SULTANBEYİ'de HAYVAN BESİCİLİĞİNE SON

SULTANBEYİ'de HAYVAN BESİCİLİĞİNE SON

SULTANBEYİ'de HAYVAN BESİCİLİĞİNE SON
Sultanbeyli Belediye Meclisi’nin aldığı kararla ilçede hayvan besiciliği yasaklandı. Yapılan uyarıları dikkate almayan vatandaşların hayvanları, veteriner hekimler gözetiminde toplatıldı.

Çevreye verdiği rahatsızlıktan dolayı ilçemizde hayvan besiciliği bir süre önce yasaklanmış, vatandaşlara bilgilendirme yapılarak uyarılarda bulunulmuştu. Yapılan sözlü ve yazılı uyarıların ardından, besiciliğe devam eden vatandaşların hayvanları toplanmaya başlandı.

Sultanbeyli Belediye Meclisi’nin 7 Temmuz 2006 tarihli 34 sayılı kararı ve Zabıta Talimatnamesi’nin 3/Ç maddesi gereğince Sultanbeyli ilçe sınırları içerisinde hayvan besiciliğinin yasaklanmasının ardından, ilçede besicilik yapan vatandaşlara yönelik 2 Şubat 2011 tarihinde bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Hayvan sahiplerine, hayvanlarını ilçe dışına çıkarmaları hususunda 1 ay süre verildi. Bu süre, bazı vatandaşların talebi üzerine, Mart ayı sonuna kadar uzatıldı.

Yapılan yazılı ve sözlü uyarılara rağmen, verilen sürelerde gerekli uygulamayı gerçekleştirmeyen vatandaşların hayvanları, 31 Mart Perşembe günü itibariyle, Sultanbeyli Zabıta Müdürlüğü ekipleri ve veteriner hekimlerin gözetiminde İstanbul Aydınlı Hayvan Ticaret Borsası’na sevk edildi.

Vatandaşların daha fazla mağdur olmamaları için ellerindeki hayvanları ilçe dışına çıkarmaları önem arz ediyor.
 


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER