Fenerbahçe, Galatasaray'ı yenerek şampiyon oldu

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi final serisinde Galatasaray Medical Park ile karşılaşan Fenerbahçe, rakibini seride 3-1 yenerek, üst üste 7. toplamda ise 10. şampiyonluğuna ulaştı.

Fenerbahçe, Galatasaray'ı yenerek şampiyon oldu
   Sarı kırmızılı ekibin ev sahipliğinde Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanan zorlu mücadelede Fenerbahçe, Galatasaray Medical Park'ı 96-86'lık skorla mağlup ederek seride durumu 3-1 yaptı ve ligin şampiyonu oldu.
İlk periyoda iyi başlayan Galatasaray, Fenerbahçe'ye 22-14'lük üstünlük sağladı. İkinci çeyrekte de oyunun kontrolünü elinde bulunduran Galatasaray Medical Park devreye 47-41'lik skorla önde girdi.

İlk iki çeyrekte olduğu gibi 3.çeyrekte de iyi oynayan Galatasaray bu periyodu da 72-62 önde kapadı. Son çeyrek müthiş bir mücadeleye sahne oldu. Galatasaray Medical Park uzun süre önde götürdüğü periyotta son dakikalara doğru üstünlüğünü kaybetti. Son bölümde toparlanan Fenerbahçe skoru 83-83'e getirdi. Pondexter'ın basketiyle öne geçen Fenerbahçe farkı 4 sayıya kadar çıkardı.

Mücadeleyi 96-86'lık skorla kazanan Fenerbahçe şampiyonluğunu ilan etti.

Karşılaşmanın en skorer ismi 32 sayıyla Galatasaraylı Taurasi olurken, onu Fenerbahçeli Pondexter 29 sayıyla takip etti.

Galatasaray MP'de Taurasi 32 sayı, Fowles 23 sayı, Şaziye 14 sayı, Tina 6 sayı, Bahar 6 sayı, Işıl 3 sayı, Prince ise 2 sayı  kaydetti.

Sarı Lacivertli takımda ise,  Pondexter 29 sayı, McCoughtry 24 sayı,   Tamane 12 sayı , Nevriye 10 sayı, Birsel 10 sayı, Matovic 8 sayı ve Esmeral  3 sayı kaydetti.

PENNY VE TORRENS FORMA GİYMEDİ

Fenerbahçe'de Penny Taylor, Galatasaray'da ise Alba Torrens sakatlıkları nedeniyle yine forma giymedi.

Abdi İpekçi Spor Salonu'ndaki mücadeleyi Türkiye Basketbol Federasyonu Asbaşkanı İmran Işıldar, TBF Kadın Basketbolundan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Jülide Sonat, TBF Yönetim Kurulu Üyesi Hüsnü Karagözoğlu, TBF Genel Sekreteri Ali Özsoy, Milli Takımlar İdari Menajeri Barbaros Akkaş ve A Milli Kadın Takım Menajeri Canan Erdoğan da izledi.

SALON: Abdi İpekçi Spor Salonu

HAKEMLER: Rüştü Nuran, Özlem Yalman, Ali Şakacı

GALATASARAY MEDİCAL PARK (86): Epiphanny Prince 2 (1 ribaund- 3 asist), Bahar Çağlar 6 (2 ribaund- 2 asist), Işıl Alben 3 (3 ribaund- 4 asist), Diana Taurasi 32 (4 ribaund- 8 asist), Şaziye İvegin 14 (2 ribaund- 1 asist), Melisa Can, Tina Charles 6 (6 ribaund- 3 asist), Sylvia Fowles 23 (11 ribaund- 2 asist)

FENERBAHÇE (96): Zane Tamane 12 (3 ribaund- 4 asist), Birsel Vardarlı 10 (5 ribaund- 8 asist), Esmeral Tunçluer 3 (2 asist), Nevriye Yılmaz 10 (5 ribaund- 1 asist), Ivana Matovic 8 (5 ribaund- 3 asist), Cappie Pondexter 29 (4 ribaund- 3 asist), Angel McCoughtry 24 (9 ribaund- 3 asist).

1.PERİYOT: 24-14
2.PERİYOT: 23-27
3.PERİYOT: 25-21
4.PERİYOT: 14-34

FENERBAHÇE KUPASINI ALDI

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde 2011-2012 sezonunu şampiyon olarak tamamlayan Fenerbahçe, final serisindeki 4. maçın ardından düzenlenen törende kupasını aldı.

Abdi İpekçi Spor Salonu'ndaki maçtan sonra düzenlenen törende sarı-lacivertli ekibe, kupasını Türkiye Basketbol Federasyonu Asbaşkanı İmran Işıldar ile Kadın Basketbolundan Sorumlu Yönetim Kurulu üyesi Jülide Sonat verdi.

Kupa töreninde öncelikle sahaya Galatasaray Medical Park beklenirken, sarı-kırmızılı ekip adına sadece kaptan Işıl Alben törene katıldı. Alben, Işıldar ve Sonat'tan 2.'lik şildini aldıktan sonra soyunma odasına gitti.
Törende daha sonra şampiyon Fenerbahçe sahaya çıkarken, sarı-lacivertliler önünde “2012 Türkiye Şampiyonu” ve sırt kısmında da “Zafer inananlarındır” yazan tişörtler giyip, sarı renkte şapka taktılar.

Kupayı asbaşkan Işıldar ve yönetici Sonat'ın elinden takım kaptanı Nevriye Yılmaz alırken, salonda bulunan yönetim kurulu üyeleri Semih Özsoy, Yasemin Merçil, Ünal Uzun ve Turhan Şahin ile az sayıda taraftar olmak üzere sarı-lacivertliler, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda büyük sevinç yaşadılar.

Kupayla saha içinde sevinç gösterisi yapan Fenerbahçeli oyuncular, bir ara “Aziz Yıldırım” tezahüratları da yaptı.

Bu arada kupa töreni, salonu dolduran Galatasaraylı taraftarların tamamına yakınının salon dışına çıkmasının ardından gerçekleştirildi. Tören sırasında salonda az sayıda Galatasaray taraftarı da bulundu.

FENERBAHÇELİ TARAFTARLAR KARAKOLA GÖTÜRÜLDÜ

Abdi İpekçi'de oynanan ve deplasman taraftarının alınmadığı maça gizlice giren Fenerbahçeli taraftarlar, takımları şampiyon olunca kendilerine engel olamayıp sahaya girip tezahürat yaptılar.

Bu durumu fark eden çevik kuvvetleri ise 10-15 Sarı Lacivertli taraftarları yakalayıp kimlik tespitinden geçirdi.

Polis, taraftarları kimlik tespitinden sonra karakola götürdü.

Taraftarlar bir süre tribünlerde kaldı
         
Takımlarının son periyotta ortaya koyduğu performansla Fenerbahçe  karşısında yenilmesini kabul edemeyen taraftarlar, bir süre tribünlerde kalarak  tezahüratlarla tepkilerini gösterdiler.

Bir ara “O kupa burada verilmeyecek” şeklinde tezahürat yaparak  tribünden ayrılmayacaklarını ifade eden taraftarlar, bir süre sonra tribünleri  boşalttı.

Salon içinde az sayıda Galatasaraylı taraftar kalırken, kupa töreni  gerçekleştirildi.

Galatasaraylı taraftarlar, karşılaşma başlamadan önce ve maç sonunda  Fenerbahçe'ye yönelik, içinde “Şikeci” ifadesinin de yer aldığı küfürlü  tezahüratta bulundular.

Geçen sezon Fenerbahçe Ülker'in, Beko Basketbol Ligi'nde Abdi İpekçi Spor  Salonu'nda elde ettiği şampiyonluğun ardından, tribünler boşaltılarak kupa töreni  yapılmıştı.
         
Ceyhun Yıldızoğlu'nu istifaya çağırdılar
         
Galatasaraylı taraftarlar kadın takımının antrenörü Ceyhun Yıldızoğlu'nu  istifaya çağırdı.

Yenilginin ardından oldukça sinirlenen taraftarlar, Yıldızoğlu için  “İstifa” tezahüratları yaptılar.

Öte yandan, final serisi mücadelesini renklerini belli etmeden izleyen az  sayıdaki Fenerbahçeli taraftar, karşılaşmanın ardından bir araya toplanarak  takımlarına destek verdiler.

Karşılaşma sırasında Fenerbahçeli yöneticilere yönelik bazı taraftarların  tepkileri karşısında, Galatasaraylı yöneticiler taraftarları uyardı.

Maçın ilk üç periyodunda iyi bir mücadele ortaya koyan Galatasaray  Medical Parklı oyuncular ise son çeyrekte kaybettikleri karşılaşmanın ardından  büyük üzüntü yaşadı.

Hürriyet

Güncelleme Tarihi: 20 Nisan 2012, 11:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER