Kütahya'da kurt dehşeti. Belediye

Kütahya'da kurt dehşeti. Belediye

Kütahya'da kurt dehşeti. Belediye
Belediye uyardı: Sakın tek başınıza gezmeyin
Kütahya’nın Simav İlçesi’nde kurdun saldırısına uğrayan yaşlı iki kadından biri öldü, diğeri ağır yaralandı. Bu saldırının ardından köy Çulhalar Köyü karantina altına alındı ve giriş çıkış yasaklandı. Belediye hoparlörlerinden ise vatandaşların tek başına gezmemeleri konusunda uyarılar yapılıyor.
Olay, dün akşam saatlerinde Çulhalar Köyü’nde meydana geldi. Köye 500 metre mesafede Dereboyu mevkiinde küçükbaş hayvan otlatan 79 yaşındaki Kezban Kartalmış ile 76 yaşındaki komşusu Şerife Erkip’e ormanlık alandan aniden çıkan kurt saldırdı. Kurdun saldırısına karşılık veremeyen 4 çocuk annesi Şerife Erkip başı, göğsü, bacakları ve boynundan aldığı darbelerle olay yerinde hayatını kaybetti. Kurdun saldırdığı diğer yaşlı kadın 2 çocuk annesi Kezban Kartalmış ise elindeki değnekle vurarak kurdu kovaladıktan sonra köye indi. Kartalmış’ın durumu bildirmesi üzerine köylüler tarafından çağırılan sağlık ekipleri Şerife Erkip’in olay yerinde hayatını kaybettiğini belirledi.

Yapılan ilk müdahalenin ardından Simav Doç. Dr. İsmail Karakuyu Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Kezban Kartalmış daha sonra Kütahya Evliya Çelebi Devlet Hastanesi’ne sevk edildi.

KÖYE GİRİŞ ÇIKIŞ YASAKLANDI

Kütahya'nın Simav ilçesinde, saldırdığı 2 yaşlı kadından birinin ölümü, diğerinin ağır yaralanmasına yol açan kurdun kuduz olması ihtimaline karşı olayın meydana geldiği köy karantinaya alındı.

İlçe Tarım Müdürü Ali Ceylan yaptığı açıklamada, Çulhalar köyünde karantina önlemi alınarak ikinci emre kadar hayvan giriş ve çıkışlarının yasaklandığını bildirdi.

Kurdun, kadınların yanı sıra 5 büyükbaş hayvan ve 2 çoban köpeğine saldırdığını tespit ettiklerini anlatan Ceylan, kuduz olup olmadığının öğrenilmesi için yakalanması veya olayın üzerinden belli bir sürenin geçmesi gerektiğini söyledi. Köy muhtarı Metin Özkan ise kurdun saldırısı sonucu çeşitli yerlerinden yaralanan 5 büyükbaş hayvan ve 2 çoban köpeğinin, çevresine kireç dökülen alanda tutulduğunu ve buraya kimsenin yaklaştırılmadığını kaydetti.

Kurdun saldırısı sonucu ağır yaralanan ve Kütahya Evliya Çelebi Devlet Hastanesine kaldırılan Kezban Kartalmış'ın (79) hayati tehlikesinin devam ettiğini dile getiren Özkan, “Olay yerinde ölen 76 yaşındaki Şerife Erkip'in cenazesi, Kütahya'dan gelecek özel bir ekip tarafından yıkandıktan sonra öğleden sonra köyümüzde toprağa verilecek” dedi.

"DIŞARIDA YALNIZ GEZMEYİN" UYARISI

Belediye hoparlörleri aracılığıyla anonslar yapılarak vatandaşların bölgede dikkatli olmaları ve dışarıda yalnız gezmemeleri konusunda uyarıldığı, kurdun yakalanması için köy halkı ve avcıların katılımıyla geniş kapsamlı sürek avı yapılmasının planlandığı öğrenildi.

Simav ilçe merkezine 50 kilometre uzaklıktaki Çulhalar köyünün Dereboyu mevkisinde dün akşam hayvanlarını otlatan Kezban Kartalmış ve komşusu Şerife Erkip'e kurt saldırmış, Erkip başı, göğsü, bacakları ve boynuna aldığı darbeler sonucu olay yerinde ölmüştü. Elindeki değnekle kurda karşılık vermeye çalışan ve uzun süren boğuşmanın ardından ağır yaralanan Kartalmış, Kütahya Evliya Çelebi Devlet Hastanesinde tedavi altına alınmıştı. (Milliyet)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER