Çandef Vahap Yartaş’la devam dedi

Çankırı Dernekler Federasyonu Başkanlığı’na işadamı Vahap Yartaş seçildi. Yartaş, 66 derneğin üye olduğu federasyona iki yıl başkanlık yapacak.

Çandef Vahap Yartaş’la devam dedi
Mustafa Haliloğlu, İstanbul

İstanbul Çankırı Dernekleri Federasyonu (ÇANDEF) olağan genel kurulu Mecidiyeköy Kültür Merkezi’nde 18 Mart Pazar günü yapıldı. Kongrede işadamı Vahap Yartaş’ın başkanlığındaki tek liste Çandef’in yeni döneminde iki yıl görev yapacak. Kurucu başkan Ömer Lütfi Özenç aday olmazken, yapılan tüzük değişikliği ile Özenç, Onur Kurulu’na seçildi.



Divan Başkanlığını Çankırı Vakfı Başkanı Eşref Harmandar’ın yaptığı Genel Kurul’a yoğun bir katılım oldu. Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Beykoz Kaymakamı Aydın Ergün, Ankara Çankırılılar Federasyonu Başkanı Adem Can, ilçe belediye başkanları, ilçe dernek birlikleri başkanları, köy dernek başkanları, işadamları ve çok sayıda Çankırılının katıldığı toplantıda yoğun ilgi sebebiyle delegeler salona girmekte zorlandılar.

Eski Başkan Ömer Lütfi Özenç yaptığı konuşmada salonun manzarasından büyük mutluluk duyduğunu belirterek, bu günlere kolay gelinmediğini, Çankırılıların birlik ve beraberlik içinde çok güzel işlere imza atacağını umduğunu söyledi. Seçilecek yeni yönetimin takipçisi olacaklarını söyleyen Özenç, “Mahkeme kadıya mülk değil”, vakıfcılık, dernekçilik gönül işi, nöbet değişimi olması şarttı. Federasyonumuz birlik içinde iyi bir yere geldi. Hiç kimse kendini küçümsemesin. Büyük işlere talip olmalıyız.” dedi.
    Genel Kurulda Ankara Çankırılılar Federasyonu Başkanı Adem Can ve Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç de birer konuşma yaparken, 18 Mart törenleri sebebiyle İstanbul’a gelemeyen Çankırı Valisi Vahdettin Özcan da sinevizyonla katıldığı toplantıda, Çankırılılara birlik mesajları verdi ve Çankırı’nın tanıtımı için STK’lara büyük görevler düştüğünü söyledi.

 Divan Başkanı Eşref Harmandar da, vali Özcan’ın Çankırı için bir şans olduğunu belirterek bu sinerjinin kaybedilmemesini istedi. Başkan Harmandar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Zafer Çağlayan, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Çalışma Bakanı Faruk Çelik, Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış ile TBMM Başkan Vekili Meral Akşener'in telgraflarını okudu. Başbakan’ın mesajı uzun süre alkışlandı.

Daha sonra federasyonun iki yıllık faaliyet raporu sinevizyon eşliğinde katılımcılara sunuldu. Denetleme kurulunun raporunun oylanmasının ardından başkan adaylarına söz verildi.

ÇANDEF Başkan adayı olarak kürsüden delegasyona seslenen Vahap Yartaş, kendisine gösterilen teveccühten dolayı teşekkür ederek, yeni döneme ilişkin yapacakları konusunda bilgiler verdi. Bu güne kadar federasyonda emeği geçenlere teşekkür eden Vahap Yartaş, yönetim kurulunun ilçe birlik başkanlarından oluştuğunu belirterek birlikte güzel işlere imza atacaklarını söyledi. Yola çıkarken Çankırı için canını ortaya koyacak arkadaşlar aradığını söyleyen Yartaş, rüyalarını Çankırı sevdası süslemeyen insanlarla çalışmasının zor olduğunu söyledi. Aksaray’da bulunan federasyon binasının yetersiz olduğuna dikkat çeken Yartaş, Çağlayan’daki yeni adliye binasının yakınında bulunan şahsına ait 7 katlı binanın iki katını federasyona tahsis etme sözü verdi. Yartaş, “Federasyon üyesi olan 66 derneği, 166'ya, 266'ya var ise 366'ya kadar çıkarmak öncelikli hedefimizdir" dedi.

 Daha önce kurdukları Çankırı Platformu derneğinin isminin de değiştireceğini söyleyen Yartaş, birlikte hareket etmek için elinden gelen gayreti göstereceğini söyledi. Çankırı’nın tanıtımı için bir televizyon kanalına ihtiyaç olduğunu söyleyen Yartaş, bu konuda girişimleri olduğu müjdesini verdi.

Divan Başkanı Eşref Harmandar'ın "Adaylar listelerini verebilirler" ilanının ardından başkan adayı olduğunu belirten Kayıkçı "Benim listem yok bu yüzden adaylıktan çekiliyorum" dedi. Vahap Yartaş’ın hazırladığı tek liste delegelerin oyuna sunuldu. Oylamada 1’e karşı tüm delegasyonun oyunu alan işadamı Vahap Yartaş, Çandef’in yeni genel başkanı oldu.



Seçimlerden sonra kısa bir teşekkür konuşması yapan Vahap Yartaş, Çankırı adına çalışmak için ille de yönetimde olmaya gerek olmadığını arzu eden herkesle işbirliği içinde Çankırı’nın layık olduğu yere gelmesi için çalışmaya hazır olduğunu söyledi.
Vahap Yartaş’ın başkanlığındaki Çandef’in yönetim kurulu Zekeriya Açıkgöz, Mustafa Damgacı, Hayati Odabaşı, Mehmet Dereli, Mehmet Güneş, Mehmet Altıntop, İsmail Kılıçaslan, Hasan Benli, Ersoy Kaşak, Özgür Uysal, Suzan Dağlar Civan, Mustafa Anaçal, Erol Tepebaşı, Erol Çınar, Mustafa Özgün, Arif Öztürk, Bayram Aslan, Mehmet Erdoğan, Hüseyin Pilavcı’dan oluşurken, Denetim Kurulu’na Erol Bayram, Aziz Yüksel, Harun Oflaz getirildi. Disiplin Kurulu ise Hamdullah Altıntop, Nuri Altay ve İlsay Karakuş’tan oluştu.

Ayrıca Çankırı’nın ileri gelenlerinden 40 kişilik Yüksek İstişare Kurulu oluşturulurken  Onur Kurulu’na ise Çankırı’nın duayenlerinden Nevzat Ayaz ile Ömer Lütfi Özenç layık görüldü.

Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2012, 18:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER