Tüketicileri Haklarına Sahip Çıkmaya ve Hak Aramaya Çağırıyoruz.

Tüketicileri Haklarına Sahip Çıkmaya ve Hak Aramaya Çağırıyoruz.

Tüketicileri Haklarına Sahip Çıkmaya ve Hak Aramaya Çağırıyoruz.
TÖF OLARAK, KREDİ KULLANAN TÜKETİCİ YURTTAŞLARA ÇAĞRIMIZDIR!...

KKDF değişikliklerini içeren yeni sözleşmeleri imzalamayın!..
Kredi kuruluşu tarafından gönderilen yeni ödeme planına itiraz edin!...
Tüketici Örgütlerinden hukuki yardım alın!


Tüketici Örgütleri Federasyonu (TÖF) Genel Başkanı Fuat Engin yaptığı yazılı açıklamada, Kredi kuruluşlarının tüketici kredisi kullanan tüketicilere yönelik “kredinin kullanım tarihine bakılmaksızın” uygulamaya başladığı yüzde 15’ KKDF oranını içeren yeni ödeme planlarına  karşı yazılı olarak itiraz edilmesi gerekli olduğunu ifade ederek.

Tüketicilerin, İtirazını kabul etmeyen kredi veren kuruluşlarının verdiği/gönderdiği yeni ödeme planını almalarını, planda belirtilen tutarları ödemeye devam ederek, Tüketici Sorunları Hakem Heyetinde yada Tüketici Mahkemesinde hukuki işlemlerin başlatmalarını önerdi. Bu şekilde temerüte düşme ve icra takibi yapılma olasılığı  ortadan kalkacağını belirten Fuat Engin,

Kredi kullanan tüketicinin gerek itiraz işlemleri için gerekse hukuki süreci başlatmak için başta Tüketici Örgütleri Federasyonu üyesi tüketici örgütleri olmak üzere tüm tüketici örgütlerinden hukuki yardım almaya çağırıyoruz.

Bu haksız uygulamaya karşı hukuk mücadelesi için TÜKETİCİLERİ bekliyoruz! Diyerek, tüketicileri haklarına sahip çıkmaya çağırdı.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER