Bu Benim Eserim" Proje Yarışması İstanbul bölge finalistleri törenle açıklandı

Bu Benim Eserim" Proje Yarışması İstanbul bölge finalistleri törenle açıklandı

Bu Benim Eserim
Türkiye'nin 81 ilinde ilköğretim öğrencilerine yönelik düzenlenen "Bu Benim Eserim" adlı proje yarışmasında Türkiye finaline katılacak İstanbul bölge finalistleri törenle açıklandı
 
Türkiye'nin 81 ilinde ilköğretim öğrencilerine yönelik matematik ve fen bilimleri dalında düzenlenen "Bu Benim Eserim" adlı proje yarışmasında Türkiye finaline katılacak İstanbul bölge finalistleri törenle açıklandı.

Ataşehir'deki Zübeyde Hanım Öğretmenevi Konferans Salonu'nda düzenlenen törende konuşan İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, yarışmanın, Milli Eğitim Bakanlığı Eğitimi Araştırma ve Geliştirme Dairesi Başkanlığının, Bilimsel ve Sanatsal Araştırmaları Teşvik Projesi kapsamında TÜBİTAK ve Devlet Planlama Teşkilatının desteğiyle düzenlendiğini söyledi.

Çocuklara yaratıcılık, entelektüellik ve gelecek perspektifi kazandırma açısından bu tür projelerin önemine değinen Yıldız, yarışma sayesinde çocukların kendi beceri ve bilgileriyle keşfederek öğrendiklerini ifade etti. Yıldız,

"Çocuklarımızın hazırladığı projelerin her biri uluslararası çapta patent alacak düzeyde" dedi.

"Bu Benim Eserim" proje yarışmasına, İstanbul ve Marmara Bölgesi'nden katılan 12 bin 550 proje arasından seçilen 184 projenin, öğretmenevinde 2 gündür sergilendiğini kaydeden Yıldız, Ankara'daki finale gitmeye hak kazanan ya da kazanmayan bütün projelerin geleceğe ışık tutacak nitelikte olduğunu belirtti.

Törene bir televizyon dizisinde matematik öğretmenini canlandıran Emre Altuğ, fizik öğretmenini canlandıran Ahmet Kural ile dizi Oyuncusu Sercan Badur ve tiyatro sanatçısı Levent Üzümcü de katılarak, öğrencilerle sohbet etti.

Emre Altuğ, Oyuncu ve müzisyen olmasını, lise yıllarındaki deneyimleri ve öğretmenlerine borçlu olduğunu ifade ederek, ilk kez okul yıllarında 16 yaşındayken sahneye çıktığını ve o zamandan beri sahnelerde olduğunu söyledi. Bugün doğum günü olduğunu dile getiren Altuğ, "Dolu dolu 41 yaşındayım. Mesleğimi severek yapıyorum" diye konuştu.

Ahmet Kural da Oyunculuğu seçmesinde öğretmenlerinin büyük payı bulunduğunu belirterek, bundan dolayı öğretmenlerine müteşekkir olduğunu kaydetti.

Levent Üzümcü ise herkesin işini severek yapması gerektiğini vurgulayarak, işini sevmeyenlerin başka işlere yönelmelerini tavsiye etti.

Sercan Badur da lisede öğretmeninin desteğiyle Oyunculuğa adım attığını söyledi.

Bu arada, Emre Altuğ, doğum günü sürprizi olarak getirilen pastayı kesti.

Daha sonra İstanbul Milli Eğitim Müdürü Yıldız tarafından, "Bu Benim Eserim" projesinin İstanbul bölge finalistleri açıklandı. Ankara'da yapılacak finale katılmaya hak kazanan 20 projeyi hazırlayan öğrencilerle öğretmenlerine ödülleri verildi.

Patent almaya hak kazanan 15 proje de Adres Patent Genel Müdürü Avukat Ali Çavuşoğlu tarafından açıklandı.

 
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER