Ataşehir’de “Adalete Erişim” projesi başladı

Ataşehir’de “Adalete Erişim” projesi başladı

Ataşehir’de “Adalete Erişim” projesi başladı


Ataşehirlilerin yasal haklarını daha iyi öğrenmelerini sağlamak için Ataşehir’de Adalete Erişim projesi başlatıldı. Ataşehir Belediyesi, Ataşehir Kent Konseyi, Yeditepe Kadın Dayanışma Derneği ve Hukuk&Yaşam Dergisi’nin ortaklaşa yürüttüğü proje 5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle yapılan kokteylle tanıtıldı. Kokteyle katılan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, projeye destek veren gönüllü hukukçular ile diğer avukatlarla bir araya geldi ve davetlilerin Avukatlar Günü’nü kutladı. Proje tanıtım kokteyline; CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı İrfan Karacan, Belediye Başkan Yardımcıları Sadık Kayhan ve Hüseyin Hışman, Avukat olan Belediye Meclis Üyeleri, Ataşehir Kent Konseyi Yürütme Kurulu ve Kent Konseyi Başkanı Av. Şerife Özdemir, Yeditepe Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Begüm Yavuz, mahalle temsilcileri, Hukuk&Yaşam Dergisi Yazı İşleri Müdürü Av. Levent Polat, proje koordinatörü Av. Nejat Kazan ile birlikte 200 hukukçu ve davetli katıldı.

Hukukun herkes için gerekli olduğunu vurgulayan Başkan İlgezdi, herkesin günün birinde hukuk ve adalete ihtiyaç duyabileceğine dikkat çekti. Başkan Battal İlgezdi, projeye destek veren hukukçuları da tek tek kutladı.

İstanbul’da ilk kez hayata geçirilen projeyle Ataşehir’in 17 mahallesinde yaşayan vatandaşlar yasal haklarının neler olduğu hakkında bilgilendirilecek ve dava açma aşamasına gelmeden önce yasaların kendilerine verdiği hakları öğrenecek. Ataşehirliler; evlenme ve boşanma, hasta hakları, gözaltı ve avukat hakkı, tüketici hakları, adli yardım, aile hukuku, şiddet ve koruma, iş hukuku, borçlar hukuku, idare hukuku, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ve Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvurular, tapu, imar ve kentsel dönüşümdeki haklar gibi konularda bilgilenecek.

Adalet Otobüsü ile gönüllü hukukçular ücretsiz olarak mahallelerde istekler doğrultusunda hukuki bilgiler verecek. Adalet Otobüsü’ne ulaşamayan vatandaşlar da “Alo Hukuk Ataşehir” hattının 0216 469 22 69 numaralı telefonundan saat 10:00 ile 14:00 arasında hukuki konular hakkında bilgi alabilecek. Vatandaşlar CMK’ya ve adli yardıma nasıl başvurabilecekleri ve faydalanma koşullarını da öğrenebilecek.

Adalet Otobüsü Programı:

4-9 Nisan:     Atatürk Mahallesi (Muhtarlık önü)
10-15 Nisan:  İçerenköy Mahallesi: (Yeni yol - Eski tanzim)
16-19 Nisan:  İnönü Mahallesi: (Şehit Mehmet Fidan İ.Ö.O. yanı)
20-23 Nisan:  Kayışdağı Mahallesi: (Uslu Caddesi- Dörtyol Fırın önü)
24-26 Nisan: Barboros Mahallesi: (Muhtarlık yanı)
27-29 Nisan: Yeni Sahra Mahallesi (Fatih Caddesi başı)
30 Nisan- 3 Mayıs: Esatpaşa Mahallesi (Pazar Sokak girişi- Telekom yanı)
4-7 Mayıs: Fetih Mahallesi: (Mahalle girişi- Halk Ekmek yanı)

Diğer mahallelerde çalışma 12 Haziran’dan sonra yapılacaktır.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER