Rusya, Suriye’ye, Esad’ı korumak için özel askeri tim mi gönderdi?

Ünlü Amerikan televizyon kanalı ABC News’ün, Rus haber kaynaklarına dayandırarak yaptığı haberde, Rus deniz kuvvetlerine ait ”terörle mücadele timi” taşıyan Iman tankerinin Suriye’ye vardığını duyurdu.

Rusya, Suriye’ye, Esad’ı korumak için özel askeri tim mi gönderdi?


Öte yandan El Arabiya da, İsrail merkezli açık askeri istihbarat sitesi DEBKAfile’a dayandırdığı haberinde, Rusya gemisinin Suriye’nin Tartus limanına vardığını bildirdi.

Bu konudaki haberi yapan ilk medya kuruluşu olan ABC News kanalı iddiasına rağmen, Rusya Savunma Bakanı Anatoly Serdyukov’un bu haberi yalanladığını duyurdu.

Öte yandan, dünyanın en büyük haber ajansı Amerikan Associate Press ise, Rus Savunma Bakanı’nın askeri petrol tankerinin Tartus limanına 10 gün önce vardığını ve amacının ise, Aden Körfezi’nde korsanlarla mücadele eden Rus gemilerine yardımcı olmak için gittiğini belirttiği açıklamasına yer verdi. Rus bakan tankerin ayrıca sivil mürettebat ve personelin korumasına yönelik bir tim taşıdığını belirttiği bigisine de yer veren ajans, bakanlık sözcüsünün gemide kaç kişilik bir askerin olduğunu belirtmediğini kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2012, 08:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER