3. Köprü ihalesi için teklifler yapılıyor

İstanbul Boğazı'na inşa edilecek 3. Köprü'nün yapımını da içeren 'Kuzey Marmara Otoyol Projesi' ihalesi bugün yapılıyor. İlki iptal edilen ihale için 11 firma şartname aldı, beş konsorsiyum teklif verdi. Bugünkü süreçte ihale komisyonu firmaların ihaleye girip girmeyeceğini belirlemek amacıyla 'Var-yok tespiti' yapıldı. İhale daha sonra belirlenen ileri bir tarihte gerçekleştirilecek.

3. Köprü ihalesi için teklifler yapılıyor
 Tespit yoklamasının ardından açıklama yapan İhale Komisyonu Başkanı İhsan Akbıyık, "5 teklif alında ve değerlendirme sürecine geçildi. Belgeleri eksik olanlar tespit edilecek. Yapılan tespit incelemelerinden sonra firmalar önümüzdeki günlerde maddi teklifler için davetiye gönderilecek" açıklamasını yaptı. 
İhaleye teklif vermek üzerek katılılan 5 şirket ve konsorsiyumun isimleri şöyle: Mapa İnşaat, Yapı Merkezi - Doğuş İnşaat - Çinli China Communication Corparation- Arkon Yapı, Ortak Girişim Grubu, Cengiz İnşaat - Limak- Makyol - Kalyon Ortak Grişim Grubu, İtalyan Salini - Gülermak Ortak Grişim Grubu, İtalyan Astaldi IC- İçtaş Ortak Grişim Grubu.

Beş tekliften sadece Mehmet Nazif Günal'ın sahibi olduğu MAPA İnşaat'ın tek başına teklif vermesi sürpriz olarak değerlendirildi.               

İstanbul Boğazı'na yapılacak 3. Köprü üzerinden Adapazarı'nı Tekirdağ'a bağlayacak proje 414 kilometre uzunluğunda ve 5 milyar dolarlık büyüklüğe sahip. 

İLKİ İPTAL EDİLDİ              

Türkiye'nin en büyük ikinci ‘Yap-İşlet-Devret’ projesi olan Kuzey Marmara Otoyol Projesi'nin ihalesi için için süreç 9 Mart 2011'de başladı.  Teklif alma tarihleri üç kez değiştirilen ihalenin ilki 10 Ocak’ta yapıldı, ancak ilk ihalede uluslar arası piyasalardaki finansal koşullar nedeni ile teklif verilmemişti.

Hürriyet

Güncelleme Tarihi: 20 Nisan 2012, 10:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER