ANADOLU KADINLARINI ANLATAN RESİMLER ROMA’DA SERGİLENİYOR

ANADOLU KADINLARINI ANLATAN RESİMLER ROMA’DA SERGİLENİYOR

ANADOLU KADINLARINI ANLATAN RESİMLER ROMA’DA SERGİLENİYOR
Roma, Dünya Kadınlar Günü’nde Anadolu kadınlarıyla tanıştı.  Roma Kültür ve Tanıtma Müşavirliği aracılığıyla açılan sergide, Antik Çağ’dan günümüze Anadolu’da yaşamış ve tarihe mal olmuş kadın karakterlerin resimleri Romalı sanatseverlerle buluştu.

 Kültür ve Turizm Bakanlığı Roma Kültür ve Tanıtma Müşavirliği İtalyanlar tarafından büyük ilgi gören bir etkinlik gerçekleştirdi. Ressam Aslı Kutay tarafından, Müşavirlik Sergi Salonu’nda açılan “Anadolu’dan Geldim” isimli sergi ile Romalılar Anadolu’da yaşamış kadın karakterlerle buluştu.

Antik Çağ’dan günümüze Anadolu kadınını tanıtan ve bugünden itibaren sona erecek olan açılışına; Türkiye’nin Roma Büyükelçisi Hakkı Akil ve eşi, Vatikan Büyükelçisi Prof. Dr. Kenan Gürsoy ile Türk-İtalyan kültür ve sanat camiası ile seçkin bir davetli topluluğu katıldı.

Dünya Kadınlar Günü’nde Roma’da açılan ve Romalı sanatseverlerin büyük beğeniyle karşıladığı sergide; Sümer Kraliçesi, Hitit Kraliçesi, Truvalı Helen, Turhan Sultan, Nene Hatun,  Sabiha Gökçen,  Semiha Berksoy’un portreleri dâhil 21 adet eser yer alıyor

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER