Ağaoğlu My City Bahçelievler’i altı ay erken teslim etti

Ağaoğlu My City Bahçelievler’i altı ay erken teslim etti

Ağaoğlu My City Bahçelievler’i altı ay erken teslim etti
Ağaoğlu My City Bahçelievler’i altı ay erken teslim etti
Ali Ağaoğlu, Bahçelievler’de yer alan My City projesinde yer alan 1.220 konutu erken teslim ediyor.

Ali Ağaoğlu, Bahçelievler’deki My City projesinde yer alan 1.220 konutun erken teslimi için, “Konut teslimi konusunda verdiğim sözü tutamıyorum” diye konuştu. Projenin, normal koşullarda Eylül 2011’de teslim edilmesi gerekiyordu.

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Eylül 2011’de teslim edileceği açıklanan My City Bahçelievler’i altı ay erken teslim etti. Daha önce konut projelerinin önemli bir kısmını da erken teslim eden Ağaoğlu, bu durumu, “Sadece konut teslimi konusunda verdiğim sözü tutamıyorum” sözleriyle esprili bir şekilde açıkladı.

Ağaoğlu’nun Avrupa yakasındaki ilk projesi olan 1220 konutluk My City Bahçelievler’de, 28 Şubat pazartesi günü anahtar teslimleri başladı. Daire teslimlerinin nisan ayının ilk 10 gününde tamamlanacağı proje, küresel krizin etkilerinin yoğun olarak hissedildiği Şubat 2009’da satışa çıkarılmıştı. Yüzde 1 peşinat avantajıyla piyasaya sunulan projede satışların büyük bölümü iki hafta içinde tamamlanmıştı. Ağaoğlu My City Bahçelievler’de, yaklaşık 80 dönüm araziye yayılmış 27 blok blunuyor.  Projede yer alan 1.220 konut üç daire formatında ama farklı büyüklüklerde tasarlandı.

‘Yüzde 40 prim yaptı’
10 yıldır bütün Ağaoğlu projelerinde ‘tek yetkili ikinci el gayrimenkul firması’ olarak hizmet veren RE/MAX ABC Brokerı Selami Arpacı,  inşaat süresince konutların ortalama yüzde 40-45 oranında prim yaptığına dikkat çekerek, “Ağaoğlu, bu projesinde de topraktan girenlere kazandırma ve erken teslim geleneğini sürdürdü” dedi. Erken teslimin yarattığı avantajların altını çizen Arpacı, satın alma yapanların öncelikle kira derdinden kurtulacaklarını belirterek, buna bağlı olarak bir diğer faydayı ise, hesapta olmayacak şekilde altı ay boyunca kira geliri elde etmek şeklinde anlattı. Satma yönünde planlama yapanların ise altı ay daha önce nakde dönme şansını yakaladıklarını belirten Arpacı, şöyle konuştu: “İkinci el müşterisi görerek almayı tercih ediyor. RE/MAX ABC olarak, My City Bahçelievler ofisini aylar önce açmamız sayesinde ciddi alıcı datası oluşturduk. Şu an, daire almak için teslimleri bekleyen çok ciddi bir alıcı kitlesi var. My City Bahçelievler’in de ikinci el müşterisi hazır, teslimleri bekliyor.”

Erken teslimler sırada
Arpacı, Ağaoğlu’nun yine erken teslim edeceği Ataşehir Sky Towers ve My Town Ispartakule için de ofis açma hızırlıklarının sürdürdüklerini kaydetti. My City’nin yer aldığı Bahçeşehir’i çok iyi tanıdıklarını belirten Arpacı, proje için altı gayrimenkul danışmanının görev yaptığını ifade etti.

Erken teslimi 10 aya çekecek
Ağaoğlu İnşaat, bugüne kadar pek çok projede erken teslim gerçekleştirdi. Bunlardan ilki, şirketin, Batı Ataşehir ’de inşa ettiği My World. Eylül 2007’de teslim edilmesi gereken proje Mart 2007’de teslim etmişti. Firmanın Ümraniye’de yer alan Eltes Güneşi isimli projesi ise yedi ay erken teslim edilmişti.

Bu arada Bahçeşehir Ispartakule’de konumlanan My Town Ispartakule’de de 7-8 aylık erken teslime hazırlanan Ağaoğlu, Ataşehir’deki Sky Towers’ı 9-10 ay kadar erkene almayı planlıyor. Aralık 2011’de teslim edilmesi planlanan proje, bu durumda mart ayında sahipleriyle buluşacak.

‘Naftalin kokulu dolarlar geldi’
Ali Ağaoğlu, geçtiğimiz dönemlerde yaptığı bir açıklamada projenin gördüğü ilgiyi, “Biz geçen krizde My City Bahçelievler projesini, satışa çıkardık. İnanın insanlar naftalin kokulu dolarlarını getirdiler. Türkiye’de birde kayıt dışı ekonomi var. Bizi o ekonomi ayakta tutuyor. Biz işimizi doğru dürüst yaptığımız için insanlar bizden konut almakta sakınca görmediler. Rekor sürede binlerce konut sattık” sözleriyle anlatmıştı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER