SÜRELİ OLMAYAN YAYIN BANDROLÜ SATIŞI YAYIMCI MESLEK BİRLİKLERİ FEDERASYONU (YAYFED) ARACILIĞIYLA YAPILACAK

SÜRELİ OLMAYAN YAYIN BANDROLÜ SATIŞI YAYIMCI MESLEK BİRLİKLERİ FEDERASYONU (YAYFED) ARACILIĞIYLA YAPILACAK

SÜRELİ OLMAYAN YAYIN BANDROLÜ SATIŞI  YAYIMCI MESLEK BİRLİKLERİ FEDERASYONU  (YAYFED) ARACILIĞIYLA YAPILACAK
 Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Yayımcı Meslek Birlikleri Federasyonu arasında süreli olmayan yayın bandrolünün satışına ilişkin protokol imzalandı

Bakan Günay: “Bugün fikri hakların korunması ve geliştirilmesi alanında uzun süreden bu yana planladığımız yeni bir adımı gerçekleştiriyoruz.”

 
Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Yayımcı Meslek Birlikleri  Federasyonu (YAYFED) arasında süreli olmayan yayın bandrolünün satışına ilişkin işlemlerde federasyonun yetkilendirilmesine yönelik protokol imzalandı.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Bakanlığın Opera binasındaki törende yaptığı konuşmada fikri hakların korunmasında uzuz zamandır planladıkları çok önemli bir adımı attıklarını söyledi. Bu alanda çalışan meslek birlikleri ile yetki paylaşımı, görev  ve görev paylaşımı yaptıklarını belirten Günay, “Yasaya göre bizim çoğaltılan müzik ya da yayın eserlerine bandrol verme yetkimiz var, ama bunu meslek birlikleriyle yapabileceğimize ilişkin bir kural vardı. Bu kural şimdiye kadar kullanılmamış, işletilmemişti. Uzunca bir süredir arkadaşlarımızla, yetki paylaşımı konusunda ne yapabiliriz üzerine çalışıyorduk. Bu protokolü hazırladık” dedi.

Yayıncılar Birliği ve Basım Yayın Meslek Birliği kuruluşlarının YAYFED adıyla bir federasyon oluşturduklarını söyleyen Günay, “Biz şimdi Yayıncılar Birliği ve Basım Yayın Meslek Birliği ile YAYFED aracılığı ile bir protokol imzalıyoruz ve bundan sonra bandrol verme işlemlerini YAYFED üzerinden gerçekleştireceğiz. Federasyon bu işlemlerin hızlı ilerlemesi için Ankara ve İstanbul’da  hemen önümüzdeki günlerde birer yeni merkez açıyor” diyerek konuşmasını şöyle devam etti “Müzik alanında, sinema alanında da meslek kuruluşları var. Bunun örnek olmasını temenni ediyorum. ‘Biz acaba meslek kuruluşlarını teke mi indirsek’ üzerinde çalışırken  arkadaşlarımız güzel bir örnek geliştirdiler. Her iki meslek birliği kendi aralarında bir federasyon oluşturdu.” Günay, her iki kuruluşun bundan böyle diyalog işinde yayıncılık alanındaki iş birliğinin daha iyi ilerlemesi, hakların korunması ve bandrol alanında yaşanan sıkıntıların giderilmesi konusunda bir adım atmış olacaklarını vurguladı.

Süreli olmayan yayın bandrolü satışına ilişkin işlemlerde YAYFED’i yetkilendiren protokol Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile YAYFED Başkanı Murat Bayram arasında imzalandı.

Bakan Günay törenin ardından “bandrol gelirleri” konusundaki soruyu ,“Biz denetim görevimizi sürdürüyoruz. Üretim, denetim bizim. YAYFED aracılığı ile satışını yapıyoruz. Geliri de ortaklaşa” diye cevapladı. Günay, bir başka soru üzerine de Federasyonun yayıncılık dünyasında işin içinde olduğu için, korsanla mücadele konusunda kendilerine katkı yapacağına inandığını belitti.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER