PFDK kararı açıkladı: Emre'ye 2 maç ceza

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Fenerbahçeli Emre'ye 2 maç ceza verdi...

PFDK kararı açıkladı: Emre'ye 2 maç ceza
  Kurulun 3 üyesi, Emre’nin ırkçılıkla cezalandırılmasını istedi.4 üye ise bu isteğe karşı çıkıp Emre’yi hakaretten cezalandırdı.Raporlarda yazılı olmadığı için medyada çıkan haber ve görüntüler incelendi. Dudak okuma yöntemine başvuruldu ve milli futbolcunun cezası, çoğunluğun kararıyla alındı.
Fenerbahçe’nin tecrübeli yıldızı Emre Belözoğlu, Trabzonsporlu Didier Zokora’ya hakaret ettiği gerekçesiyle 2 maç oynamama cezasına çarptırıldı. Fildişi Sahilli futbolcunun şikayeti, Trabzonspor’un başvurusu üzerine tedbirli olarak PFDK’ya sevk edilen Emre ile ilgili karar sert tartışmalar sonrası alındı.

Halit Fahri Gültekin başkanlığında toplanan 7 kişilik kurulun 3 üyesi; Başkanvekili Av.Sinan Gürsoy ile Av.Yusuf Reha Alp ve Av.Tolga Erol, Emre’nin ayrımcılık, dolayısıyla ırkçılık yaptığını söyleyip ağır bir şekilde cezalandırılmasını istedi. Bu üç üyenin isteği gerçekleşseydi, Emre 4 ile 8 maç arası ceza alacaktı.

Disiplin Kurulu’nda sert tartışmalar yaşandı

Hakem ve gözlemci raporlarında yazılı olmadığı için medyada çıkan haber ve görüntülerle Trabzon’un şikayeti üzerine yapılan toplantıda, dudak okuma yöntemlerine başvurulurken, PFDK’nın başkanı Gültekin ile Av.Serdar Ölmez (Raportör), Av.Memduh Oğuz (Üye) ve Av.Kadir Er (Üye)  “Ayrımcılıkla cezalandırılması” isteğine şiddetle karşı çıkıp, “Hakaret var” dediler. Sert tartışmaların ardından saatler 19.50’yi gösterirken karar çoğunluğun isteği doğrultusunda çıktı ve Emre, “Hakaret ettiği” gerekçesiyle 2 maç ceza aldı.  Emre Belözoğlu, G.Saray ve kupadaki Karabükspor maçında oynayamayacak.

Beşiktaş 2 maçını kadın ve çocuklara oynayacak

Kurul dün Emre’ninki ile birlikte 37 dosyayı görüşüp karara bağladı. Alınan kararlardan önemlileri şöyle: Trabzonspor’a 7 bin 500 TL para cezası. G.Saray maçındaki saha olayları nedeniyle Beşiktaş’a kendi sahasındaki 2 resmi maçı seyircisiz oynama (Kadın ve çocuklar önünde) cezası.  Siyah beyazlılara ayrıca 48 bin 750 TL para cezası verildi. İstanbul BŞB’ye 5 bin TL para cezası.

F.Bahçelilik mi yapıyorsun?

EMRE Belözoğlu’nun aldığı 2 maçlık ceza PFDK’da tartışma çıkardı. PFDK üyesi Yusuf Reha Alp, kurul başkanı Fahri Gültekin’in tecrübeli oyuncu için ırkçılık cezası yerine, hakaret etiği yönünde oy kullanmasına tepki göstererek; “Fenerbahçelilik mi yapıyorsun?” dedi.

Ben ırkçı değilim

PFDK’dan iki maç ceza alan Emre Belözoğlu’nun savunmasında, “Ben ırkçı değilim ki, ırkçı söylemde bulunayım. Kesinlikle bu suçlamayı kabul etmiyorum” dediği öğrenildi. Fenerbahçe Kulübü’nün dün sabah Emre için gönderdiği savunmada genç oyuncu ırkçılık suçlamalarını kesin bir dille reddetti. 
Teknik direktör Aykut Kocaman ise verilen 2 maçlık ceza için şunları söyledi: “Her şeyde hayır var. Belki de G.Saray maçında taraftarlar ortamı gerecekti. Emre de bu gerginlikte belki de farklı bir davranış sergileyecekti. Hakaretten 2 maç ceza alması makul oldu. G.Saray ve kupada oynayacağımız Karabükspor maclarında cezasını çeker ve Besiktaş maçı ile döner ve bize daha çok katkısı olur.” 

Hürriyet

Güncelleme Tarihi: 20 Nisan 2012, 11:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER