Beykoz’da 7 / 24 temizlik hizmeti

Beykoz’da 7 / 24 temizlik hizmeti

Beykoz’da 7 / 24 temizlik hizmeti
Temizlik ekipleri 7 gün 24 saat iş başında Beykoz’da her alanda tam temizlik Temiz bir Beykoz için 7/24 temizlik

Beykoz Belediyesi temizlik müdürlüğü ekipleri, daha temiz ve sağlıklı bir ilçe için haftanın 7 günü 24 saat işbaşında…

Karış karış temizlik yapılan ilçede, cadde ve sokakların yanı sıra, Pazar yerleri, okullar, ibadethaneler, kamu kurumlarının da temizliği belirli zamanlarda yapılıyor. Konteynırlar yıkanırken dezenfekte işlemi yapılıyor. Diğer ekipler ise bir taraftan bitkisel atık, tıbbı atık ve atık pilleri toplarken diğer taraftan ise çevresel gürültü değerlendirme gerçekleştiriyor.

Beykoz Belediyesi temizlik ekipleri, İstanbul’un en büyük alanına sahip Beykoz’u karış karış temizlemek için 7 gün 24 saat işbaşındalar.

Ayrı ayrı oluşturulan ekipler, araçlar ve süpürgelerle caddeleri, sokakları temizleyip, konteynırleri ve çöp bidonlarından topladıkları çöpleri, ayrıştırma tesislerine gönderiyor. Konteynirlerin yıkama ve dezenfekti işleminin ardından bakım ve onarımları yapılıyor.
 
 Temizlik müdürlüğüne bağlı 23 çöp kamyonu, 48 şoförle birlikte 52 görevli ana arterlerde her gün günde 3 sefer, mahalle ve köylerde ise haftada 3 gün olmak üzere çöpleri topluyor. 4 adet büyük 1 adet mini süpürge araçları ile ilçe genelinde tretuvarları olan ve araçların girebileceği sokaklar süpürülüyor. 106 kişilik süpürgeci ekibi ise, görev yaptıkları mahallelerde, vatandaşların yoğun olarak kullandıkları kaldırım üstleri, otobüs durakları, vapur iskeleleri, cadde, sokak ve meydanların temizliği için çalışıyor.

Hazır Ekip her an hazır

Yedi kişiden oluşan hazır ekip ise, günlük temizlik dışında oluşabilecek olumsuzluklara anında müdahale etmek için görev yapıyor.
 Eğitim kurumları ve ibadethaneler özenle temizleniyor.

İlçede bulunan yanı sıra, 120 ibadethane ve 39 okulun iç temizliği önce kuru süpürge makinesi ile temizleniyor, sonra halı yıkama makinesi ile özel parfümlü su ile yıkanıyor. Su depoları da ayrıca temizlenerek dezenfekte işlemi yapılıyor.

30 bin kğ bitkisel atık yağ toplandı

İlçede bulunan 20 yataktan az ve yataksız sağlık kuruluşları, muayene, diyaliz merkezleri ve evde tedavi gören diyaliz hastalarının tıbbi atıklar toplanarak, Kemerburgaz’da bulunan yakma tesisinde bertaraf edilmektedir. Okullarda, sitelerde, iş merkezlerinde, bankalarda, cam ocaklarında, belediye birimlerinde ambalaj atık toplanırken, atık piller için de pil toplama kutuları konuldu. Restoran, otel, motel ve lokantalarından ise yaklaşık 30 bin kğ bitkisel atık yağ toplandı.

Çevresel gürültülere son

Çevre ve Orman Bakanlığı’nın belediyeye verdiği yetkiler çerçevesinde, gürültü şikayetleri ve yaz aylarında açık alanlarda düzenlenen kutlamalar nedeniyle denetimler yapıldı. Şikayetler değerlendirilerek gerekli uyarılar yapıldı.

Kaldırımlar boyanıyor

İlçe genelinde bulunan arter, cadde ve sokaklarda son bir yıl içinde yaklaşık 120 bin metre kaldırım boyama çalışması yapıldı.
Başkan Çelikbilek “Halkımıza da görevler düşüyor”

2010 yılı içerisinde çöpün % 1’inin ayrıştırıldığını, hedeflerinin ise % 20 olduğunu belirten Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, “Temizlik belediyeler için özellikle bizim gibi geniş alana sahip belediyeler için pahalı bir hizmet. Ekiplerimiz, araçlarımız ilçeyi temiz tutmak için gece gündüz çalışırken, halkımızın da çöpleri zamansız atmamaları gerekir. Sokaklarını, mahallelerini temiz tutmaya çalışmalıdır. Her mahallenin çöp toplama günleri, saatleri belirlenmiş durumda. Binlerce eve çöp bidonu dağıttık. Maalesef çöpü topladıktan sonra saatler geçmeden sokaklara tekrar çöp bırakılıyor. Çevre temizliği medeniyet ölçüsüdür. Duyarlı olan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.
 
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109