Obama 2012 adaylık kampanyasını resmen başlattı

Obama 2012 adaylık kampanyasını resmen başlattı

Obama 2012 adaylık kampanyasını resmen başlattı
www.barackobama.com

ABD Başkanı Barack Obama, Federal Seçim Komisyonu'na resmi başvuruyu yaparak 2012 Başkanlık seçiminde adaylık kampanyasını resmen başlattı.
ABD Başkanı Barack Obama 2012 Başkanlık seçiminde adaylık kampanyasını resmen başlattı. Obama, kampanya destekçilerine gönderdiği email’de, kampanyayı resmen başlatmak için gerekli resmi başvuruyu, 4 Nisan pazartesi günü yapacaklarını duyurmuştu. Obama adına başvuru Federal Seçim Komisyonuna yapıldı. Obama ayrıca Pazartesi akşamı da İnternet üzerinden seçmenlerine hitap edecek. Bunun başkan adayı olarak son kampanyası olacağını söyleyen Obama, emailinin sonundaki imzasında ‘’Başkan’’ ifadesini kullanmayarak sadece ‘Barack’ yazmayı tercih etti.

Duyuru emailine eklenen videoda ise, Obama’nın hedef eyaletlerinden ve hedef seçmen gruplarının temsilcilerinin konuşmalarına yer vermesi dikkat çekiyor. Videoda, North Carolina eyaletinden ‘Ed’ ve Colorado’dan “Katherine” (ikisi de beyaz), Nevada’dan Hispanik kökenli “Gladys”, Michigan eyaletinden siyahi kökenli “Alice,” ile ilk defa 2008 seçiminde oy kullanan New Yorklu ‘Mike’ adlı gencin Obama hakkındaki görüşlerine yer veriliyor.
Obama, 2008 seçiminde Lyndon Johnson’dan beri North Carolina eyaletini kazanan ilk Demokrat başkan adayı olmuştu. Ayrıca 2004 yılında Bush’un kazandığı Nevada ve Colorado eyaletlerini de Demokratlara kazandırmıştı.

Karargah Chicago, patron şimdilik Messina

Obama’nın 2012 kampanyasının karargahı tıpkı 2008’de olduğu gibi Chicago’da olacak. Kampanyanın ilk bağış toplantısı da 14 Nisan günü Obama’nın da katılımıyla Chicago’da yapılacak. Beyaz Saray eski Genel Sekreteri Jim Messina, adaylık kampanyasının şimdlik başında yer alacak isim olacak. Öte yandan Obama’nın baş danışmanı ve 2008 kampanyasının siyasi stratejisti David Axelrod da geçtiğimiz aylarda Beyaz Saray’daki görevini bırakarak kampanyanın stratejisini belirlemek üzere Chicago’ya taşınmıştı.

3 Milyar dolarlık seçim

Federal Seçim Komisyonu kaynakları 2012 başkanlık seçim kampanyalarında adayların tanıtım propaganda harcamalarının tutarının 3 milyar doları geçeceğini öngörüyor. 2008 seçiminde 2 milyar rakamına ulaşılmıştı. Bunun yaklaşık 800 milyon dolarını tek başına Obama toplamıştı.
www.barackobama.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER