İskandinavlar akın akın geliyor! Side-Manavgat bölgesi tıklım tıklım!

İskandinavlar akın akın geliyor! Side-Manavgat bölgesi tıklım tıklım!

İskandinavlar akın akın geliyor! Side-Manavgat bölgesi tıklım tıklım!
İskandinavlar akın akın geliyor!
Side-Manavgat bölgesi tıklım tıklım!


Toplam 150 bin yatak kapasitesi olan Side-Manavgat bölgesinde Ağustos ayında doluluk oranının yüzde 96 olduğu açıklandı.

Side Manavgat Turizm İşletmecileri Derneği (SİDE TUDER) Başkanı Cengiz Haydar BARUT, bölgede tatil yapan turistler arasında ilk sırayı yüzde 55 ile Almanların aldığını söyledi. SİDE TUDER'in istatistiki çalışmalarına göre Almanları Rus turistlerin izlediğini ifade eden Barut, Ramazan ayına denk gelen Ağustos ayında Türk turistlerin sayısında azalma olduğunu da sözlerine ekledi.

Barut, "Bölgede milliyet çeşitliliğinin artış göstermesinin nedeni kış aylarında ziyaret edilen değişik ülkelerdeki turizm fuarlarından kaynaklanıyor. Yapılan çalışmada Polonya, Çek Cumhuriyeti, Slovakya, Avusturya, İsviçre, Hollanda, Belçika, Fransa, İngiltere'den oluşan Avrupa pazarı ve Norveç, Danimarka, İsveç, Finlandiya'nın da aralarında bulunduğu İskandinav ülkelerinden gelen ziyaretçilerin de bu bölgede tatillerini geçirdikleri belirlendi" ifadelerini kullandı.

ALMANLAR İLK SIRADA

SİDE TUDER'in çalışmasına göre, bölgede tatil yapan turistler arasında Almanların yüzde 55 ile ilk sırada, Rusların yüzde 20 ile ikinci sırada, İngilizlerin yüzde 5 ile üçüncü sırada yer aldığı belirlendi. Çalışmaya göre, bölgeye gelen turistlerin yüzde 4'ünü Hollandalı ve Belçikalı turistler, yüzde 11'ini ise İskandinav ülkelerinden gelen turistler oluşturuyor.

İHA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER