Ataşehir'in Çocukları Şehrin Suyunu Kurtarıyor

Ataşehir'in Çocukları Şehrin Suyunu Kurtarıyor

Ataşehir'in Çocukları Şehrin Suyunu Kurtarıyor
Ataşehir’de su faturasını en aza indiren çocuklar ödüllendirilecek Ataşehir Belediyesi, Birleşmiş Milletler Çevre Programı (UNEP) ve Başak Çocuklar Önöğretim Kurumu işbirliği ile ‘Su Çocuk: Şehrin Kurtarıcısı” adlı bir yarışma başlatıyor.

22 Mart- 22 Nisan tarihleri arasında yaşadığı evde aylık su faturasını en çok azaltan çocuk büyük ödüller kazanacak. Dünya Su Günü çerçevesinde organize edilen proje ile çocuklarımıza suyun ve tasarrufun öneminin anlatılması amaçlanıyor.

BM Genel Kurulu 1993 yılı Aralık ayında aldığı bir kararla her yılın 22 Mart gününün " Dünya Su Günü" olarak kutlanmasına karar verdi. BM çerçevesinde kutlanan Dünya Su Günü'ne bu yıl resmi olarak 37 ülke katılıyor. Bu ülkelerden biri de Türkiye. Ülkemizi bu önemli organizasyonda Ataşehir Belediyesi ve Başak Çocuklar Önöğretim Kurumu temsil ediyor. Bu iki kurum, diğer 36 ülkenin katılımcıları ile birlikte UNEP'in Dünya Su Günü sitesi olan

//www.worldwaterday2011.org adresindeki haritada da tek tek gösteriliyor.

Su Çocuk: Şehrin Kurtarıcısı Yarışması'na Ataşehir'de yaşayan ve 3 ila 9 yaşları arasındaki her çocuk katılabiliyor. İki bölümde gerçekleştirilen yarışmanın birinci bölümünde; katılımcılar Mart ve Nisan ayı su faturalarını Başak Çocuklar Önöğretim Kurumu’nun Vatan Caddesi No: 11 Ataşehir (0216-456 16 59) adresine gönderecekler.

Faturalarla birlikte; evde kaç kişinin yaşadığı ve odalara düşen toplam musluk (mutfak, lavabo, küvet, duş muslukları vb) ve klozet sayısı yazılı olarak bildirilecek.

Yarışmaya katılacak çocukların Ataşehir ilçesi sınırlarında ikamet ediyor olması zorunlu.

Katılımcıların bilgilerin doğru olmaması durumunda yarışmadan elenecekler. Yarışmanın birinci bölümü 31 Mayıs 2011 tarihinde sona erecek.

Yarışmanın ikinci bölümünde ise; gelen faturalar, evdeki kişi sayısı ve evin su giderleri göz önüne alınarak yapılacak hesaplama sonucunda Mart ve Nisan ayları arasında en çok tasarruf etmiş ev saptanacak. Bu bölümde haziran ayında sona erecek. İkinci bölüm sona erdikten sonra ilk üçe giren çocuklar Haziran ayının başında düzenlenecek olan ödül törenine çağırılacak ve ödüllerini alacaklar.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER