Ataşehir Belediyesinde "Usulsüzlük" İddiaları

Ataşehir Belediyesinde "Usulsüzlük" İddiaları

Ataşehir Belediyesinde
AK Parti Ataşehir İlçe Başkanı Nimetullah Topu, Ataşehir Belediyesinin bazı işlemlerinin "usulsüz" olduğunu söyledi.
 
AK Parti Ataşehir İlçe Başkanı Nimetullah Topu, Ataşehir Belediyesinin bazı işlemlerinin "usulsüz" olduğunu savunarak, "Usulsüzlük tespit edilen projeleri yargıya taşıyacağız, savcılığa suç duyurusunda bulunacağız" dedi.Bostancı Green Park Otel'de basın toplantısı düzenleyen Ataşehir Belediyesinin 2 yıllık icraatlarını eleştirerek, belediyenin Ataşehirlileri hayal kırıklığına uğrattığını söyledi.CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin eşinin belediyede iki müdürlüğe atandığını bilip bilmediğini soran Topu, bir süre önce belediyenin "24 ayda, 24 proje" açılışı yaptığını anımsattı. Topu, bunun gerçeği yansıtmadığını da dile getirerek, belediye hizmet binasının ihale sürecinin şaibelerle dolu olduğunu savundu.

Hizmet binası için Batı Ataşehir'in en gözde yerinin kat karşılığı yüzde 65 oranında ihale edebileceği halde yüzde 50 ile verilerek Ataşehirlilerin zarara uğratıldığını belirten Topu, ihale süreci ile ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.Bu ihaleyle, Ataşehirlilerin 20 milyon lira zarara uğradığını belirten Topu, Ataşehir'in bir hizmet binasına ihtiyacı olduğunu, bina yapımına karşı olmadıklarını dile getirdi. Topu, Ataşehirin en değerli yerlerinden biri olan Palladium Alışveriş Merkezinin karşısında bulunan ve Ataşehir Belediyesine ait 1211 metrekarelik açık otopark alanının belediye tarafından sadece 4 bin liraya kiraya verildiğini ifade ederek, değerli bir yerin çok düşük bir bedele kiraya verildiğini ve bu konuda da savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını kaydetti.Batı Ataşehir'de bir rekreasyon alanının bulunduğunu ve bu alanın üzerine 4 adet bina yapıldığını ifade eden Topu, bu binaların imara aykırı olduğunu, ayrıca binaların bulunduğu alanın da 30 yıllığına restoran işletmeciliğine tahsis edildiğini söyledi.

Topu, Erguvan Barış Parkı'nda yapılan bu işlemlerle ilgili de savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını bildirdi.Bu arada, 2009 yılında kiralanarak bugüne kadar yaklaşık 400 bin lira kira ödenen ATAMEM adındaki mesleki eğitim merkezinde bugüne kadar hiçbir eğitim verilmediğini de dile getiren Topu, eğitim verilmediğinin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün resmi yazısıyla ortaya çıktığını da belirtti.

-ŞİLİLİ MARKSİST LİDER SALVADOR Allende'NİN HEYKELİ-

Topu, Ataşehir'de Şilili Marksist lider Salvador Allende'nin heykelinin Atatürk heykeli ile yan yana bulunmasını da eleştirerek, "Bu heykelin Ataşehir'de işi ne? Ataşehir için ne anlam ifade ediyor?" dedi. Kız Öğrenci Yurdu olarak belediyenin verdiği adreste boş bir bina olduğunu ifade eden Topu, Nikah Salonu projesinin de Ataşehir Belediyesince değil, Kadıköy Belediye Meclisi'nce kararı alınmış ve ihalesi yapılmış bir proje olduğunu söyledi. Topu, bir bağışçı tarafından Ataşehire kültür merkezi olarak yapılması planlanan Örnek Mahallesi'ndeki arazide de henüz temel atılmamış olmasına rağmen, maket fotoğraflarının broşürlere basılarak 'bitirdik' diye Ataşehirlilerin kandırıldığını söyledi. Bahriye Üçok Hasta Konukevi'nin de bir tabela projesi olduğunu dile getiren Topu, Ataşehir sınırları içinde bir binanın Kadın Sığınmaevi olarak Ataşehir Belediyesi tarafından kiralanmış olmasına rağmen bugüne kadar Ataşehirlilerin hizmetine sunulmadığını da belirtti.

Geçmişte Ümraniye Belediyesince bilgi evi olarak hizmete sunulan bilgi evlerinin sadece tabelalarının değiştirilip Ataevi adı altında açıldığını da ifade eden Topu, Ataşehir Belediyesinin yol ve asfalt çalışmalarını da eleştirdi.Topu, Yenişehir İmar İskan Bloklarında bini aşkın hak sahibinin belediyenin yanlış yönlendirmesiyle çağdaş, yaşanabilir konutlarına kavuşamadığını da dile getirerek, TOKİ ile hak sahibi vatandaş arasında köprü olma fonksiyonunu yerine getiremeyen Ataşehir Belediyesinin binlerce vatandaşı mağdur ettiğini belirtti.
Toplantıda yerel Seçim öncesi ve sonrasında mülkiyet problemi olan vatandaşlara Ataşehir Belediye Başkanı İlgezdi tarafından "En geç bir yıl içinde tapularınızı vereceğiz" sözü verildiğini söyleyen Topu, aradan geçen 2 yıla rağmen bu sorunun çözümü için adım atılmadığını kaydetti.

Topu, "Ataşehir Belediye Başkanı, bizi kandırmaktan vazgeçin. Vaat kültürüyle ilçemiz yıllar kaybediyor. İlçemiz gelişecek bir ilçe iken sınıfta kalıyor. Ataşehir'e ait değerleri korumak için siyaset yapıyoruz" dedi. Nimetullah Topu, "Usulsüzlük tespit edilen projeleri yargıya taşıyacağız ve savcılığa suç duyurularında bulunacağız" diye konuştu. Geçen yıl yağmur suyuna kapılarak kaybolan Mevlüt Macit'in ailesine belediye tarafından verilen sözlerin de tutulmadığını ifade eden Topu, temizlik işçisi Macit'in ailesine Büyükşehir Belediyesi tarafından ev verildiğini de anımsattı.

 
 
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER