KÜTÜPHANELER HAFTASI Maltepe'de Ferhat ÖZEN'in SUNUMU İLE BAŞLADI

KÜTÜPHANELER HAFTASI Maltepe'de Ferhat ÖZEN'in SUNUMU İLE BAŞLADI

KÜTÜPHANELER HAFTASI Maltepe'de Ferhat ÖZEN'in SUNUMU İLE BAŞLADI
Kütüphaneler Haftası, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kutlandı.  Bu yılki Kütüphaneler Haftası kutlamaları, Cumhurbaşkanlığının başlattığı "Türkiye Okuyor" kampanyası ile birleştirilerek Maltepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 28.03.2011 tarihinde saat 13:00 da Maltepe Belediyesi Türkan Saylan Kültür Merkezinde yapılan açılış ile başladı.

Programa; Maltepe Kaymakamı Ahmet OKUR, Maltepe Belediye Başkanı Prof.Dr.Mustafa ZENGİN, İlçe Emniyet Müdürü Zekayi KIYMAZ, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faik KAPTAN, İlçe Daire Amirleri, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, Okul Müdürleri ve öğrenciler katıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Faik KAPTAN'ın yaptığı açılış konuşmasını yaptığı programda sırasıyla Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa ZENGİN ve Maltepe Kaymakamı Ahmet OKUR kürsüye gelerek kütüphanecilik haftası ile ilgili konuşmalar yaptılar.

Maltepe Kaymakamımız Ahmet OKUR yapmış olduğu konuşmasında öğrencilere hitaben kitap okuma alışkanlığının yaygınlaştırılması için öğütler verdi. Teknolojik materyale verilen değeri aşırı bulan Kaymakamımız, kitaplarla sağlanan sıcak temasın önemine vurgu yaptı.

Protokol konuşmalarının ardından Altayçeşme İlköğretim Okulu ve Hasan Şadoğlu İlköğretim Okulundan öğrenciler, günün anlam ve önemini belirten kompozisyon ve şiir okudular.

Son olarak Okuyan Toplum Projesi Koordinatörü Araştırmacı Ferhat ÖZEN bir sunum gerçekleştirdi. Yapmış olduğu sunumda düşündüren ve ders niteliğinde çok önemli noktalara değindi. Kitap okumanın nasıl yaygınlaşabileceğini yaşanmış olaylarla aktaran ÖZEN, katılımcılara güzel anlar yaşattı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER