Staj için Tuzla Belediyesi’ni tercih etti

Staj için Tuzla Belediyesi’ni tercih etti

Staj için Tuzla Belediyesi’ni tercih etti
Staj için Tuzla Belediyesi’ni tercih etti

Almanya doğumlu, lise öğrencisi Şerafettin Çağlayan, okul stajını eğitim gördüğü Almanya’da yapma yerine Türkiye’yi tercih etti. Tuzla Belediyesi’nde 6 Haftalık stajını başarı ile tamamlayan Çağlayan, burada staj yapmış olmaktan büyük memnuniyet duyduğunu ve oldukça faydalı tecrübeler edindiğini ifade etti.

Almanya doğumlu Türk Vatandaşı olan 19 yaşındaki Şerafettin Çağlayan, Gladbeck Berufs Kolleg (Meslek Lisesi) 12. Sınıf öğrencisi. Seneye lise öğrenimini tamamlayacak olan Çağlayan, bu yıl staj yapmak için Almanya ve Türkiye’den çeşitli kurumları araştırmış. “Almanya’da da cazip alternatiflerim vardı. Ancak ben ülkemde staj yapmak istedim. Burada, Pendik Kaynarca’da ikamet ediyorum. Birçok kurumu internet üzerinden ve yerinde araştırdım. Tuzla Belediyesi de bu kurumlar arasındaydı. Ben Tuzla Belediyesi’ni tercih ettim” diyen Şerafettin Çağlayan, Tuzla Belediyesi’ni tercih etme nedenini şöyle açıkladı: “Bölümüm bilgisayar, muhasebe ve işletme olduğu için, en doğru kurumun belediye olacağını düşündüm. Birçok belediyeyi internet üzerinden ve yerlerine giderek araştırdım. Pendik Belediyesi de çok hoşuma gitmesine rağmen, Tuzla Belediyesi’ni tercih ettim. Çünkü buradaki hizmet anlayışı, sosyal ortam, insan ilişkileri ve projeleri beni cezbetti. Personel çok sıcak, kültürlü ve çalışma ortamı mükemmel. İdareciler beni çok sıcak karşıladı. Talebimi büyük bir nezaketle kabul ettiler ve ben de bölümümle ilgili olan Belediye Bilgi İşlem Müdürlüğü ve özellikle elektronik atıklarla ilgili çalışmaların ilgimi çekmesi nedeniyle kısa bir süre de Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde stajımı yaptım.” dedi.

6 Haftalık staj süresinde oldukça faydalı tecrübeler edindiğini belirten Şerafettin Çağlayan, . Almanya’daki arkadaşlarıma Türkiye’de staj yapmalarını özellikle tavsiye edeceğim” diyerek memnuniyetini ifade etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER