Kurtulmuş: 'Kararımız 'evet' Olacak'

Kurtulmuş: 'Kararımız 'evet' Olacak'

Kurtulmuş: 'Kararımız 'evet' Olacak'
12 Eylül'de yapılacak referandumun hükümete yönelik bir güven oylamasına dönüştürülmemesi gerektiğini vurgulayan Kurtulmuş, 12 Eylül'de ''evet'' desek de13 Eylül'de ''hayır'' demeyi sürdüreceğiz' dedi.

Genel Başkanımız Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, İstanbul Grubu Dostluk Derneği'nin iftarına katıldı.

12 Eylül'de yapılacak referandumun hükümete yönelik bir güven oylamasına dönüştürülmemesi gerektiğini vurgulayan Kurtulmuş, 12 Eylül'de ''evet'' desek de13 Eylül'de ''hayır'' demeyi sürdüreceğiz" dedi.

Türkiye demokrasi sistemindeki aksaklıklara işaret eden Kurtulmuş, "Bundan sonra Türkiye siyasetinin merkezindeki kırılma noktası bu oligarşinin kırılması olacaktır. Sorun MGK, HSYK, Anayasa Mahkemesi, YAŞ gibi kurumların millet egemenliğine kapalı olmasından kaynaklanıyor" şeklinde konuştu.

Genel Başkanımız Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, İstanbul Grubu Dostluk Derneği'nin iftarına katılarak bir konuşma yaptı. İftara Kurtulmuş'un yanı sıra Başbakan Recep Tayip Erdoğan ve bazı AK Parti yöneticileri de katıldı. İftarda konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Kurtulmuş, Milli Görüş hareketinin Milli Nizam Partisi'nden başlayarak Türkiye siyasi hayatına neler kattığını anlattı.

Sistemin adı bürokratik oligarşi
Türkiye'de var olan demokrasi sisteminin aksaklığına işaret eden Kurtulmuş, söz konusu aksaklıkların Yüksek Askeri Şûra'da net bir şekilde görüldüğünün altını çizdi.

"Onların demokratik sistem dediklerinin adı bürokratik oligarşidir. Bundan sonra Türkiye siyasetinin merkezindeki kırılma noktası bu demokratik oligarşinin kırılması olacaktır'' diyen Kurtulmuş, bu meselenin Türkiye demokrasisi açısından önemine işaret etti.

Üst kurullar millet denetimine açılsın
Türkiye demokrasisindeki asıl sorunun, MGK, HSYK, Anayasa Mahkemesi, YAŞ, Yargıtay gibi kurumların milletin denetimine açık olmamasından kaynaklandığını söyleyen Kurtulmuş, "Bu gibi kurumların millet denetimine açılması gerekiyor" dedi.

2007 seçimlerinden sonra 411 milletvekilinin oylarıyla kabul edilen anayasa değişikliğinin Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilmesiyle, ortaya hukuken bir kördüğüm çıktığını kaydeden Kurtulmuş, "Anayasa Mahkemesinin millet egemenliğini yok sayan kararlar veriyor" şeklinde konuştu.

12 Eylül'de ''evet'' 13 Eylül'de ''hayır''
12 Eylül'de yapılacak Anayasa değişikliği referandumuna da değinen Genel Başkanımız Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, 'Türkiye'nin referandumda bir sınav vereceğini' kaydederek, "Anayasa değişikliği paketinin çok büyük bir reform olmasa da Türkiye'nin demokrasi yolunda önemli bir metindir" ifadelerini kullandı.

Kurtulmuş yapılacak referandumun hükümete yönelik bir güven oylaması olmadığını vurgulayarak, 12 Eylül'de ''evet'' deseler de 13 Eylülde ''hayır'' demeyi sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

'Biz medeniyet siyaseti yapıyoruz'
Saadet Partİsİ'nin siyasetinin bir medeniyet siyaseti olduğuna dikkat çeken Kurtulmuş, "Biz kendi medeniyetimizi yeniden ihya ve inşa etmek için mücadele ediyoruz ve bunun için siyaset yapıyoruz. Bu topraklarda Malazgirt Savaşı ile başlayan bizim siyasi hareketimiz bir fikri siyasi çizgiye sahiptir. Bu hareketin birinci halkası olarak birkaç tane temel önemli ismi sayabiliriz bunlar, Şehbenderzade Filibeli Ahmet Hilmi, Sait Halim Paşa, Mehmet Akif Ersoy ve Hüseyin Avni Ulaş' tır.

Medeniyetimizi farklı ölçeklerde tanımlamış olmalarına rağmen ikinci halka Eşref Edip, Necip Fazıl Kısakürek, Nurettin Topçu, Ali Fuat Başgil ve Sezai Karakoç gibi isimlerden oluşmaktadır. 3. halka da Erbakan hocamızın 1960'lı yıllarını ikinci yarısından itibaren odalar birliği çalışmaları ile ortaya koyduğu çabalardır. Bugün bizler de bu siyasi çizginin dördüncü çizgisini oluşturuyoruz. Bizim siyasi hareketimiz büyük bir tarihi geçmişe sahiptir ve büyük bir geleceğe de sahip olacaktır" dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109