Başbakan Yrd, Ali Babacan 'Çankırı Geleceğini Planlıyor Sempozyumu'na katıldı.

Ankara (TOBB) Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği konferans salonunda yapılan Çankırı Geleceğini Planlıyor Sempozyumu'nada konuşan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan gündeme ilişkin açıklamalar yaptı.

 Başbakan Yrd, Ali Babacan 'Çankırı Geleceğini Planlıyor Sempozyumu'na katıldı.

Recep Kenan/Ataşehirweb
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan 'Çankırı Geleceğini Planlıyor Sempozyumu'na katıldı.

Ankara (TOBB) Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği konferans salonunda yapılan Çankırı Geleceğini Planlıyor Sempozyumu'nada konuşan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan gündeme ilişkin açıklamalar yaptı.

 Başbakan Yardımcısı Ali Babacan  Çankırı’da Vali Vahdettin Özcan'ı ziyaretinde verdiği sözü tutarak "Çankırı Geleceğini Planlıyor" Sempozyumuna katıldı.

Sempozyumda gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Babacan, Türkiye'nin geçmişte demokrasi alanında büyük problemler yaşadığını aktararak, 28 Şubat sürecinde baskı altına alınan eğitim sisteminin önünü yeni uygulamalarla açtıklarını ifade etti.

2010 anayasa değişikliğiyle Türkiye'de bir dönemin kapandığını belirten Babacan, Türkiye'nin tarih boyunca kendi değerlerine sahip çıktığı sürece çok şey başardığını vurgulayarak "Türkiye parmakla gösterilen bir ülke haline geldi. Herkes Türkiye'den bahsediyor. Avrupa'nın hasta adamı olarak nitelendirilen Türkiye'ye nasıl ayağa kalktı diye gıpta ediliyor. Türk askeri Afganistan'da, Lübnan'da, Kosova'da, Bosna Hersek'te görev yapıyor. Afganistan'a gittiğinizde adeta bütün ülke bir harp sahası. Dikenlitellerle çevrilmiş tellere elektrik verilmiş. '50 metreden fazla yaklaşırsanız sizi vururuz' yazısı yazılmış. Afganistan'da bulunan birliğimize gittim. Afgan vatandaşlar girip çıkıyor. Bizim sağlık merkezimiz var. Afgan vatandaşlara ücretsiz sağlık hizmeti veriyoruz. Kadın subay doktorlar Afgan kadınlara bakıyor" dedi.


Türkiye'ye Afganistan'da çok güven duyulduğuna dikkat çeken Babacan, Afgan halkının Türklerin olduğunu bölgede güvenlik riski oluşmadığına inandığını ve NATO askerlerinin diğer bölgelerde kendilerini güvende hissetmek için araçlarına Türk bayrağı taktıklarını belirtti.

Babacan, Türkiye'nin yeni bir anayasayı hak ettiğini belirterek anayasanın bazı maddelerini okuduklarında anlayamadıklarını ve tercümana ihtiyaç duyduklarını ifade etti.

Özgürlüklerin önünü açan, kısa ve öz bir anayasanın en önemli ihtiyaç olduğunu söyleyen Babacan, Türkiye'nin yargı konusunda eksiklikleri olduğunu kaydetti.

Yargı kararlarının öngörülebilir, tutarlı olması gerektiğine dikkat çeken Babacan, en basit borç-alacak davasının bile 2 sene sürebildiğini söyledi.

On sene önceki Türkiye'yle şimdiki Türkiye'nin karşılaştırmasını da yapan Babacan, milli geliri 3 kat arttırdıklarını hatırlatarak, bir çok ülkenin reformuna Türkiye'nin destek verdiğini belirtti.

"On sene önceki Türkiye'yle şimdiki Türkiye çok ayrı iki ülke" diyen Babacan, dış yardımın 1 milyar 300 milyon dolar olduğunu ifade etti.

Afrika ülkeleriyle olan ilişkilere değinen Babacan, Afrika'da on iki olan büyükelçilik sayısını 34'e çıkartmak istediklerini belirtti ve THY'nin 19 Afrika ülkesine doğrudan uçtuğunu söyledi.

Çankırı Geleceğini Planlıyor Sempozyumu'nada Çankırı Milletvekilleri Av. İdris Şahin ve Hüseyin Filiz de konuşma yaparak, katılımcılara Çankırı'nın sorunları hakkında bilgi verdi.

Çankırı Çerkeşli olan İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğtüt’te toplantıya katılarak katılımcılara hitaben bir konuşma yaptı.

Toplantıda konuşan Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, 'Herkese İş, Herkese Aş' sloganıyla başladığı konuşmasında Çankırı'nın ilçesi Kurşunlu'da hedefin dünyanın en büyük granit ve seramik fabrikası yapılmasının olduğunu belirterek, fabrikada 4 bin kişinin çalıştırılmasının amaçlandığını ifade etti.

'Hükümet Konağı' projesinin Ordu'dan sonra 2'nci olarak Çankırı'da gerçekleştirileceğini söyleyen Özcan, Kurşunlu'nun göç alan bir ilçe olduğunu kaydetti.

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, yerel kalkınma olmadan, yerel dinamikleri harekete geçirilmeden kalkınmanın olmasının hayal olduğunu belirtti.

Dinç, Çankırı için 18 tane proje hazırladıklarını ifade ederek, kadınların eğitimi ve istihdamı için üç ayrı merkez açtıklarını söyledi.

Çankırı Geleceğini Planlıyor Sempozyumu'na Çankırı Milletvekilleri Av. İdris Şahin ve Hüseyin Filiz, Çankırılı İstanbul Milletvekili Kadiri Öğüt ve İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Çankırı İlçe Kaymakamları ve Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Canbaz, Çankırı Daire Amirleri İle Çeşitli illerden gelen Çankırı dernek Başkan ve yöneticileri ile vatandaşlar katıldı.
   Kaynak: Ataşehirweb

Güncelleme Tarihi: 16 Nisan 2012, 18:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER