Osama'nın ölümü, Obama'nın yeniden doğumu oldu

Osama'nın ölümü, Obama'nın yeniden doğumu oldu

Osama'nın ölümü, Obama'nın yeniden doğumu oldu
Önce kendi doğum sertifikasını, sonra Osama'nın ölüm haberini açıklayan, ABD Başkanı Barack Obama'yı artık kimse tutamaz!

Osama Bin Ladin'in ölüm haberi, Obama'yı Cumhuriyetçilere karşı daha güçlü yaparken, 2012 başkanlık seçimlerine en büyük yatırımını şimdiden yapmış oldu.

2 Gün önce kendi doğum sertifikasını açıklayarak büyük puan toplayan ABD Başkanı Barack Obama'nın, Pazar günü gece yarısı yaptığı Osama'nın ölüm haberiyle, artık ikinci dönem başkanlığına da kesin gözüyle bakılabilir.

Gerek seçim öncesinde, gerek Başkanlık koltuğuna oturduktan sonra, Başkan B Obama'ya karşı sert ve ırkçı bir muhalefet yapan Cumhuriyetçilerin güç kaybetmeye devam ettiği bir günde, Osama Bin Ladin'in ölüm haberi sadece Obama ve Demoktarları değil tüm Amerika'yı sevince boğdu.

Obama'nın ABD'de doğamdığını ve Başkan olarak Beyaz Saray'da oturmasının kanuni olmadığını iddia eden Cumhuriyetçilerin en son iddiasını doğum sertifkasını açıklayarak çürüten Obama artık, Osama Bin Ladin'in ölüm haberiyle ikinci dönem başkanlığını garantilediği gözüyle bakılıyor.

Başkan Obama'nın, Osama'yla olan isim benzerliğini dahi eleştiri ve karşı siyaset malzemesi yapan Cumhuriyetçilerin çöküşü, Arizona'da kadın senatöre yapılan saldırıyla başlamıştı.


Ladin ölüm haberini teyit eden Başkan Obama, konuşmasında önemli bir noktanın altını çizdi. Obama, Bin Ladin'in 'İslami bir lider olmadığını, müslümanları da öldüren bir kitle katliamcısı olduğunu'' söyledi.

 Ladin'in öldürüldüğü haberini Beyaz Saray'dan Amerikalılara ve tüm dünyaya duyuran Obama'nın açıklama yaptığı sırada gerek New York'taki Dünya Ticaret Merkezi'nde, gerekse Beyaz Saray önünde büyük bir kalabalık oluştu.


Ladin ölüm haberinin teyid edilmesinden sonra Başkan Obama'nın ilk olarak eski başkan Bush ve Clinton’u arayarak bilgi verirken, bu haberin ardından ABD'nin tüm dünyada en üst düzeyde alarma geçtiği bildirildi.

(Turkish Journal)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER