Kıbrıs Gazileri 37 yıl sonra tekrar Kıbrıs’ta

Kıbrıs Gazileri 37 yıl sonra tekrar Kıbrıs’ta

Kıbrıs Gazileri 37 yıl sonra tekrar Kıbrıs’ta
Kıbrıs Gazileri 37 yıl sonra tekrar Kıbrıs’ta Beykozlu Kıbrıs Gazilerinin hüzünlü gezisi Beykozlu Kıbrıs Gazileri tekrar Kıbrıs’ta
 
Beykoz’da ikamet eden Kıbrıslı Gazilerin oluşturduğu 60 kişilik grup, 37 yıl önce barış götürmek için gittikleri Kıbrıs’a bir gezi düzenledi.

Beykoz Kaymakamı Aydın Ergün ve Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ve Milli Eğitim Şube Müdürü Birol Cam’ın da eşlik ettiği gezi kapsamında Lefkoşa, Girne, Magosa, Barbarlık müzesi ve şehitlikler ziyaret edildi.

Gaziler, savaş döneminde şehit olan arkadaşlarının mezarlarını ziyaret ederek dua eden gaziler daha sonra, Beykoz Belediyesi’nin kardeş belediyesi olan İskele Belediyesi’ni ziyaret etti. İskele Belediye Başkanı Halil İbrahim Orun, Beykozlu gazileri ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti belirterek, gazilere eşlik eden Beykoz Kaymakamı Aydın Ergün ve Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’e teşekkür etti. Başkan Çelikbilek de, “Şehit ve gazilerimize minnet borçluyuz. Şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize ise uzun ömürler diliyorum.” Dedi.

 37 yıl sonra savaştıkları yerleri eşleriyle birlikte gezme fırsatı bulan gaziler, eski günlerini bazen hüzün bazen coşku bazen de gözyaşlarıyla yad ederek, geziyi düzenleyen Beykoz Belediyesi’ne teşekkür ettiler.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER