Çin Halk Cumhuriyeti (China) ve Çin Halk Cumhuriyeti Tarihi

Çin Halk Cumhuriyeti (China) ve Çin Halk Cumhuriyeti Tarihi ataşehirweb rehberi

Çin Halk Cumhuriyeti (China) ve Çin Halk Cumhuriyeti Tarihi
Çin Halk Cumhuriyeti (China) ve Çin Halk Cumhuriyeti Tarihi

Resmi dil Standart Çince(普通话 Pu Tong Hua)¹
Başkent Pekin (Beijing)
Önemli şehirleri Şanghay(Shanghai), Tianjin, Hongkong, Chongqing
Devlet Başkanı Hu Jintao
Başbakan Wen Jiabao
Yönetim Sosyalist Cumhuriyet
Nüfus 1.321.851.888 (tahmini Temmuz 2007)
Nüfus Yoğunluğu 136,5 kişi / km²
Coğrafi konumu Kuzeyinde Moğolistan, kuzey doğusunda Rusya ve Kuzey Kore, doğusunda Sarı Deniz ve Doğu Çin Denizi, güney doğusunda Güney Çin Denizi, güneyde Vietnam, Laos, Birmanya (Myanmar), Hindistan, Bhutan ve Nepal, güney batıda ise Pakistan, Afganistan, Tacikistan, Kırgızistan ve Kazakistan ile çevrilidir.
Kişi başına düşen yıllık gelir 1.089 US-$ (2004)
Bağımsızlık 1 Ekim 1949
Para birimi Renminbi
Saat dilimi UTC+8 = MEZ+7
İnternet alan adı .cn
Uluslararası arama kodu +86
(¹) Ülkenin resmi dili bir kuzey lehçesi olan Mandarin Çince’sidir. Ayrıca Pekin, Hunan, Gan ve Huizhov gibi farklı lehçeler de
konuşulmaktadır..

Çin Halk Cumhuriyeti (ÇHC), Asya'da bulunan bir uzakdoğu ülkesidir. Çin Halk Cumhuriyeti, nüfus sayımlarına göre dünyanın en kalabalık nüfuslu ülkesidir. Kuzeyinde Moğolistan, kuzey doğusunda Rusya ve Kuzey Kore, doğusunda Sarı Deniz ve Doğu Çin Denizi, güney doğusunda Güney Çin Denizi, güneyde Vietnam, Laos, Birmanya, Hindistan, Bhutan ve Nepal, güney batıda Pakistan, Afganistan, Tacikistan, Kırgızistan ve Kazakistan ile çevrilidir. Başkenti Pekin'dir. Çin sözcüğü sıklıkla Çin Halk Cumhuriyeti anlamında kullanılır.

Çin'in, ÇHC'nden önce de yaklaşık 4000 yıl geriye uzanan bir 'yazılı tarihi' vardır. Bununla birlikte üzerinde ideografik çizimlerin bulunduğu yaklaşık 6000 yıl öncesine ait kalıntılara ulaşılmıştır.[1] Günümüz medeniyetinin temel taşlarını oluşturan kağıt, barut, pusula ve matbaacılık gibi pek çok buluşun kökenleri Antik Çin medeniyetine dayanmaktadır.

ÇHC, son yıllarda, yapmış olduğu atılımlarla ve politikalarla, dünyanın en önemli ekonomik güçlerinden biri haline gelmeye başlamıştır. ÇHC'nin bölgede ve dünyada nüfuzu, askeri alandan çok ekonomik alanda kendisini hissettirmektedir. 20 sene içerisinde ÇHC'nin dünyanın en zengin ekonomisi olacağı öngörülmektedir. Dünyanın alan olarak en büyük dördüncü ülkesi olan ÇHC, yaklaşık 1.3 milyar nüfusuyla dünyanın en kalabalık ülkesidir. Dünya nüfusunun yaklaşık altıda biri ÇHC'de yaşamaktadır.

Tarihçe [değiştir]Binlerce yıl süren hanedanlar ardından, 20. yüzyılın başında cumhuriyet yönetimine geçen Çin'de 1949'da Komünist Parti ve Mao Zedong öncülüğünde Çin Halk Cumhuriyeti ilan edildi. Bu tarihe kadar ülkeyi yöneten Çan Kay-Şek'in yönetimden isimlerle Tayvan'a kaçması, günümüzde hala süren Tayvan sorununun da başlangıcı oldu.

Çin, Mao Zedong dönemi

Çin Halk Cumhuriyeti Çan Kay Şek liderliğindeki Kuomintang'ın yenilmesiyle, Mao Zedong tarafından 1 Ekim 1949'da kuruldu. Mao her yönden sosyalist bir devlet kurmak için çalışmaya başladı. Stalin'in ölümüyle ülkede bir süre daha özgürlükçü bir atmosfer hakim oldu. Ama zamanla Mao eleştirilere kapalı ve yoldaşlarına güvenmez bir çizgi çizmeye başladı. 1958 yılında başlattığı modernleşme hareketi ve endüstri ile ziraati birleştirmeyi öngören düzenlemeleri büyük başarısızlığa uğrayan Mao politik açıdan zor durumda kaldı. Bu başarısızlığı 1960'larda partinin Maoistler ve pragmatistler olarak ikiye ayrılmasına neden oldu. Mao bir süre arka plana çekilse de halk arasında bir kült olmaya devam etti. Fakat ülkenin kurucusu devrimi tamamlamak istiyordu ve hala özellikle ordu tarafından destekleniyordu. Bu nedenle "kültürel devrim" adıyla yeni bir dizi çalışmayla politik hayata aktif olarak geri döndü. Zamanla çevresindeki hemen herkesle arası açılsa da, 1976 yılında ölene kadar kültürel devrimine devam etti.

Çin, Kültürel devrim

Mao kültürel devrim üzerine düşüncelerini "Küçük Kırmızı Kitap" başlığıyla yayınladı. Bu kitap, ordunun da desteğiyle, kısa sürede milyonlarca kopya olarak çoğaltılarak halka dağıtıldı. Ona göre "kapitalist yol"u seçen herkese karşı bir çeşit savaş açan Mao, edebiyat ve sanat alanında da yoğunlukla propaganda içerikli sosyalist gerçekçilik akımını savundu.


Çin, Mao'dan sonra

Zhou En Lai başbakan oldu. Zhou, 8 Ocak 1976 tarihinde 78 yaşında öldüğünde, Çin Komünist Partisi içinde "ılımlılar" ve "radikaller" olmak üzere iki kutup oluştu. Radikalleri; 82 yaşındaki Mao Tse-Tung'un eşi Chian Chin yönetiyordu. Chou ölünce, Başbakanlığa Deng Şaoping'in gelmesi beklenirken, Hua Kuo-feng Başbakan oldu. Mao, 9 Eylül 1976'da 72 yaşında ölünce, eşi Chiang yönetiminde etkinliğini devam ettirmek istedi. Ancak, Başbakan Hua, hem parti başkanlığını ve hemde Askeri Komite Başkanlığını ele geçirdi. Bunun sonucu olarak Mao'nun eşi ve üç taraftarı tutuklandı. Bu, radikallerin mücadeleyi kaybetmesi demekti.

Çin Milli Kongresi, Şubat 1978'de, 1985 yılına kadar gerçekleştirilecek "Dört Modernizasyon Programı"nı kabul etti. Bu program ile; tarım, endüstri, bilim, teknoloji ve savunma alanlarının, 1985'e kadar çağdaş şartlara kavuşturulması öngörülmekteydi. Fakat, programın maliyeti 600 milyar doları bulmaktaydı. Bu maliyet Çin'i yabancı sermaye teminine yöneltti. Komünist Partinin Mart 1978'de Deng Şaoping'i Başbakan yardımcılığına seçmesi sonucu Çin, önce Japonya yanaştı ve iki devlet arasında Şubat 1978'de 60 milyar dolarlık bir ticaret antlaşması imzalandı. Bu antlaşma, Çin ve Japonya arasında 1937'den beri devam eden savaş halini de sona erdirmiş oldu.

Ağustos 1978'de Çin ile Japonya arasında " Barış ve Dostluk" antlaşması imzalandı ve Ekim 1978'de de Deng Şaoping Japonya'yı ziyaret etti. Böylece, Mao'nun ölümünden iki yıl sonra Çin, batıya açılmaya başladı. 1978 yılından itibaren de Amerika ile yakınlaşmaya başlayan Çin, bu ülkeden silah satın alımını başlattı. Bir başka deyişle halk tarafından hoş görülmeyen bu ticaret kızgınlık yarattı ancak bir devrime yol açmadı.

Çin, Yönetim

20 Eylül 1954 tarihli bir anayasa ile komünizm idaresi kurulmuştur. İktidara ülkenin tek siyasi partisi olan Komünist Parti hakimdir. Ülkede yaşama ve yönetim 1227 üyeli senede bir defa toplanan Milli Halk Kongresinin elindedir. Seçmen yaşı 18'dir. Senede bir gün toplanan "Milli Halk Kongresi"nin yürütme meclisi olan Daimi Komisyon veya Devlet Meclisi, Kongre üyeleri tarafından kendi aralarından seçilen bir başkan, 13 temsilci, bir genel sekreter ve 65 milletvekilinden teşekkül eder.

Yürütme yetkisi başbakan, 12 temsilci, 32 bakan veya bakan seviyesindeki komisyon başkanları ve genel sekreterden teşekkül eden hükûmete aittir. Yürütmenin bir kolu olan devlet başkanı kongre tarafından dört yıl için seçilir. İdari bakımdan 28 eyalete ayrılmış olup, bunların 5'ini muhtar eyalet, 21'ini eyalet ve 2'sini de birer şehir olan iller teşkil eder.

Çin, Liderler

Ülkenin devlet başkanı Hu Jintao'dur. Hu, Mart 2003'te Ulusal Halk Kongresi tarafından seçilene dek pek tanınmıyordu. 1964'ten bu yana Komünist Parti'nin sadık bir üyesi olan Hu, parti kariyerine 1970'lerin sonunda başladı. 1980'lerde Guizhou ve Tibet'te parti başkanlığı yapan Hu, bu dönemlerde bağımsızlık yanlısı gösterilerin bastırılmasında rol oynadı. Hu 1992'de, Komünist Parti'nin karar organı olan Politbüro Daimi Komisyonu'nun en genç üyesi oldu.

Bu atama Hu'nun başkanlık için en önemli taliplerden biri haline gelmesi biçiminde yorumlandı. Bu beklentiler Hu'nun 2002 yılında düzenlenen Komünist Parti kongresinde parti lideri olarak Jiang Zemin'in yerini almasıyla gerçekleşti. Ancak Jiang'ın siyasi nüfuzunu büyük oranda sürdürdüğü belirtiliyor. Eski Devlet Başkanı Jiang, son derece etkili olan Merkezi Askeri Komisyon'un başkanlığını sürdürüyor. Politbüro Daimi Komisyonu üyelerinin büyük bölümü de Jiang'a yakınlığıyla tanınan isimler. 1942 doğumlu Hu Jintao, Pekin Üniversitesi'nde hidroelektrik mühendisliği eğitimi aldı ve bir süre su kaynakları ve enerjiden sorumlu bakanlıkta çalıştı.

Devlet Başkanı Yardımcısı: Zeng Qinghong
Başbakan: Wen Jiabao
Dışişleri Bakanı: Li Zhaoxing
Ulusal Halk Kongresi Başkanı: Wu Bangguo

Çin, Ekonomi

Uzun yıllar kapalı bir ekonomi yapısı gösteren Çin, 1980'lerin başlarında, kollektif tarım uygulamasını durdurdu ve özel teşebbüse yeniden izin verdi. Şu anda Çin dünyanın en büyük ihracatçılarından ve rekor düzeylerde dış yatırım çekmektedir. Dünya Ticaret Örgütü'ne katılma hakkı kazanan Çin'in bu anlamda yakında yeni bir devrim yaşayacağı düşünülmektedir. Bu şekilde Çin dış pazarlara daha kolay erişim hakkı kazanacak, ancak dış rekabete de açık hale gelecektir. Bu durumun özel sektör yatırımlarını arttırması ve devlet hala iktidarda tekelini ve bireyler üzerindeki sıkı denetimini sürdürmektedir.

2001 yılının Aralık ayında, Çin Halk Cumhuriyeti'nin Dünya Ticaret Örgütü'yle 15 yıldır sürdürdüğü üyelik müzakereleri tamamlanmış ve hükümet, başta ticaret rejimi olmak üzere ekonomide çeşitli yapısal değişikliklere gideceği ve uluslararası ticaret kurallarına uyumlu hareket edeceğinin sözünü vermiştir. Hemen ertesinde yıllardır sinyalleri verilen yüksek büyüme hızı gelmiş, ticaret hacimlerinde rekorlar kırılmış, uluslararası doğrudan yatırımların en cazip çekim merkezi ÇHC olmuştur. Satın alma paritesine göre hesaplandığında dünyanın en büyük ikinci ekonomisi olan ÇHC'nin normal şartlar altında 20 sene içerisinde bu sıralamada birinci sıraya yükselmesi öngörülmektedir.

Çin, Dış ticaret

Ülkenin başlıca ihracat yaptığı ülkeler: ABD (%21.1), Hong Kong (%17.4), Japonya (%13.6), Güney Kore (% 4.6), Almanya (% 4), Hollanda (%2.7), Singapur (%2.2), Türkiye (%2.1) şeklinde sıralanmaktadır. Aynı doğrultuda, ülke belli bir miktar da ithalat yapmaktadır. Ülke, Japonya (%18), Tayvan (%11.9), Güney Kore (%10.4), ABD (%8.2), Almanya (%5.9), Hong Kong (%3.9), Rusya Federasyonu (%3.3), Malezya (%2.5) gibi ülkelerden mal satın almaktadır.

Ülke dışarıya rafine edilmiş petrol ürünleri, yağlama maddeleri, kimyasal ürünler, alkollü içecekler, alkolsüz içecekler, bitkisel yağlar, hayvansal yağlar, elektrikli makineler, ulaşım ekipmanları, büro malzemeleri, canlı hayvanlar, su ürünleri, pirinç, çay, konserve meyve-sebze, ham ipek, kömür, pamuk ipliği, hazır giyim eşyası, ayakkabı, spor eşyası, hafif sanayi mamulleri, demir-çelik ürünleri, oyuncaklar, elektronik eşya, telekomünikasyon ekipmanları gibi ürünler satmaktadır. Aynı doğrultuda, ülke dışarıdan muhtelif gıda ürünleri, elektrikli makineler,motorlu taşıtlar, ham petrol, yağlama maddeleri, bitkisel yağlar, hayvansal yağlar, doğal kauçuk, kereste, kağıt hamuru, pamuk, demir cevheri, gübre, plastik ürünler, çelik mamulleri, elektronik devreler ve kimyasallar satın almaktadır.Kısacası şimdi dünyanın en çok gelişmiş ülkelerinden birisi...

Çin, Ordu

ÇHC, gelişen ekonomisinin yanısıra, devasa askeri gücü ile de önemli bir ülkedir. 2007 yılında orduyu modernize çalışmaları için 139 milyar dolar harcanmıştır.


Çin, Üye olduğu uluslararası örgüt ve kuruluşlar

AfDB (Afrika Kalkınma Bankası)
APEC (Asya-Pasifik Ekonomik İşbirliği Forumu)
ARF
AsDB (Asya Kalkınma Bankası)
ASEAN (Güneydoğu Asya Ülkeleri Örgütü)
BIS (Uluslararası İmar Bankası)
CCC (Gümrük İşbirliği Konseyi)
CDB (Karayipler Kalkınma Bankası)
ESCAP (Asya ve Pasifikler Ekonomik ve Sosyal Komisyonu)
FAO (Tarım ve Gıda Örgütü)
G-77
IAEA (Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı)
IBRD (Uluslararası İmar ve Kalkınma Bankası)
ICAO (Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü)
ICC (Milletlerarası Ticaret Odası)
ICFTU (Uluslararası Serbest Ticaret Birlikleri Konfederastonu)
ICRM (Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Hareketi)
IDA (Uluslararası Kalkınma Birliği)
IFAD (Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu)
IFC (Uluslararası Finansman Kurumu)
IFRCS (Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Toplulukları Federasyonu)
IHO (Uluslararası Hidrografi Örgütü)
ILO (Uluslararası Çalışma Örgütü)
IMF (Uluslararası Para Fonu)
IMO (Uluslararası Denizcilik Örgütü)
Inmarsat (Uluslararası Denizcilik Uydu Teşkilatı)
Intelsat (Uluslararası Telekomünikasyon ve Uydu Örgütü)
Interpol (Uluslararası Polis Teşkilatı)
IOC (Uluslararası Olimpiyat Komitesi)
ISO (Uluslararası Standartlar Örgütü)
ITU (Uluslararası Haberleşme Birliği)
LAIA (Latin Amerika Entegrasyon Birliği)
MINURSO (BM Bati Sahra Referandum Misyonu)
NAM
OPCW (Kimyasal Silahları Yasaklama Organizasyonu)
PCA (Daimi Hakemlik Mahkemesi)
UN (Birleşmiş Milletler)
UN Güvenlik Konseyi
UNAMSIL (BM Sierra Leone Misyonu)
UNCTAD (Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Konferansı)
UNESCO (Eğitim-Bilim ve Kültür Örgütü)
UNHCR (BM Mülteciler Yüksek Komiserliği)
UNIDO (Endüstriyel Kalkınma Örgütü)
UNIKOM (BM Irak-Kuveyt Gözlem Misyonu)
UNITAR (BM Eğitim Araştırma Enstitüsü)
UNMEE (BM Etyopya-Eritre Misyonu)
UNTAET (BM Doğu Timor Geçiş Yönetimi)
UNTSO (BM Mütareke Gözlem Örgütü)
UNU
UPU (Dünya Posta Birliği)
WHO (Dünya Sağlık Örgütü)
WIPO (Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı)
WMO (Dünya Meteoroloji Örgütü)
WToO (Dünya Turizm Örgütü)
WTrO (Dünya Ticaret Örgütü)
ZC

Bölgeler

Çin Halk Cumhuriyetinin İdari Bölgeleri




Özerk Bölgeler(自治区)

Guangxi Zhuang (Taylar) Özerk Bölgesi (广西壮族自治区)
İç Moğolistan Özerk Bölgesi (内蒙古自治区)
Níngxia Huizu (Müslümanlar) Özerk Bölgesi (宁夏回族自治区)
Sincan Uygur Özerk Bölgesi (新疆维吾尔自治区)
Tibet (Xizang) Özerk Bölgesi (西藏自治区)

Merkeze direkt bağlı Belediyeler(直辖市)

Başkent: Běijīng (北京市)
Chóngqìng (重庆市)
Shànghǎi (上海市)
Tiānjīn (天津市)

Özel Yönetim bölgeleri(特别行政区)

Hong Kong (Xiānggǎng) (香港特别行政区)
Macau (Àomén) (澳门特别行政区)

Demografi

Çin nüfusunun %92'sini Han ulusu olarak bilinen etnik Çinliler oluşturur. Bunun dışında hükümet tarafından tanınan 55 etnik grup vardır. Bu 55 etnik gruptan bazılarının Çince'den tamamen farklı olan kendi lisan, kültür ve inançları bulunmaktadır. Çin'deki etnik gruplar nüfüsa oranlarına göre aşağıdaki gibi sıralanmaktadır:

Han (汉族 : Hàn Zú)


1. Hui (回族 : Huí Zú, Çinli Müslümanlar olarak da bilinir)
2. Dai (傣族 : Dǎi Zú, Dai Lue olarak da bilinir, Tai etniğe bağlı bir etnik gruptur)
3. Naxi (纳西族 : Nàxī Zú) (Mosuo (摩梭 : Mósuō) dahil)
4.* Gin (京族 : Jīng Zú), yani Vietnamlı ya da Kinh'ler
5.** Gaoshan (高山族 : Gāoshān Zú), (bkz. Tayvan aborijinleri)

Din


Tibet'teki Sera Manastırı'nda lamalar.

Çin halkının dini, Antik çağlardan bu yana çoğulculuk olarak tanımlanır. Çin toprakları Taocu, Budist ve Çin folklorik dinlerine ait tapınaklarla doludur. Mahayana Budizmi, 1. yy'dan beri Çin'deki en büyük organize din olarak yaşamayı başarmıştır.

Çin halkının çoğu Budisttir. Net bir rakam olmamakla beraber Budistlerin oranının %50 (660 milyon) ila %80 (1 milyar) olduğu düşünülmektedir. Nufusun %30'u (400 milyon) Taocudur. Bununla birlikte halkın bir kısmı kendini hem Taocu hem de Budist kabul ettiği için net bir yüzde verilememektedir.

Azınlık dinleri Hristiyanlık (%3-4 / 40-54 milyon), İslam (%1.5 / 20 milyon), Hinduizm, Dongbaizm, Bon ve bazı diğer küçük tarikat ve gruplardır.

2005'te yapılan bir araştırmaya göre nüfusun %14'ü (180 milyon) kendisini dinsiz olarak tanımlamaktadır.

İnsan hakları ve düşünce özgürlüğü ihlalleri iddiaları

ÇHC'nde yetkililerin muhalefet yönünde hareketleri vakit kaybetmeden bastırdığı iddia edilmektedir.

İnsan hakları örgütleri ÇHC'ni her yıl yüzlerce kişinin idam edilmesi ve işkencenin önlenememesi dolayısıyla eleştiriyorlar.


Çin, Tibet sorunu

ÇHC'nin Tibet üzerindeki hakimiyeti de tartışma yaratmaya devam ediyor. İnsan hakları örgütleri, Çinli yetkilileri Tibet'te Budist kültürünü sistematik olarak bastırmakla ve Çin içinde özerklik talep eden Budistlerin ruhani lideri Dalai Lama'ya sadık rahiplere eziyet etmekle suçluyorlar.


Çin, Doğu Türkistan sorunu

Ayrıca Doğu Türkistan'daki Uygur Türkleri'de Doğu Türkistan'da 915 Uygur Türkü'nün Öldürülmesinden ve dinlerinin gereklerini rahatça uygulayamamaktan yakınıyorlar. Çünkü çin kaynaklarının çok büyük bölümünü doğu türkistandan elde ediyor.


Çin, Basın-yayın

Çin basın-yayını ülke yönetimince denetleniyor. Pekin yönetimi yabancı haber kaynaklarının yayınlarını seçerek ve uygun olmayan internet sitelerine (porno, anti-devlet vs.) girişi bloke ederek bilgi erişimini de denetlemeye çalışıyor.

Hong Kong'un 1997'de Çin yönetimine bırakılması ardından buradaki medyanın bağımsızlığını yitireceği kaygıları duyuluyordu ancak bu gerçekleşmedi.

Hong Kong medyası yayın siyaseti açısından hala özgür bir çizgi izliyor ancak yönetimden müdahale endişeleri de varlığını sürdürüyor.

Çin basınında yetkililerin başarısızlıkları da, yolsuzluk yaptıkları suçlamaları da yer buluyor. Ancak medya genel olarak Çin Komünist Partisi'nin iktidar üzerindeki tekelini sorgulamaktan kaçınıyor.

Televizyon haber kaynakları arasında en yaygın olanı. Televizyon sektörü özellikle büyük kentlerde rekabete açık. Çinli yetkililerin açıkladığı 2002 rakamlarına göre, ülkede 1 milyar 100 bin televizyon izleyicisi var.

Çin, abonelik sistemiyle işletilen televizyonlar için de büyük bir pazar. 2010'a kadar ülkede 128 milyon kişinin bu hizmetlere abone olması bekleniyor.

Devlet denetimindeki merkezi televizyon ile bölgesel ve yerel kanallar da izleyici kitlelerini çekebilmek için mücadele halinde.

Ülke dışından yayın yapan kanalların izlenebilirliği sınırlı. Time Warner, News Corp ve Hong Kong merkezli Phoenix TV gibi büyük kuruluşlara ait belirli kanalların Guangdong eyaletinde kablolu sistemle yayınlanabilmesi için yapılmış bazı anlaşmalar bulunuyor.

Buna karşılık, Çin Merkezi Televizyonu'nun (CCTV) İngilizce yayınları da uydu aracılığıyla ABD ve İngiltere'deki izleyicilere aktarılıyor.

Pekin yönetimi yabancı yayınların ülke içinde kuruluşların yayın imkanları kullanılarak aktarılmasına, 'ulusal güvenliği veya siyasi istikrarı tehdit etmeme' koşuluyla izin verilebileceğini söylüyor.

Çin'de internet kullanımı da denetim altında tutulmasına rağmen hızla yayılıyor. Çin'de 2003 yılı ortası itibariyle 68 milyon internet kullancısı olduğu, bu sayının özellikle kentsel alanlarda yoğunlaştığı düşünülüyor.

Pekin yönetimi, yasaklı Falun Gong ruhani hareketine, insan hakları savunucusu gruplara ya da dış haber kaynaklarına ait olan sitelere erişimi de sık sık engelliyor.
   

ÇİN OTELLERİ

Changchun - Çin Otelleri
    5 Yıldız    Shangri-La Otel Changchun
Shangri-La Otel Changchun, havaalanından 35 kilometre uzaklıkta yer alır...

Changsha - Çin Otelleri
    5 Yıldız    Hunan Interntional Convention & Exhibition Otel
Hunan Interntional Convention & Exhibition Otel, Changsha New Century Culture City'de, Huang Hua havaalanına 20 kilometre, tren istasyonuna 15 kilometre ve Changsha'nın merkezinden 25 kilometre uzaklıkta yer almaktadır...

Chengdu - Çin Otelleri
    5 Yıldız    Jinjiang Otel Chengdu
Havaalanına 19 kilometre ve tren istasyonuna 8 kilometre uzaklıkta yer alan otel Çin'in önemli otelleri arasında gösterilir...

Chengdu - Çin Otelleri
    5 Yıldız    Sheraton Chengdu Lido Otel
Sheraton Chengdu Lido Otel, havaalanına 33 kilometre ve tren istasyonuna 18 kilometre uzaklıta yer almaktadır...

Chengdu - Çin Otelleri
    4 Yıldız    Amara Otel Chengdu
Amara Otel Chengdu, Shuangliu International havaalanına 36 kilometre uzaklıkta, Emei Dağı ve Giant Panda'ya yakın mesafede bulunan Çin'in 4 yıldızlı otellerinden birisidir...

Chengdu - Çin Otelleri
    4 Yıldız    Chengdu Yinhe Dynasty Intercontinental Otel
Havaalanına 24 kilometre uzaklıkta bulunan Chengdu Yinhe Dynasty Intercontinental Otel, Chengdu şehrinin inşa edilern ilk lüks otelidir...

Chongqing - Çin Otelleri

    5 Yıldız    Chongqing Carlton Otel
Şehrin ilk 5 yıldızlı oteli olan Chongqing Carlton Otel, havaalanına 28 kilometre ve Jiefangbei ticaret merkezine 10 kilometre uzaklıkta yer almaktadır...

Chongqing - Çin Otelleri

    5 Yıldız    Hilton Otel Chongqing
Hilton Otel Chongqing, havaalanına 33 kilometre uzaklıkta şehrin merkezinde bulunmaktadır...

Chongqing - Çin Otelleri
    5 Yıldız    JW Marriott Otel Chongqing
JW Marriott Otel Chongqing, havaalanına 29 kilometre ve tren istasyonuna 17 kilometre uzaklıkta şerin ticaret merkezine çok yakın konumda yer almaktadır...

Chongqing - Çin Otelleri

    5 Yıldız    Harbour Plaza Chongqing
Harbour Plaza Chongqing, havaalanına 33 kilometre, Nanan bölgesine ve Chaotianmen rıhtımına 12 kilometre uzaklıkta şehrin merkezinde yer almaktadır...

Chongqing - Çin Otelleri
    4 Yıldız    Hoi Tak Otel Chongqing
Hoi Tak Otel Chongqing, havaalanına 33 kilometre, tren istasyonuna 14 kilometre ve Yangtze limanına 18 kilometre uzaklıkta yer almaktadır...

Chongqing - Çin Otelleri
    4 Yıldız    Holiday Inn Chongqing
Dünyanın en güzel manzarasına sahip olarak gösterilen Holiday Inn Chongqing, havaalanına 35 kilometre uzaklıkta yer almaktadır...

Chongqing - Çin Otelleri
    4 Yıldız    Square International Otel
2004 yılında hizmete giren Square International Otel, havaalanına 31 kilometre uzaklıkta Yu Zhong bölgesinde yer almaktadır...

Dalian - Çin Otelleri
    5 Yıldız    Dalian Furama Otel
Dalian Furama Otel, havaalanına 12 kilometre, tren istasyonuna 1...

Dalian - Çin Otelleri

    5 Yıldız    International Convention Center & Resort Golden Pebble Beach
International Convention Center & Resort Golden Pebble Beach, havaalanına 42 kilometre ve tren istasyonundan 48 kilometre uzaklıkta, Golden Pebble Beach bölgesinde yer almaktadır...

Dalian - Çin Otelleri
    5 Yıldız    Shangri-La Otel
Shangri-La Otel, havaalanına 18 kilometre uzaklıkta şehrin merkezinde yer almaktadır...

Dalian - Çin Otelleri
    5 Yıldız    SwissOtel Dalian
Swissotel Dalian, havaalanına 18 kilometre ve tren istasyonuna 7 kilometre uzaklıkta, şehir merkezine çok yakın mesafede yer almaktadır...

Dalian - Çin Otelleri
    4 Yıldız    21st Century Otel Dalian
21st Century Otel Dalian, havaalanına 18 kilometre, tren istasyonuna 8 kilometre ve limana ise 2 kilometre uzaklıkta yer almaktadır...

Dalian - Çin Otelleri
    4 Yıldız    Dalian Regent Otel
Dalian Regent Otel, havaalanına 20 kilometre, şehir merkezine 7 kilometreve tren istasyonuna 5 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır...

Dalian - Çin Otelleri
    4 Yıldız    Golden Shine International Otel Dalian
Golden Shine International Otel Dalian, havaalanınadan 13 kilometre, tren istasyonundan 1...

Dalian - Çin Otelleri
    4 Yıldız    Ramada Otel Dalian
Ramada Otel Dalian, havaalanından 12 kilometre ve tren istasyonundan 3 kilometre uzaklıkta şehrin merkezinde bulunmaktadır...

Dalian - Çin Otelleri
    4 Yıldız    Wanda International Otel Dalian
Diğer adı Wanda guoji fandian olan Wanda International Otel Dalian, şehrin merkezinde bulunmaktadır...

Dalian - Çin Otelleri
    3 Yıldız    Gloria Plaza Otel Dalian
Gloria Plaza Otel Dalian, havaalanına 14 kilometre tren istasyonuna 4 kilometre uzaklıkta yer almaktadır...

Dongguan - Çin Otelleri
    5 Yıldız    Crown Prince Otel Dongguan
İçerisinde uçak bileti satış ofisi, kuru temizleme, yüzme havuzu, gece kulübü, bowling salonu, kuaför, konferans ve toplantı salonu, masaj odası, spor salonu, döviz ofisi, alışveriş mağazaları ve sauna gibi faaliyetleri hizmete sunan 5 yıldızlı Crown Prince Otel Dongguan, havaalanına 47 kilometre uzaklıkta yer almaktadır...

Dongguan - Çin Otelleri
    5 Yıldız    Dongcheng International Otel Dongguan
Şehrin merkezinde bulunan Dongcheng International Otel Dongguan, Guanzhou'ya ve Shenzhen'e yaklaşık 60 kilometre gibi bir mesafede bulunmaktadır...

Dongguan - Çin Otelleri
    5 Yıldız    Haiyatt Garden Otel Chang An Dongguan
Haiyatt Garden Otel Chang An Dongguan, şehrin Chang An bölgesinde yer almaktadır...

Dongguan - Çin Otelleri
    5 Yıldız    Grand Noble Otel
Grand Noble Otel, Shekou limanına 82 kilometre, Macao'ya 80 kilometre, Guangzhou'ya 77 kilometre ve Hohg Kong'a 73 kilometre uzaklıkta Dongguan şehrinin merkezinde yer almaktadır...

Dongguan - Çin Otelleri
    5 Yıldız    Gladden Otel Dongguan
Şehir merkezine 9 kilometre uzaklıkta yer alan Gladden Otel Dongguan, Guangzhou'ya ve Shenzhen'e 35 kilometre mesafededir...

Dongguan - Çin Otelleri
    5 Yıldız    Jia Hua Grand Otel Dongguan
Jia Hua Grand Otel Dongguan, şehir merkezine 10 kilometre, Shenzhen havaalanına 40 kilometre ve Guangzhou havaalanına 57 kilometre uzaklıkta yer almaktadır...

Dongguan - Çin Otelleri
    4 Yıldız    Asia Capital Otel Dongguan
Asia Capital Otel Dongguan, havaalanına 33 kilometre ve Exhibition Center'e 24 kilometre uzaklıkta yer almaktadır...

Dongguan - Çin Otelleri
    4 Yıldız    Dongguan Otel
Dongguan Otel, Shenzhen Huang Tian havaalanına 52 kilometre, Guangzhou Baiyun havaalanına 2 kilometre ve Humen feribotuna 27 kilometre uzaklıkta yer almaktadır...

Fuzhou - Çin Otelleri
    5 Yıldız    Foreign Trade Center Otel Fujian
1985 yılında faaliyete giren Foreign Trade Center Otel Fujian, havaalanına 60 kilometre uzaklıktadır...

Fuzhou - Çin Otelleri
    5 Yıldız    Hot Spring Otel Fuzhou
Hot Spring Otel Fuzhou, şehir merkezine 1 kilometre, havaalanına 50 kilometre ve tren istasyonuna 3 kilometre uzaklıkta yer almaktadır...

Guangzhou - Çin Otelleri
    5 Yıldız    Guangzhou Garden Otel
Guangzhou Garden Otel, havaalanına 40kilometre, tren istasyonuna 4 kilometre, Liuhua Lu CECF kompleksine 6 kilometre ve Pazhou yeni CECF kompleksine 25 kilometre uzaklıktadır...

Guangzhou - Çin Otelleri
    5 Yıldız    Guangzhou White Swan Otel
1983 yılında faaliyete geçen 5 yıldızlı Guangzhou White Swan Otel, dünyaca ünlü ve bilinen bir oteldir...

Guangzhou - Çin Otelleri
    5 Yıldız    Asia International Otel Guangzhou
2002 yılında faaliyete geçen Asia International Otel Guangzhou, 14 katlı bir binaya sahiptir...

Guangzhou - Çin Otelleri
    5 Yıldız    Guangzhou Marriott China Otel
Guangzhou Marriott China Otel, Guangzhou'nun merkezinde, New Bai Yun International havaalanına 35 kilometre, tren istasyonuna 10 kilometre uzaklkıkta inşaa edilmiştir...

Guangzhou - Çin Otelleri
    5 Yıldız    Guangzhou Overseas Chinese Otel
Guangzhou Overseas Chinese Otel, Guangzhou'nun merkezinde, Baiyun havaalanından 50 kilometre uzaklıkta yer alır...

Guangzhou - Çin Otelleri
    4 Yıldız    Globelink Otel Guangzhou
Globelink Otel Guangzhou, Yuexiu'nun bölgesinde, havaalanına 40 kilometre, fuarlara ve tren istasyonuna 15 kilometre uzaklıkta yer alır...

Guangzhou - Çin Otelleri
    4 Yıldız    Mandarin Otel Guangzhou
Mandarin Otel Guangzhou, şehir merkezinde, tren istasyonuna 250 metre uzaklıkta yer almaktaır...

Guangzhou - Çin Otelleri
    3 Yıldız    Otel Elan Guangzhou
Otel Elan Guangzhou, şehrin merkezinde, hava alanına, 60 kilometre uzaklıktadır...

Guangzhou - Çin Otelleri
    3 Yıldız    Guangzhou Fu Ho Otel
Guangzhou Fu Ho Otel, havaalanına 36 kilometre, tren istasyonuna 4 kilometre ve Beijing Road alışveriş merkezine 300 metre uzaklıktedır...

Guangzhou - Çin Otelleri
    3 Yıldız    Haitao Otel Guangzhou
Haitao Otel Guangzhou, şehrin Tian He bölgesinde yer almaktaır...

Guangzhou - Çin Otelleri
    3 Yıldız    President Otel Guangzhou
President Otel Guangzhou, eğlence merkezinin karşısında, tren istasyonuna 3 kilometre, havaalanına 40 kilometre ve ticaret fuarına 12 kilometre uzaklıkta yer almaktadır...

Guangzhou - Çin Otelleri
    3 Yıldız    Guangzhou Guangwu Otel
Guangzhou Guangwu Otel, şehrin Tian He bölgesinde, Pazhou Ticaret Merkezi'ne 15 kilometre uzaklıktadır...

Guangzhou - Çin Otelleri
    3 Yıldız    Guangzhou Grand China Otel
Guangzhou Grand China Otel, Tian He'nin merkezinde, havaalanına 70 kilometre, Çin yabancı ticaret merkezine 20 kilometre ve tren istasyonuna 15 kilometre uzaklıktadır...

Guangzhou - Çin Otelleri
    4 Yıldız    Ramada Pearl Otel Guangzhou
Ramada Pearl Otel Guangzhou, tren istasyonuna 5 kilometre, havaalanına 40 kilometre ve Pazhou sergi sarayına 20 kilometre uzaklıktadır...

Guangzhou - Çin Otelleri
    4 Yıldız    Otel Landmark Canton
Otel Landmark Canton, havaalanına, tren istasyonuna ve feribot'a 25 kilometre, Liuhua Lu CECF kompleksine 5 kilometre ve Pazhou CECF kompleksine ise 8 kilometre uzaklıkta Guangzhou'nun Canton bölgesinde yer alır...

Guangzhou - Çin Otelleri
    4 Yıldız    Otel Canton Guangzhou
1997 yılında faaliyete giren Otel Canton Guangzhou, havaalanına 70 kilometre, tren istasyonuna 20 kilometre, metro istasyonuna 7 kilometre, Liuhua Lu CECF komğpleksine 3 kilometre ve Pazhou CECF kompleksine ise 20 kilometre uzaklıktadır...

Guangzhou - Çin Otelleri
    5 Yıldız    Guangzhou Dongfang Otel
Guangzhou Dongfang Otel, havaalanına 40 kilometre, tren istasyonuna 1 kilometre uzaklıkta ve Liuhua Lu kompleksinin karşısında yer alır...

Guangzhou - Çin Otelleri
    5 Yıldız    Tianlun International Otel Guangzhou
2003 yılında faaliyet göstermeye başlayan Tianlun International Otel Guangzhou,tren istasyonuna 8 kilometre ve havaalanına 25 kilometre uzaklıkta yer alır...

Guilin - Çin Otelleri
    5 Yıldız    Lijiang Waterfall Otel Guilin
Lijiang Waterfall Otel Guilin, Liangjiang international havaalanına 24 kilometre uzaklıkta, şehrin merkezinde yer almaktadır...

Guilin - Çin Otelleri
    5 Yıldız    Sheraton Otel Guilin
Sheraton Otel Guilin, havaalanına 33 kilometre ve tren istasyonuna 2,5 kilometre uzaklıkta inşa edilen şehrin ilk 5 yıldızlı otelidir...

Guilin - Çin Otelleri
    4 Yıldız    Guilin Bravo Otel
Guilin Bravo Otel, havaalanına 27 kilometre ve tren istasyonuna 3 kilometre uzaklıkta yer almaktadır...

Guilin - Çin Otelleri
    4 Yıldız    Guilin Park Otel
Guilin Park Otel, havaalanına 24 kilometre uzaklıkta, şehrin merkezine çok yakın mesafede bulunmaktadır...

Guilin - Çin Otelleri
    3 Yıldız    Otel Universal Guilin
3 yıldızlı standartlara sahip olan Otel Universal Guilin, havaalanına 44 kilometre ve tren istasyonuna 15 kilometre uzaklıkta yer almaktadır...

Hangzhou - Çin Otelleri
    4 Yıldız    Ramada Plaza Haihua Otel Hangzhou
Ramada Plaza Haihua Otel Hangzhou, havaalanına 15 kilometre, Batı Gölü'ne 3 kilometre ve tren istasyonuna 8 kilometre uzaklıkta bulunan otel, şehrin sahil şeridinde yer almaktadır...

Hangzhou - Çin Otelleri
    4 Yıldız    Zhejiang Intercontinental Otel
Zhejiang Intercontinental Otel, havaalanına 9 kilometre, tren istasyonuna 4 kilometre ve Batı gölüne 3 kilometre uzaklıkta yer almaktadır...

Hangzhou - Çin Otelleri
    4 Yıldız    Holiday Wuyang Otel Hangzhou
Holiday Wuyang Otel Hangzhou, havaalanına 35 kilometre, Wilun iş merkezi bölgesinden 4 kilometre ve tren istasyonundan 3 kilometre uzakta yer almaktadır...

Hangzhou - Çin Otelleri
    4 Yıldız    Hangzhou Sunny Otel
Hangzhou Sunny Otel, havaalanına 12 kilometre ve tren istasyonuna 800 metre uzaklıkta yer almaktadır...

Hangzhou - Çin Otelleri
    3 Yıldız    Hangzhou Overseas Chinese Otel
Hangzhou Overseas Chinese Otel, havaalanına 14 kilometre ve tren istasyonuna 3 kilometre uzaklıkta, şehrin merkezine çok yakın mesafede bulunmaktadır...

Hangzhou - Çin Otelleri
    5 Yıldız    Hangzhou Continental Otel
Hangzhou Continental Otel, havaalanından 13 kilometre, tren istasyonundan 2,5 kilometre ve batı gölünden 700 metre uzaklıkta yer almaktadır...

Hangzhou - Çin Otelleri
    5 Yıldız    Radisson Plaza Otel Hangzhou
Radisson Plaza Otel Hangzhou, havaalanına 35 kilometre, tren istasyonuna 3,5 kilometre ve Wulin meydanın'a ise 2 kilometre uzaklıkta yer almaktadır...

Hangzhou - Çin Otelleri
    5 Yıldız    Shangri-La Otel Hangzhou
Shangri-La Otel Hangzhou, havaalanına 15 kilometre, tren istasyonuna 6 kilometre ve şehir merkezinden 2,5 kilometre uzaklıktadır...

Hangzhou - Çin Otelleri
    5 Yıldız    World Trade Center Zhejiang
1988 yılında faaliyete geçen World Trade Center Zhejiang, havaalanına 11 kilometre, tren istasyonuna 2,5 kilometre ve Batı Gölü'nden 600 metre uzaklıkta yer almaktadır...

Hangzhou - Çin Otelleri
    4 Yıldız    Dragon Otel Hangzhou
Dragon Otel Hangzhou, havaalanından 12 kilometre, şehir merkezinden 3 kilometre ve tren istasyonundan 6 kilometre uzaklıkta yer almaktadır...

Hangzhou - Çin Otelleri
    4 Yıldız    Hangzhou New Century Otel
Hangzhou New Century Otel, havaalanına 35 kilometre ve tren istasyonuna 2 kilometre uzakılıkta yer almaktadır...

Hangzhou - Çin Otelleri
    4 Yıldız    Holiday Inn Hangzhou
Holiday Inn Hangzhou, havaalanından 11 kilometre ve tren istasyonundan 3,5 kilometre uzaklıkta, şehrin merkezinde denilebilecek kadar yakın mesafede yer almaktadır...

Harbin - Çin Otelleri
    5 Yıldız    Shangri-La Otel Harbin
Shangri-La Otel Harbin, havaalanına 42 kilometre ve tren istasyonuna 11 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır...

Harbin - Çin Otelleri
    4 Yıldız    Holiday Inn Harbin-City Centre
Holiday Inn Harbin-City Centre, havaalanına 35 kilometre ve tren istasyonuna 7 dakika uzaklıkta yer almaktadır...

Harbin - Çin Otelleri
    4 Yıldız    Zhengming Jinjiang Otel Harbin
Zhengming Jinjiang Otel Harbin, havaalanına 37 kilometre ve tren istasyonuna ise 700 metre uzaklıkta yer almaktadır...

Harbin - Çin Otelleri
    3 Yıldız    Songhuajiang Gloria Inn
3 yıldızlı standartlara sahip olan Songhuajiang Gloria Inn, havaalanına 42 kilometre, tren istasyonuna 3 kilometre ve buz festivali alanına 500 metre uzaklıkta yer almaktadır...

Hefei - Çin Otelleri
    5 Yıldız    Holiday Inn Hefei
Şehrin merkezinde yer alan Holiday Inn Hefei, tren istasyonuna 3 kilometre ve havaalanına 12 kilometre uzaklıktadır...

Hong Kong - Çin Otelleri
    4 Yıldız    Eaton Hotel
Eaton Hotel, Kowloon bölgesinin ünlü alışveriş ve eğlence merkezinin tam kalbinde bulunur...

Hong Kong - Çin Otelleri
    5 Yıldız    Excelsior Otel Hong Kong
Excelsior Otel Hong Kong, Chep Lap Kok havaalanından 23 kilometre ve Hong Kong havaalanından 40 kilometre uzaklıktadır...

Hong Kong - Çin Otelleri
    5 Yıldız    Hyatt Regency Hong Kong
Hyatt Regency Hong Kong, Şehrin Nathan Road bölgesinde, metroya çok yakın bir mesafede yer alır...

Hong Kong - Çin Otelleri
    5 Yıldız    Inter-Continental Otel Hong Kong
Inter-Continental Otel Hong Kong, şehrin Tsim Sha Tsui bölgsinde bulunur...

Hong Kong - Çin Otelleri
    5 Yıldız    Sheraton Hong Kong Otel & Towers
Sanat müzesi olarak da bilinen ve Asya Pasifik iç dizayn ödülü kazanan Sheraton Hong Kong Otel & Towers, 782 odasıyla modern, konforlu ve lüx bir oteldir...

Hong Kong - Çin Otelleri
    4 Yıldız    New World Renaissance Otel
Tsimshatsui bölgesinin merkezinde yer alan, 543 odası bulunan 4 yıldızlı New World Renaissance Otel, 5 restoran, 1 balo salonu, yüzme havuzu ve spor salonu'nu misafirlerine sunmaktadır...

Hong Kong - Çin Otelleri
    4 Yıldız    City Garden Otel Hong Kong
North Point bölgesinin Cause Körfezi kıyısında bulunan City Garden Otel Hong Kong, konforlu 615 odası ile Çin'in lüx otelleri arasında yer almaktadır...

Hong Kong - Çin Otelleri
    4 Yıldız    Y.M.C.A Salisbury Otel
363 odalı Y...

Hong Kong - Çin Otelleri
    4 Yıldız    The Marco Polo Otel Hong Kong
The Marco Polo Otel Hong Kong, feribota, alışveriş merkezi, ticaret merkezi, tren istasyonu, Hong Kong Museum of Art'a ve Culturel Centre'ye çok yakın mesafede yer almaktadır...

Hong Kong - Çin Otelleri
    4 Yıldız    Majestic Otel
Şehrin merkezinde, Hong Kong havaalanına 3 kilometre, Kowloon tren istasyonuna 2 kilometre ve Hong Kong Convention Center'e 3 kilometre uzaklıkta inşa edilen 15 katlı Majestic Otel, 396 odası ile Hong Kong'un lüx otelleri arasında yer almaktadır...

Hong Kong - Çin Otelleri
    4 Yıldız    Prudential Otel Hong Kong
Prudential Otel Hong Kong, şehrin Tsimshatsui bölgesinde, alışveriş merkezi ve tren istasyonuna yakın bir yerde bulunmaktadır...

Hong Kong - Çin Otelleri
    4 Yıldız    Regal Kowloon Otel
Regal Kowloon Otel, Hong Kong havaalanına 55 kilometre uzaklıkta Timshatsui bölgesinde yer almaktadır...

Hong Kong - Çin Otelleri
    4 Yıldız    Holiday Inn Golden Mile Hong Kong
Holiday Inn Golden Mile Hong Kong, Tsim Sha Tsui bölgesinde, metroya ve feribota yürüme mesafesindedir...

Hong Kong - Çin Otelleri
    4 Yıldız    NovOtel Century Hong Kong
Novotel Century Hong Kong, havaalanına 40 kilometre uzaklıkta Wanchai bölgesinde bulunmaktadır...

Hong Kong - Çin Otelleri
    4 Yıldız    Royal Pacific Otel Hong Kong
Royal Pacific Otel Hong Kong, Tsim Sha Tsui bölgesinde, Victoria Limanının karşısında, feribot iskelesi ve Mass transit tren yoluna çok yakın bir mesafede bulunmaktadır...

Hong Kong - Çin Otelleri
    4 Yıldız    Eaton Otel Hong Kong
Eaton Otel Hong Kong, Nathan Road caddesi üzerinde, Kowloon bölgesinin merkezinde ve havaalanına 45 kilometre uzaklıkta yer almaktadır...

Hong Kong - Çin Otelleri
    4 Yıldız    Rosedale On the Park Hong Kong
Rosedale On the Park Hong Kong, şehrin Causeway körfezinde yer almaktadır...

Hong Kong - Çin Otelleri
    4 Yıldız    Harbour Plaza North Point Hong Kong
Harbour Plaza North Point Hong Kong, şehir merkezine 10 kilometre, Hong Kong Convention & Exhibition Center'a 8 kilometre, Causeway Körfezi'ne 6 kilometre, tren istasyonuna 2 kilometre, North Point Ferry Terminali'ne 12 kilometre uzaklıkta yer almaktadır...

Hong Kong - Çin Otelleri
    3 Yıldız    Otel Concourse Hong Kong
Otel Concourse Hong Kong, şehrin Kowlon bölgesinde, havaalanına 65 kilometre ve tren istasyonuna 40 kilometre uzaklıkta yer almaktadır...

Hong Kong - Çin Otelleri
    3 Yıldız    Hong Kong BP International House
Hong Kong BP International House, Tsim Sha Tsui bölgesinde bulunmaktadır...

Hong Kong - Çin Otelleri
    3 Yıldız    Dorsett Seaview Otel Hong Kong
Dorsett Seaview Otel Hong Kong, Chep Lap Kok International havaalanına 35 kilometre, Kowloon Canton tren istasyonuna ise 2 kilometre uzaklıkta yer almaktadır...

Hong Kong - Çin Otelleri
    3 Yıldız    Panda Otel Hong Kong
Panda Otel Hong Kong, havaalanına çok yakın bir mesafede yer almaktadır...

Hong Kong - Çin Otelleri
    3 Yıldız    Park Otel Hong Kong
Park Otel Hong Kong, şehir merkezine yakın, metroya ve feribot iskelesine yürüyerek 5 dakika uzaklıkta yer alır...

Hong Kong - Çin Otelleri
    3 Yıldız    The Knutsford Otel Hong Kong (the former Windsor Otel)
The Knutsford Otel, Hong Kong(the former Windsor Otel), havaalanına 50 kilometre uzaklıkta, Tsimshatsui bölgesinde yer alır...

Hong Kong - Çin Otelleri
    3 Yıldız    Wesley Otel Hong Kong
Wesley Otel Hong Kong, Wanchai bölgesinde, ulaşım yolarına çık kısa mesafede bulunmaktadır...

Hong Kong - Çin Otelleri
    3 Yıldız    Y.M.C.A International House Hong Kong
Y...

Jinan - Çin Otelleri
    5 Yıldız    Crowne Plaza Otel Jinan
Crowne Plaza Otel Jinan, havaalanına 33 kiloemtre ve tren istasyonuna 3 kilometre uzaklıkta yer almaktadır...

Jinan - Çin Otelleri
    5 Yıldız    Shandong Otel Jinan
Shandong Otel Jinan, havaalanından 35 kilometre ve tren istasyonundan 5 kilometre uzaklıkta yer almaktadır...

Jinan - Çin Otelleri
    4 Yıldız    Sofitel Silver Plaza Jinan
Sofitel Silver Plaza Jinan, havaalanına 38 kilometre ve tren istasyonuna 3 kilometre uzaklıkta, şehrin merkezinde yer almaktadır...

Jinan - Çin Otelleri
    4 Yıldız    Zhonghao Grand Otel Jinan
Zhonghao Grand Otel Jinan, havaalanına 32 kilometre ve tren istasyonuna ise 5 kilometre uzaklıkta yer almaktadır...

Kunming - Çin Otelleri
    5 Yıldız    Bank Otel Kunming
Bank Otel Kunming, havaalanına 7 kilometre ve tren istasyonuna 4 kilometre uzaklıkta yer almaktadır...

Kunming - Çin Otelleri
    5 Yıldız    Dianchi Garden Otel & Spa Kunming
Dianchi Garden Otel & Spa Kunming, havaalanına 14 kilometre ve tren istasyonuna 11 klometre uzaklıkta yer almaktadır...

Kunming - Çin Otelleri
    5 Yıldız    Harbour Plaza Otel Kunming
Harbour Plaza Otel Kunming, Yunnan bölgesinin merkezinde yer almkatadır...

Kunming - Çin Otelleri
    4 Yıldız    Golden Dragon Otel Kunming
Golden Dragon Otel Kunming, havaalanına 5 kilometre uzaklıkta yer almaktadır...

Kunming - Çin Otelleri
    4 Yıldız    King World Otel Kunming
King World Otel Kunming, havaalanına 4 kilometre ve tren istasyonuna 700 metre uzaklıkta bulunmaktadır...

Kunming - Çin Otelleri
    4 Yıldız    Sakura Otel Kunming
Sakura Otel Kunming, havaalanına 20 kilometre mesafede, deniz seviyesinden 2000 metre yükseklikte bulunur...

Kunming - Çin Otelleri
    4 Yıldız    Kunming New Era Otel
Kunming New Era Otel, havaalanına 9 kilometre ve tren istasyonuna 5 kilometre uzaklıkta yer almaktadır...

Nanjing - Çin Otelleri
    5 Yıldız    Hilton Otel Nanjing
Hilton Otel Nanjing, havaalanına 35 kilometre, şehir merkezine 7 kilometre, Zhongshan geçidine ve Nanjing müzesine 300 metre uzaklıkta yer almaktadır...

Nanjing - Çin Otelleri
    5 Yıldız    Mandarin Garden Otel Nanjing
Mandarin Garden Otel Nanjing, Conficuis Tapınağı'nın kuzeyinde bulunmaktadır...

Nanjing - Çin Otelleri
    5 Yıldız    Nanjing Jinling Otel
Şehrin 5 yıldızlı otellerinden birisi olan Nanjing Jinling Otel, havaalanına 35 kilometre ve tren istasyonuna 33 kilometre uzaklıkta, şehrin Six Ancient Dynasties bölgesinde yer alır...

Nanjing - Çin Otelleri
    5 Yıldız    Sheraton Nanjing Kingsley Otel & Towers
Sheraton Nanjing Kingsley Otel & Towers, Lukou havaalanına 37 kilometre uzaklıkta, Yangtze nehrinin kıyısında yer almaktadır...

Nanjing - Çin Otelleri
    5 Yıldız    Shangri-La Dingshan Nanjing
Shangri-La Dingshan Nanjing, havaalanına 34 kilometre ve tren istasyonuna 22 kilometre uzaklıkta yer almaktadır...

Nanjing - Çin Otelleri
    5 Yıldız    Nanjing Yilai Celebrity City Otel
2004 yılında hizmete sunulan Nanjing Yilai Celebrity City Otel, havaalanına 38 kilometre ve tren istasyonuna 5 kilometre uzaklıkta yer almaktadır...

Nanjing - Çin Otelleri
    4 Yıldız    Future Inn Nanjing
Havaalanına 52 kilometre ve tren istasyonuna 17 kilometre uzaklıkta Nanjing-Xinjiekou 'nun ticaret bölgesinde yer alan Future Inn Nanjing, şehrin 4 yıldızlı otellerindendir...

Nanjing - Çin Otelleri
    4 Yıldız    International Conference Otel Nanjing
International Conference Otel Nanjing, havaalanına 37 kilometre ve tren istasyonuna 6 kilometre uzaklıkta, Zhongshan Mausoleum'a çok yakın bir mesafede bulunmaktadır...

Nanjing - Çin Otelleri
    4 Yıldız    Nanjing Guoxin Otel
Nanjing Guoxin Otel, havaalanına 39 kilometre ve tren istasyonuna 8,5 kilometre uzaklıkta yer almaktadır...

Nanjing - Çin Otelleri
    4 Yıldız    Nanjing New Century Otel
Nanjing New Century Otel, havaalanına 37 kilometre, tren istasyonuna 3 kilometre, Xuanwu Gölü'ne 450 metre ve Purple Dağı'na yürüyüş mesafesinde yer almaktadır...

Nanjing - Çin Otelleri
    4 Yıldız    Ramada Plaza Nanjing
Ramada Plaza Nanjing, havaalanına 30 kilometre ve tren istasyonuna 10 kilometre uzaklıkta yer almaktadır...

Ningbo - Çin Otelleri
    5 Yıldız    CITIC Ningbo International Otel
CITIC Ningbo International Otel, havaalanına 17 kilometre uzaklıkta yer almaktadır ve tren istasyonuna ise yürüyüş mesafesindedir...

Ningbo - Çin Otelleri
    5 Yıldız    Nanyuan Otel Ningbo
Nanyuan Otel Ningbo, havaalanına 8 kilometre ve tren istasyonuna 3 kilometre uzaklıkta, şehrin ticaret bölgesinde yer almaktadır...

Ningbo - Çin Otelleri
    4 Yıldız    Golden Port Otel Ningbo
Golden Port Otel Ningbo, havaalanına 35 kilometre ve tren istasyonuna 52 kilometre uzaklıkta şehrin merkezinde yer almaktadır...

Ningbo - Çin Otelleri
    4 Yıldız    Mirage Otel Ningbo
Mirage Otel Ningbo, konum olarak sahil tarafında bulunur...

Ningbo - Çin Otelleri
    4 Yıldız    New Century Otel Ningbo
New Century Otel Ningbo, havaalanına 17 kilometre ve tren istasyonundan 6 kilometre uzaklıkta yer almaktadır...

Ningbo - Çin Otelleri
    4 Yıldız    Ningbo East Seaport Otel
Şehrin ilk 4 yıldızlı oteli olan Ningbo East Seaport Otel, havaalanına 13 kilometre, feribota 2,5 kilometre, tren istasyonuna 4 kilometre ve şehir merkezine 600 metrte uzaklıkta yer almaktadır...

Ningbo - Çin Otelleri
    4 Yıldız    Ningbo World Otel
Ningbo World Otel, havaalanına 38 kilometre, tren istasyonuna 4 kilometre ve şehir merkezine 3 kilometre uzaklıkta yer almaktadır...

Pekin - Çin Otelleri
    5 Yıldız    Hotel Prime Beijing
Hotel Prime Beijing, havalimanına 25 km ve tren istasyonuna 4 km uzaklıktadır...

Pekin - Çin Otelleri
    5 Yıldız    Prime Otel Beijing
Prime Otel Beijing, havaalanına 25 kilkometre ve tren istasyonuna 4 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır...

Pekin - Çin Otelleri
    5 Yıldız    Hilton Otel Beijing
Hilton Otel Beijing, şehrin merkezinde, Chaoyang Ticaret Bölgesi'ne, sergi merkezine, You Yi alışveriş merkezine ve havaalanına yürüyüş mesafesinde bulunmaktadır...

Pekin - Çin Otelleri
    4 Yıldız    China Resources Otel Beijing
China Resources Otel Beijing, havaalanına 25 kilometre ve tren istasyonuna 7 kilometre uzaklıkta yer almaktadır...

Pekin - Çin Otelleri
    4 Yıldız    Beijing Continental Grand Otel
Beijing Continental Grand Otel, havaalanına 18 kilometre, Tiananmen Meydanı'na 8 kilometre ve Badaling surlarından 79 kilometre uzaklıkta yer almaktadır...

Pekin - Çin Otelleri
    4 Yıldız    Gloria Plaza Otel Beijing
Gloria Plaza Otel Beijing, havaalanına 33 kilometre ve tren istasyonuna 14 kilometre uzaklıkta yer almaktadır...

Pekin - Çin Otelleri
    4 Yıldız    Holiday Inn Downtown Beijing
Holiday Inn Downtown Beijing, havaalanının 33 kilometre ve tren istasyonunun 2 kilometre uzağında yer almaktadır...

Pekin - Çin Otelleri
    4 Yıldız    Jinqiao International Garden Beijing
Jinqiao International Garden Beijing, havaalanına 48 kilometre, Guomao ticaret merkezine 28 kilometre, tren istasyonuna 7 kilometre, CBD ve Scitech alışveriş merkezine 27 kilometre, Changan sanat merkezine, Wangfujing bulvarına ve Tinanmen meydanına 12 kilometre uzaklıkta yer almaktadır...

Pekin - Çin Otelleri
    4 Yıldız    Novotel Peace Otel Beijing
Novotel Peace Otel Beijing, tren istasyonuna 12 kilometre ve metroya 5 dakikalık yürüyüş mesafesinde, şehrin Wangfujing bölgesinde yer almaktadır...

Pekin - Çin Otelleri
    4 Yıldız    Novotel Xinqiao Beijing
Novotel Xinqiao Beijing, havaalanına 37 kilometre, metroya 3 kilometre, elçilik inasına ve Çin sergi sarayına (CIEC) 15 kilometre uzaklıkta şehrin merkezinde yer almaktadır...

Pekin - Çin Otelleri
    4 Yıldız    Millennium Place Otel Beijing
2004 yılında faaliyete geçen Millennium Place Otel Beijing, havaalanına 33 kilometre ve tren istasyonuna 3 kilometre uzaklıkta şehrin merkezinde yer almaktadır...

Pekin - Çin Otelleri
    4 Yıldız    Beijing Oriental Culture Otel
Beijing Oriental Culture Otel, havaalanına 22 kilometre uzaklıkta, şehrin merkezine yürüyüş mesafesinde yer almaktadır...

Qingdao - Çin Otelleri
    5 Yıldız    Grand Regency Qingdao
Şehrin ilk 5 yıldızlı oteli olma özelliğine sahip olan Grand Regency Qingdao, deniz kenarına yakın, havalaanına 37 kilometre, tren istasyonuna 28 kilometre ve alışveriş merkezlerine 18 kilometre uzaklıkta yer almaktadır...

Qingdao - Çin Otelleri
    5 Yıldız    Hai Tian Otel Qingdao
Hai Tian Otel Qingdao, havaalanına 38 kilometre ve tren istasyonuna 12 kilometre uzaklıkta, hükümet binalarına yakın bir mesafede bulunmaktadır...

Qingdao - Çin Otelleri
    5 Yıldız    Shangri-La Otel Qingdao
Shangri-La Otel Qingdao, havaalanına 47 kilometre uzaklıkta yer almaktadır...

Qingdao - Çin Otelleri
    5 Yıldız    Surf Plaza Resort Qingdao
Havaalanına 30 kilometre ve tren istasyonuna 17 kilometre uzaklıkta yer alan Surf Plaza Resort Qingdao, şehrin en güzel manzarasına sahip otelidir...

Qingdao - Çin Otelleri
    4 Yıldız    Crowne Plaza Otel Qingdao
Havaalanına 42 kilometre ve tren istasyonua 13 kilometre uzaklıkta bulunan Crowne Plaza Otel Qingdao, 36 katlıdır ve şehrin en modern binasına sahiptir...

Qingdao - Çin Otelleri
    4 Yıldız    Otel Equatorial Qingdao
Otel Equatorial Qingdao, havaalanına 34 kilometre uzaklıkta yer almaktadır...

Qingdao - Çin Otelleri
    4 Yıldız    Qingdao Huanghai Otel
Qingdao Huanghai Otel, havaalanına 29 kilometre ve tren istasyonuna 4 kilometre uzaklıkta yer almaktadır...

Qingdao - Çin Otelleri
    4 Yıldız    Huiquan Dynasty Otel Qingdao
Huiquan Dynasty Otel Qingdao, havaalanına 40 kilometre uzaklıkta, Shandong ticaret malları ve ihraç malları sergi merkezine yürüyüş mesafesinde yer almaktadır...

Qingdao - Çin Otelleri
    4 Yıldız    Oceanwide Elite Otel Qingdao
Oceanwide Elite Otel Qingdao, havaalanına 33 kilometre ve tren istasyonuna 30o metre uzaklıkta Zhangiao Pier bölgesinde yer almaktadır...

Şangay - Çin Otelleri
    5 Yıldız    The Ascott Pudong Shanghai
The Ascott Pudong Shanghai, şehrşn ticaret bölgesinde, Shanghai Hong Qiao havaalanına 15 kilometre ve Shanghai Pu Dong Havaalanına 36 kilometre uzaklıkta yer almaktadır...

Şangay - Çin Otelleri
    5 Yıldız    Purple Mountain Otel Shanghai
148 metre uzunluğunda ve 48 katlı Purple Mountain Otel Shanghai, havaalanına 42 kilometre uzaklıkta yer almaktadır...

Şangay - Çin Otelleri
    5 Yıldız    Shanghai Jinjiang Otel
1928 yılında 30...

Şangay - Çin Otelleri
    5 Yıldız    Xijiao Guest House Shanghai
Honggiao caddesindeki en büyük bahçeye sahip olan Xijiao Guest House Shanghai, Honggiao havaalanına 3 kilometre, Pudong havaalanına 55 kilometre, tren istasyonuna 11 kilometre, Honggiao sanayi bölgesine 4 kilometre, Shanghai hayvanat bahçesine, Jileafu alışveriş merkezine yürüme mesafesinde olup, şehrin Honggiao bölgesinde yer almaktadır...

Şangay - Çin Otelleri
    5 Yıldız    Shanghai Peace Otel
Shanghai Peace Otel, birçok kültürel ve tarihi yerlere yakın mesafede, Huangpu nehrinin kıyısında yer alır...

Shenzhen - Çin Otelleri
    5 Yıldız    Best Western Shenzhen Felicity Otel
Şehrin Guandong bölgesinde bulunan Best Western Shenzhen Felicity Otel, 541 odasıyla şehrin en önemli otellerinden birisi olarak gösterilmektedir...

Shenzhen - Çin Otelleri
    5 Yıldız    Hilton Shenzhen
Hilton Shanzhen, havaalanına 55 kilometre, tren istasyonuna 50 kilometre uzaklıkta bulunan şehrin en lüx otelidir...

Shenzhen - Çin Otelleri
    5 Yıldız    The Landmark Otel Shenzhen
The Landmark Otel Shenzhen havaalanına 50 kilometre ve tren istasyonuna 6 kilometre uzaklıkta, Nanhu caddesinde yer almaktadır...

Shenzhen - Çin Otelleri
    5 Yıldız    Sunshine Otel Shenzhen
Window of the World Park'tan 11 kilometre, havaalanından 43 kilometre, tren istasyonundan 4 kilometre ve şehir merkezinden 700 metre uzaklıkta inşa edilen 372 odalı ve 5 yıldızlı Sunshine Otel Shenzhen, şehrin en kaliteli ve lüx otellerinden birisidir...

Shenzhen - Çin Otelleri
    5 Yıldız    999 Royal Suites & Towers Shenzhen
999 Royal Suites & Towers, Shenzhen Dong Men Walking Street'ten 3 kilometre, tren istasyonundan 4 kilometre ve havaalanından 38 kilometre uzaklıkta Lowu bölgesinde yer almaktadır...

Shenzhen - Çin Otelleri
    4 Yıldız    Century Plaza Otel Shenzhen
Century Plaza Otel, Shenzhen havaalanına 35 kilometre uzaklıkta bulunan 4 yıldızlı ve şehrin en önemli otellerinden birisidir...

Shenzhen - Çin Otelleri
    4 Yıldız    Holiday Inn Donghua Shenzhen
Holiday Inn Donghua Shenzhen , şehrin Nanshan bölgesinde, havaalanına 22 kilometre ve tren istasyonuna ise 27 kilometre uzaklıkta yer almaktadır...

Shenzhen - Çin Otelleri
    4 Yıldız    Novotel Watergate Shenzhen
Novotel Watergate Shenzhen, havaalanına 5 kilometre ve tren istasyonuna 7 kilometre uzaklıkta, Wuhu caddesinde yer alır...

Shenzhen - Çin Otelleri
    4 Yıldız    The Pavilion Otel Century Tower Shenzhen
The Pavilion Otel Century Tower Shenzhen, havaalanına 35 kilometre ve tren istasyonuna 24 kilometre uzaklıkta, Futian bölgesinde yer almaktadır...

Tianjin - Çin Otelleri
    5 Yıldız    Renaissance Tianjin Otel
Renaissance Tianjin Otel, havaalanına 21 kilometre, tren istasyonuna 4 kilometre uzaklıkta, Nai nehrine yürüme mesafesinde şehrin Central Bussiness bölesinde yer almaktadır...

Tianjin - Çin Otelleri
    5 Yıldız    Sheraton Otel Tianjin
Sheraton Otel Tianjin, şehrin ticaret bölgesinde bulunmaktadır...

Tianjin - Çin Otelleri
    4 Yıldız    Dickson Otel Tianjin
Dickson Otel Tianjin, havaalanına 38 kilometre ve tren istasyonuna 7 kilometre uzaklıkta yer almaktadır...

Tianjin - Çin Otelleri
    4 Yıldız    Holiday Inn Tianjin
Holiday Inn Tianjin, havaalanına 14 kilometre, Da Bei tapınağına, Water park'a 9 kilometre, Food sokağına 3...

Tianjin - Çin Otelleri
    4 Yıldız    Hyatt Regency Otel Tianjin
Hyatt Regency Otel Tianjin, havaalanına 24 kilometre ve tren istasyonuna 7 kilometre uzaklıkta, şehrin merkezinde yer almaktadır...

Xiamen - Çin Otelleri
    5 Yıldız    Xiamen Mandarin Otel
Xiamen Mandarin Otel, havaalanına 5 kilometre, tren istasyonuna 7 kilometre ve şehir merkezine 4 kilometre uzaklıkta yer almaktadır...

Xiamen - Çin Otelleri
    5 Yıldız    Xiamen Powerlong Otel
Xiamen Powerlong Otel, havaalanına 8 kilometre ve tren istasyonuna 4 kilometre uzaklıkta Luandang gölü kıyısında yer almaktadır...

Xiamen - Çin Otelleri
    4 Yıldız    Best Western Xiamen
Havaalanına 10 kilometre uzaklıkta yer alan Best Western Xiamen, şehrin en büyük otelidir...

Xiamen - Çin Otelleri
    4 Yıldız    Crowne Plaza Harbour View Xiamen
Crowne Plaza Harbour View Xiamen, havaalanına 15 kilometre uzaklıkta yer almaktadır...

Xiamen - Çin Otelleri
    4 Yıldız    The Marco Polo Xiamen
The Marco Polo Xiamen, havaalanına 6 kilometre, feribota 3...

Xiamen - Çin Otelleri
    4 Yıldız    Xiamen Huaqiao Otel
Xiamen Huaqiao Otel, havaalanına 22 kilometre ve feribota 7 kilometre uzaklıkta yer almaktadır...

Xiamen - Çin Otelleri
    4 Yıldız    Xiamen Rising Otel
Xiamen Rising Otel, havaalanına 7 kilometre ve tren istasyonuna 3 kilometre uzaklıkta Xiamen Economic and Financial District'te yer almaktadır...

Xian - Çin Otelleri
    5 Yıldız    Howard Johnson Ginwa Plaza Otel Xian
Howard Johnson Ginwa Plaza Otel Xian, şehir merkezine 14 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır...

Xian - Çin Otelleri
    5 Yıldız    Hyatt Regency Xian
Hyatt Regency Xian, havaalanına 44 kilometre ve tren istasyonuna 2,5 kilometre uzaklıkta yer almaktadır...

Xian - Çin Otelleri
    5 Yıldız    Sheraton Xian Otel
Sheraton Xian Otel, havaalanına 42 kilometre, tren istasyonuna 12 kilometre ve Terracotta sitesine 58 kilometre uzaklkıkta yer almaktadır...

Xian - Çin Otelleri
    4 Yıldız    Grand New World Otel Xian
Grand New World Otel Xian, havaalanına 43 kilometre, tren istasyonuna 3 kilometre, Banpo müzesine 8 kilometre ve şehir merkezine 2 kilometre uzaklıkta yer almaktadır...

Güncelleme Tarihi: 24 Mayıs 2014, 21:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER