Trafiğe kapalı Fevzi Çakmak Caddesi yeniden mi açılacak?

Trafiğe kapalı Fevzi Çakmak Caddesi yeniden mi açılacak?

Trafiğe kapalı Fevzi Çakmak Caddesi yeniden mi açılacak?
Trafiğe kapalı Fevzi Çakmak Caddesi yeniden mi açılacak?

Pendik Çarşı’daki Lale Sokağın trafik akışını belirlemek amacıyla gerçekleştirilen referandum, bu kez Fevzi Çakmak Caddesi için yapılacak.
Fevzi Çakmak Mahallesi’nde esnaf ve mahalle sakinleriyle bir araya gelen Belediye Başkanı Kenan Şahin, İnönü Caddesi ile Erzincan Caddesi arasındaki trafik sirkülasyonun düzenlenmesi konusunda vatandaşlara bilgi verdi. Konuklara yapılacak sirkülasyon çalışması ile ilgili haritalar dağıtan Başkan Şahin, trafiğe kapalı durumdaki Fevzi Çakmak Caddesi’nin Trafiğe açılsın mı? Kapalı mı dursun?” şeklindeki ankette sonuçların yarı yarıya çıktığını söyledi. Bunun üzerine cadde konusunda referandum yapılacağını söyleyen Başkan Şahin; “Her bölgede olduğu gibi, Fevzi Çakmak Caddesi’ni de vatandaşın istediği şekilde düzenleyeceğiz. Konuşarak, tartışarak en uygun sonuca varacağız.”dedi. 

“Esnaf daha fazla organize olmalı”

Pendik esnafının daha organize bir yapıya sahip olması gerektiğini ifade eden Belediye Başkanı Kenan Şahin, her sokakta bir esnaf temsilcisi ya da dernek kurulmasının her anlamda daha verimli olacağını söyledi. Başkan Şahin; “Dernekler toplanıyor, bizi çağırıyorlar. Memnuniyetle de gidiyoruz. Ama çarşı esnafı toplanamıyor. Her esnafı ziyaret etme şansım yok. Bu sebeple toplantılara tüm esnafın katılımını bekliyoruz” dedi. Esnafa uyarıda da bulunan Başkan Şahin, kaldırım işgali gibi konularda esnek davranmayacaklarını, cezaların uygulanacağını sözlerine ekledi.

Lale Sokak referandumla trafiğe kapatılmıştı

Merkez Çarşı Lale Sokak için üç esnaftan oluşan bir sandık kurulu oluşturulmuş, ardından sokak için hazırlanan üç model esnafa sunulmuştu. Geçtiğimiz sene ekim ayında gerçekleşen referandum sonucu, sokağın trafiğe kapatılıp sadece yaya trafiğine açık olmasına karar verilmişti.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER