2011 PASAPORT HARÇ BEDELLERİ - PASAPORT ÜCRETLERİ 2011

2011 PASAPORT HARÇ BEDELLERİ - PASAPORT ÜCRETLERİ 2011

2011 PASAPORT HARÇ BEDELLERİ - PASAPORT ÜCRETLERİ 2011

Maliye Bakanlığı'nın 2011 yılı yeniden değerlendirme oranı çerçevesinde 2011 yılında pasaport harçları, uzatma harçları, pasaport çıkartma ve pasaport cüzdan bedelleri 01 Ocak 2010 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere aşağıdki gibi değiştirilmiştir.

6 aylık pasaport harcı :     65 TL
1 yıllık pasaport harcı :     95 TL
2 yıllık pasaport harcı :     155 TL
3 yıllık pasaport harcı :     220 TL
4 - 10 yıllık pasaport harcı :     310 TL
Pasaport Cüzdan bedeli :     50 TL

ÇİPLİ PASAPORT İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR, ÇİPLİ PASAPORT EVRAKLARI, PASAPORT BAŞVURUSU,
ÇİPLİ PASAPORT ALMAK İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR, PASAPORT EVRAKLARI

Çipli Pasaport başvurusu için gerekli evraklar ;

1)     Nüfus cüzdanının aslı (TC Kimlik numaralı)
2)     Son 6 ay içinde çekilmiş 2 adet biyometrik vesikalı fotoğraf (yurt dışı başvurular için 1 adet yeterlidir)
3)     Varsa daha önceden alınmış pasaportlar
4)     Pasaport cüzdan bedelinin yatırıldığına dair dekont (yurt dışında, başvurulan konsolosluğa yatırılmaktadır)
5)     Pasaport harç bedelinin yatırıldığına dair dekont (yurt dışında, başvurulan konsolosluğa yatırılmaktadır)
NORMAL (ÇİPSİZ) PASAPORT UZATMA EVRAKLARI, PASAPORT UZATMAK İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR, PASAPORT UZATMA ÜCRETLERİ

Pasaport uzatma başvurusu için gerekli evraklar ;

1)     Pasaport Form Dilekçesi (İl Emniyet Müdürlüğü Pasaport Şubesi'nden veya İlçe Pasaport ünitelerinden ücretsiz olarak temin edilebilir)
2)     Nüfus cüzdanın aslı ve arkalı önlü fotokopisi
3)     3 adet yeni çekilmiş 4,5 x 6 ebadında fotoğraf
4)     Uygun pasaport harcı
5)     Cüzdan bedeli

Bu haberde en çok aranan kelimeler :
pasaport uzatma icin gerekli evraklar, pasaport uzatma evrakları, pasaport uzatma başvurusu, pasaport uzatma için gereken evraklar, pasaport uzatma evrakları, pasaport uzatma başvurusu için gereken evraklar, pasaport süresini uzatmak için gerekli evraklar, pasaport uzatma, pasaport uzatma evrakı

PASAPORT TÜRLERİ - PASAPORT ÇEŞİTLERİ

Çipli(Elektronik) Pasaportlar İçin;
- Umumi Pasaport
- Hususi Pasaport
- Hizmet Pasaport
- Diplomatik Pasaport

Eski Tip Çipsiz Pasaportlar İçin;
- Lacivert (Umumi) Pasaport
- Yeşil (Hususi) Pasaport
- Gri (Hizmet) Pasaport
- Kırmızı (Diplomatik) Pasaport
- Gemi Adamı Cüzdanı
- Protokol Belgesi

Bu haberde en çok aranan kelimeler :
pasaport uzatma icin gerekli evraklar, pasaport uzatma evrakları, pasaport uzatma başvurusu, pasaport uzatma için gereken evraklar, pasaport uzatma evrakları, pasaport uzatma başvurusu için gereken evraklar, pasaport süresini uzatmak için gerekli evraklar, pasaport uzatma, pasaport uzatma evrakı

PASAPORT NASIL ALINIR ? HANGİ EVRAKLAR GEREKLİDİR ? PASAPORT EVRAKLARI

Aşağıdaki bilgiler, İstanbul Emniyet Müdürlüğünün sayfasından sadece bilgilendirmek amaçlı alınmıştır.

UMUMA MAHSUS (Lacivert) PASAPORT

Bu pasaport İl Emniyet Müdürlüklerince ve dış temsilciliklerimizce verilmektedir. Bu türden pasaport almak veya temdit (süresini uzatmak) ettirmek için İstanbul'da en yakın İlçe Emniyet Müdürlüğü Pasaport Büro Amirliğine, yurt dışında bulunan vatandaşlarımızsa dış temsilciliklerimize (Elçilik veya Konsolosluk) başvurmaları mümkündür. Nüfusa kayıtlı olunan il fark etmeksizin pasaport müracaatları bir (1) iş günü (Bir (1) iş gününden kasıt bir sonraki gün aynı saatler demektir) içerisinde neticelendirilmektedir. Ancak her hangi bir aksaklık olması ihtimaline karşı pasaport ( Maliye veznelerinde olabilecek aksama, gerekli tahkikatın yapılması aşamasında yaşanacak bilgisayar ve sistem arızaları vb.) müracaatınıza üç(3) dört(4) gün öncesinden başlamanız tavsiye edilmektedir.

İLK DEFA ÇİPLİ UMUMA MAHSUS PASAPORT ALACAK ŞAHISLAR İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

a- Nüfus cüzdanının aslı (TC Kimlik numaralı),

b- Son 6 ay içinde çekilmiş 2 adet biyometrik vesikalı fotoğraf (yurt dışı başvurular için 1 adet yeterlidir),

c- Varsa daha önceden alınmış pasaportlar,

d- Pasaport cüzdan bedelinin yatırıldığına dair dekont (yurt dışında, başvurulan konsolosluğa yatırılmaktadır)

e- Pasaport harç bedelinin yatırıldığına dair dekont (yurt dışında, başvurulan konsolosluğa yatırılmaktadır)

PASAPORT HARÇ BEDELLERİ:

Her yıl Maliye Bakanlığınca belirlenir ve 2010 yılı için miktarlar aşağıya çıkartılmıştır.

6 aya kadar olanlar 65 TL. (Bu süreye birçok ülke vize vermemektedir)
1 yıl için olanlar 95 TL.
2 yıl için olanlar 155 TL.
3 yıl için olanlar 220 TL.
4 - 10 yıla kadar olanlar 310 TL.
Cüzdan bedeli 50 YTL.

* Yukarıda kısaca pasaport müracaatı için istenen evraklar belirtilmiştir. Detaylı bilgi almak isteyenler aşağıdaki bilgileri okuyabilirler.

1. UMUMA MAHSUS (ESKİ - LACİVERT) PASAPORT SÜRESİNİ UZATACAKLARDAN İSTENİLEN BELGELER

a. Nüfus cüzdanının aslı ve (ön ve arka yüzü) fotokopisi ile. Nüfus cüzdanında T.C Kimlik Numarası (vatandaşlık numarası) yoksa ( internetten çıktı alınarak ) temin edilerek gelinecektir.

b. Temditler (uzatma) için 3 adet 4.5 x 6 cm ebadında vesikalık fotoğraf. Refakat hanesine kaydedilecekler; yeni doğmuş bebekler dâhil; Küçük bebeklerin fotoğrafları evde vesikalık olabilecek şekilde çekilmiş fotoğraf şeklinde olabilir. Bazı ülkeler fotoğrafın arka planında beyaz fon istemektedir. Fotoğraflar son durumu tespit eden, cepheden çekilmiş şapkasız ve güneş gözlüksüz olmalıdır. Kadınlar için; çehrenin tam olarak görülmesini mani olmayacak şekilde, başın saç diplerinden itibaren bir örtü (Çarşaflı fotoğraflar kabul edilmemektedir) ile bağlanmış olarak çekilmiş olan fotoğraflar da kabul edilir.

c. Maliye bakanlığınca her yıl belirlenen Pasaport cüzdan bedeli (bu ücret pasaport bürolarınca alınmaktadır ve temditler=süre uzatımı için pasaport cüzdan bedeli istenmez) ve talep edilen sürelere göre belirlenmiş pasaport harcı alınır (vergi dairelerine yatırılır). Ancak 7 yaşından küçük ve aynı zamanda anne ya da baba refakatine eklenecek çocuklardan harç alınmaz.

d. 18 YAŞINDAN KÜÇÜKLER İÇİN ve MAHCURLULAR ( Akıl zafiyeti olanlar ) Reşit olmayan 18 yaşından küçük çocuklar ve mahcurlular (kendini temsil etme yetisine sahip olmayan) için her pasaport işleminde ( uzatmalar=temditler de )noterden veya pasaport vermeye yetkili makamlar ( Pasaport bürolar vb )huzurunda verilecek muvafakat name alınacaktır. Mahcurlular için mahkemenin bir kişiyi vasi tayin etmesi gerekmektedir. Mahcurlularda ( akıl noksanlığı ) muvafakati vasi tayin edilen kişi verecektir.Anne yada babaları tarafından çocuklarıyla beraber yapacakları pasaport müracaatlarında, çocuk kendi başına pasaport alacaksa anne - baba ikisi de, anne - babadan birinin pasaportuna işlenecekse diğer tarafın vereceği noterden tasdikli veya pasaport biriminde hazırlanacak muvafakat name ile müracaat etmeleri gerekmektedir.Kendisine pasaport alınacak veya anne yada babadan birinin pasaportunun refakat hanesine kaydedilecek çocukların sadece müracaata getirilmeleri zorunludur.18 yaşından küçük çocuklarında büyükler gibi müracaata 4 fotoğrafı, nüfus cüzdanı ve fotokopisi ve anne ve baba refakatine kaydolsa bile 7 yaşından büyükse çocuklar içinde harç makbuzu müracaat sırasında alınacaktır. 18 yaşından küçük çocukların pasaportlarını kanuni temsilcileri teslim alabilirler( anne - baba veya vasisi veya noterden vekalet verilen her hangi bir kişi )

e. İŞCİ MEŞRUHATLI, ÖĞRENCİ MEŞRUHATLI PASAPORT ALMAK İSTEYEN VE İHRACATÇI, İTHALATÇI ve KASAP YAZDIRMAK İSTEYEN VATANDAŞLARIMIZ; İŞCİ MEŞRUHATLI (işçi pasaportu) pasaport almak isteyen vatandaşlarımız Türkiye İş Kurumundan alacakları belge ile İşçi meşruhatlı pasaport alabilirler. Yurt dışına bilimsel, sosyal, kültürel ve spor etkinliklerine katılmak veya eğitim amacıyla yurt dışına çıkış yapan üniversite öğretim elamanları ile öğretmenler ve öğrencilerin yurt dışına çıkışlarında; Üniversite öğretim elemanları ve öğrencileri yurt dışına çıkışları için üniversitelerinin onayları ve yurt dışında kalacakları tarihleri ile ilgili yazıyı üniversitelerinden alacaklardır. Milli Eğitim Bakanlığından ayrıca bir yazı almalarına gerek kalmayacaktır. Üniversite öğretim elemanları ve örencileri haricindeki diğer öğrenim için gidecek öğretmen ve öğrencilere verilecek öğrenci meşruhatlı (harçsız) pasaport almak isteyenlerin Milli Eğitim Bakanlığı Yükseköğrenim Genel Müdürlüğü veya Dış İlişkiler Daire Başkanlığından alacakları belge ile veya ÖSYM sınavı sonuçlarına göre öğrenci alan yurt dışındaki üniversitelerde öğrenim için gideceklerin kayıt yaptırdıklarına dair belge veya ÖSS sonuç belgesinin aslı ile, ÖSYM sınavına göre öğrenci almayan üniversitelerin gönderecekleri okula kabul edildiklerine dair davet mektubu ile KKTC deki üniversitelere ÖSYM tarafından yerleştirilmeyip özel yetenek sınavı ile öğrenim görmeye hak kazanan veya öğrenim gören öğrencilerin özel yetenek sınavını kazandıklarına dair belge, KKTC deki üniversitelerinden aldıkları öğrenci belgesi veya üniversitelerinden çekilen ve Türkiye'deki irtibat bürolarınca onaylanan fax ile, Milli Eğitim Bakanlğına bağlı Endüstriyel Teknik okul ve kurumlarında öğrenci olanlar Valilik makamının onayı ile ÖĞRENCİ MEŞRUHATLI (harçsız) pasaport alabilirler. Pasaportunun meslek hanesi bölümüne İHRACATÇI yazdırmak isteyenlerden; İHRACATÇI BİRLİKLERİNE üye olduklarına dair belge, İTHALATÇI yazdırmak isteyenler; İTHALAT BELGESİ, KASAP yazdırmak isteyenlerden maliyeden alacakları vergi belgesi ile belediyelerden almış oldukları ruhsatla veya kasaplar derneğinden almış oldukları bonservis ile kasap olduklarını belgelendirenlerin meslek hanelerine bu meslekleri yazılır.

f. PASAPORT ALMAK İÇİN NEREYE MÜRACAAT EDİLİR? İlçe Emniyet Müdürlüklerinden alacakları formu doldurup yukarıda sayılan belgeler ile birlikte İstanbul'da size en yakın İlçe Emniyet Müdürlüğü Pasaport Büro Amirliğine, pasaport alacakların ve refakate kaydolacakların şahsen müracaat etmesi gerekmektedir.

g. Ayrıca kişilerin özel durumlarına göre değişik belgeler (Ör: Ayrıntılı Nüfus Kayıt Örneği) istenebilir. Bulgaristan göçmenlerinden ilk defa pasaport isteklerinde Ayrıntılı Nüfus Kayıt Örneği istendiği gibi…

h. PASAPORTLARIN TESLİM ALINMASI: Teslim edilme aşamasına gelmiş pasaportları hak sahipleri kendileri veya noterden vekalet verdikleri bir şahıs teslim alabilir.18 yaşından küçük çocukların pasaportlarını anne - baba veya vasisi veya noterden vekalet verilen her hangi bir kişi alabilir. Vekaletle olsa bile kimse başkasının yerine umuma mahsus ( lacivert ) pasaport müracaatı yapamaz.

2. PASAPORTUN KAYBEDİLMESİ, TAHRİFAT YAPILMASI VE ÇALINMASI:

Tahrifattan kasıt pasaport üzerinde bir şeyleri gizlemek amacıyla silinti kazıntı yapılmış olması, sayfalarının eksik olması gibi durumlar anlaşılmalıdır. Pasaportun eskimiş olması, sayfalarının eksik olmamak kaydıyla kopması, sayfalarının dolması tahrifat olarak değerlendirilmemektedir çaldırılması, halinde yeni pasaport almak için: Dilekçe ile (Pasaport Şubede matbu olarak bulunmaktadır) Fatih ilçesi Vatan caddesindeki İl Emniyet Müdürlüğü Pasaport Şube Müdürlüğü' ne gelinmesi gerekmektedir. İstenilen evraklar 1. maddedeki evraklardır. 2. Madde dışında sayılan bütün durumlar için vatandaşlarımız bulundukları ilçenin pasaport büro amirliğine başvuracaklardır.

3. HANGİ HALLERDE PASAPORTLAR DEĞİŞTİRİLMELİDİR?

  Şahısların pasaportlarındaki eşkâl değişimi (refakatteki çocuklar içinde geçerli)sebebiyle pasaportları iptal edilip yeni pasaport verilir. Vize veya giriş çıkış sayfalarının dolmasından veya pasaportun yıpranması gibi nedenlerden dolayı pasaportlarını değiştirmek isteyen vatandaşlarımızın pasaportları müracatları üzerine İlçe Emniyet Müdürlüklerince değiştirilir. Bu pasaportların 6 aydan az olmamak şartıyla süreleri var ise yeni pasaportlarına cüzdan bedeli alınarak aktarılır. Pasaportları iptal edilerek şahıslara teslim edilir. Medeni hal değişimi, kimlik bilgilerinin değişmesi durumunda (nüfusa kayıtlı olduğu ilin değişmesi, yaş ad soy ad tashihi yapılması vb.) pasaportun değişmesine gerek yoktur. Açıklamalar sayfasına meşruhat ( açıklama ) verilerek pasaport uzatılabilir.

4. TÜRK VATANDAŞI OLUP TA YURT DIŞI DOĞUMLU OLANLAR:

1985 yılından sonra verilmeye başlanan ve yeni tip diye tabir edilen pasaportu olmayan ve ülkeye nüfus cüzdanı veya anne baba pasaportunun refakat hanesinde kayıtlı olarak veya başka bir ülkenin vatandaşlığından dolayı aldığı pasaportuyla ülkemize gelen vatandaşlarımızdan; anne ya da baba refakatinde girenler 18 yaşından küçükse ilçelerinin pasaport büro amirliklerine refakatteki pasaportlarıyla müracaat edebilirler. Refakatte olunan pasaport kaybolduysa pasaport sahibi İlçe Em. Md. Pasaport Büro Amirliğine gelerek kaybolduğuna dair dilekçe vermesi veya daha önceden kayıp edildiğinin bildirilmesi halinde 18 yaşından küçük ve refakatte yurda giriş yapan çocukların pasaportları ilçelerinin pasaport bürolarından çıkarılır. Refakatte yurda giriş yapmış olsa bile 18 yaşını geçmiş vatandaşlarımız ve nüfus cüzdanı veya başka bir ülke vatandaşlığına ait pasaportlarıyla yurda girenler direk ilçelerinin pasaport bürolarına müracaat edebilirler.

5. PASAPORTU MUHAFAZAYA ALDIRMA:

Pasaportlarında bir ülkeye ait vize veya giriş çıkış kaşesi bulunduğundan dolayı başka bir ülkenin veya ülkelerin vatandaşlarımızın vize taleplerinde zorluk çıkartmaları durumunda; vatandaşlarımızın müracaatı üzerine Şube Müdürlüğümüzce değerlendirilerek uygun bulunması halinde pasaport muhafazaya alınıp yeni bir pasaport verilir. Bu pasaportlar dönüşümlü olarak kullanılabilir

İstenilen belgeler;

a. Dilekçe,

b. 4 fotoğraf,

c. Nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi ile birlikte Pasaport Şube Müdürlüğü'ne müracaat edilmelidir.

d. Yeni çıkacak pasaport içinde cüzdan bedeli ve istenen süreye göre harç makbuzu alınacaktır.

6. KIBRIS VATANDAŞLARI:

Kıbrıs Konsolosluğundan alacakları yazıyla, Yabancılar Şube Müdürlüğü İdari Bürosundan havale alarak Pasaport Şube Müdürlüğü'ne geleceklerdir. İstenilen evraklar 1. maddedeki evraklardır.

7. HUSUSİ (YEŞİL )PASAPORTLAR: (süre uzatımı ve yeni ilk defa alanlar)

Sadece İl Emniyet Müdürlüğü Hususi Pasaport bölümünden yapılır. İstenilen evrakları Hususi ( yeşil )Pasaportlar kısmından öğrenebilirsiniz. YEŞİL PASAPORT

8. SONRADAN TÜRK VATANDAŞI OLAN ŞAHISLAR:

Her pasaport müracaatlarında Nüfus Müdürlüklerinden alacakları açıklamalı Nüfus Kayıt Örneği ile müracaat etmeleri gerekmektedir.

9. ONLİNE MÜRACATLAR:

Pasaport Müracaatları ile ilgili tahkikatlar bilgisayar ağı üzerinden yapılarak (1) gün sonra hazır hale getirilmesi gerektiğinden, Online Pasaport Müracaatlarındaki aksaklıkların göz önünde bulundurulmayarak bizzat müracaat eden her vatandaşımız herhangi bir sakıncalı hali olmaması durumunda müracaat tarihinden itibaren (1) gün sonra pasaportlarını alabilirler.

10. GİDİLECEK ÜLKELERİN VİZE REJİMLERİ ( VİZE UYGULAMALARI ):

Dışişleri Bakanlığının web sayfasından öğrenebilirsiniz;
Konsolosluk - Vize Uygulamaları - Türk Vatandaşlarının Tabi Olduğu Vize Uygulamaları bölümünden öğrenebilirsiniz. Vize uygulamalarında gözlenen sürekli değişim nedeniyle, seyahat öncesinde ilgili ülkenin Büyükelçiliği ile temas kurulması tavsiye olunur.

11. ONLİNE PASAPORT MÜRACATLARI:

Umuma Mahsus Normal Pasaport (lacivert) için yapılabilmektedir. Normal pasaportta (süre uzatımı yani temdit ve yeni pasaport almak için aynı form kullanılmaktadır) açılan form eksiksiz doldurulup ikamet edilen İlçe seçilerek gönderilir. Hususi (yeşil) pasaport içinse sadece Pasaport Şube Müdürlüğü'ne şahsen müracaat edilir. ONLİNE PASAPORT MÜRACAATI bu linkten online müracaat yapabilirsiniz. Online Pasaportla İlgili Önemli Not: Online müracaatlar daha önce on (10) güne kadar olan pasaport işlemleri sırasında vatandaşlarımızın pasaport tahkikatlarının kendileri gelmeden neticelendirilmesi adına ciddi yarar sağlamaktaydı. Günümüzde nüfusa kayıtlı olunan İL FARK ETMEKSİZİN pasaport işlemleri bir (1) iş gününde tamamlanmaktadır. Online müracaatlarda bütün işlemler bizzat müracaata edilen günün şartları göz önüne alınarak işlem yapılacaktır. Örneğin online müracaat edilen tarihte harç miktarı ile bizzat müracaat edilen tarihteki harç miktarı farklı ise bizzat müracaat edilen tarihteki şartlar geçerli olacaktır. Ancak internet müracaatı yapıldıktan 15 gün sonrasında müracaat sahiplerinin bizzat ikamet ettikleri İlçe Emniyet Müdürlüğü Pasaport Büro Amirliklerine gidererek şahsen müracaatlarını yapmaları gerekmektedir. Gitmedikleri takdirde internet müracaatları geçersiz sayılacaktır. Online yapılacak müracaatlarda bir iş günü içerisinde tamamlanmaktadır. Online müracaatınız bittikten sonra yazıcıdan 1 yaprağa önlü arkalı FORMUN çıktısını alarak ilgili İlçe Emniyet Müdürlüğü Pasaport Büro Amirliğinde ibraz edebilirsiniz.Online müracaat tahkikatları bir (1) iş günü içerisinde neticelendirilmektedir. Müracaat sahiplerinin 1. maddede istenilen evraklarla beraber bizzat ikamet ettiği İlçe Emniyet Müdürlüğü Pasaport büro Amirliklerine müracaat etmeleri istenecektir. Pasaportla ilgili sorularınız için lütfen aşağıdaki e-posta adresini kullanınız.

[email protected]

Pasaport Şube fax numarası: +90 212 636 28 17

Yukarıdaki bilgiler, İstanbul Emniyet Müdürlüğünün sayfasından sadece bilgilendirmek amaçlı alınmıştır.

E PASAPORT RANDEVU İÇİN TIKLA

pasaport işlemleri
emniyet müdürlüğü
pasaport ücretleri
yeşil pasaport için gerekli evraklar
pasaport form dilekçesi
vize için gerekli evraklar
pasaport harçları
pasaport cüzdan bedelleri




E PASAPORT RANDEVU İÇİN TIKLA, E PASAPORT RANDEVU İÇİN TIKLA, E PASAPORT RANDEVU İÇİN TIKLA, E PASAPORT RANDEVU İÇİN TIKLA, E PASAPORT RANDEVU İÇİN TIKLA, E PASAPORT RANDEVU İÇİN TIKLA,
E PASAPORT RANDEVU İÇİN TIKLA, E PASAPORT RANDEVU İÇİN TIKLA, E PASAPORT RANDEVU İÇİN TIKLA, E PASAPORT RANDEVU İÇİN TIKLA, E PASAPORT RANDEVU İÇİN TIKLA, E PASAPORT RANDEVU İÇİN TIKLA, E PASAPORT RANDEVU İÇİN TIKLA, E PASAPORT RANDEVU İÇİN TIKLA,
E PASAPORT RANDEVU İÇİN TIKLA, E PASAPORT RANDEVU İÇİN TIKLA, E PASAPORT RANDEVU İÇİN TIKLA, E PASAPORT RANDEVU İÇİN TIKLA, E PASAPORT RANDEVU İÇİN TIKLA, E PASAPORT RANDEVU İÇİN TIKLA,
E PASAPORT RANDEVU İÇİN TIKLA,
E PASAPORT RANDEVU İÇİN TIKLA, E PASAPORT RANDEVU İÇİN TIKLA, E PASAPORT RANDEVU İÇİN TIKLA, E PASAPORT RANDEVU İÇİN TIKLA, E PASAPORT RANDEVU İÇİN TIKLA, E PASAPORT RANDEVU İÇİN TIKLA,
E PASAPORT RANDEVU İÇİN TIKLA,
E PASAPORT RANDEVU İÇİN TIKLA, E PASAPORT RANDEVU İÇİN TIKLA, E PASAPORT RANDEVU İÇİN TIKLA, E PASAPORT RANDEVU İÇİN TIKLA, E PASAPORT RANDEVU İÇİN TIKLA, E PASAPORT RANDEVU İÇİN TIKLA,
E PASAPORT RANDEVU İÇİN TIKLA,
E PASAPORT RANDEVU İÇİN TIKLA, E PASAPORT RANDEVU İÇİN TIKLA, E PASAPORT RANDEVU İÇİN TIKLA, E PASAPORT RANDEVU İÇİN TIKLA, E PASAPORT RANDEVU İÇİN TIKLA, E PASAPORT RANDEVU İÇİN TIKLA,
E PASAPORT RANDEVU İÇİN TIKLA,
pasaport | pasaport ücretleri 2011 pasaport | yeşil pasaport | kırmızı pasaport | diplomatik pasaport | pasaport icin | pasaport için | pasaport uzatma | pasaport başvuru | pasaport başvurusu | pasaport formu | pasaport gerekli | pasaport harçları | pasaport için gerekli | pasaport müdürlüğü | pasaport vize | pasaport yenileme | yeni pasaport | pasaport harcı | pasaport evrakları | pasaport için gerekli evraklar | pasaport almak için gerekli evraklar | pasaport ücretleri | pasaport için evraklar | pasaport için gereken evraklar | pasaport için ne gerekli | pasaport gerekli evraklar | 2010 pasaport harçları | pasaport işlemleri için gerekli evraklar | pasaport uzatmak için gerekli evraklar | pasaport uzatmak | pasaport uzatma ücretleri | pasaport ücreti 2010 | pasaport evrak | pasaport harçları 2010
pasaport icin gerekli evraklar, pasaport evrakları, pasaport başvurusu, pasaport için gereken evraklar, pasaport gerekli evraklar, pasaport başvurusu için gereken evraklar, yeşil pasaport için gerekli evraklar, pasaport süresini uzatmak için gerekli evraklar, pasaport uzatma, pasaport evrak










YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER