine olan talebinin de rekor düzeyde arttığı bildirildi.
Aviasales sitesinin verilerine göre Moskova-Antalya biletleri yüzde 30, Moskova-İstanbul biletleri yüzde 25 daha fazla talep edilmeye başlandı.
HAFTA SONUNDAN HABER:
TürkRus.Com pazardaki gelişmeleri cumartesi günü şu haberle duyurmuştu.
Rusya’da tek kelimeyle “Türkiye bayramı” yaşanıyor: Yasağın kalkmasıyla bazı şirketler bugün-yarın ilk turist gruplarını yolluyor… Bazıları Pazartesi charter için aportta… Temmuz ortası akın akın turist bekleniyor… Bu arada Rus basınına yansıyan haber ve veriler, ülkede tam bir “Türkiye coşkusu” yaşandığının kanıtı.
Moskovski Komsomıolets gazetesi, “Turlar haftaya başlayacak” haberlerinin tümüyle “şehir efsanesi” olduğunu, Putin’in “Yasak kalktı” dediğinin ertesi günü ilk tur gruplarının Antalya’ya uçtuğunu duyurdu.
Rusların tur paketlerini araştırdıkları en önemli online kaynak olan Yandex.Travel sitesinde yasak yüzünden listede esamesi okunmayan Türkiye’nin son 24 saatte “açık ara birinci destinasyon” durumuna geldiği açıklandı.
Tur operatörlerinin Türkiye tur paketi teklifleri son üç gün içinde dörde katlandı. Geçen yıl bu dönemde bir civarı Türkiye tur paketi önerilirken, dün akşam bu sayı 500 civarındaydı.
Fiyatlara gelince: Dün 19.00’da 7 gün her şey dahil Türkiye tur paketleri 40 bin rubleden başlayan fiyatlarla satılıyordu. Kırım için 35 bin ruble, Soçi için 37 bin ruble civarında fiyat bulunuyordu.
Rusya’dan Türkiye’ye gelen turist sayısı 2016 yılında ilk 6 ayda yüzde 83 düşmüştü.
Kaynak/turkrus.com/

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER