Pendik okuyor kampanyasına destek büyüyor

Pendik okuyor kampanyasına destek büyüyor

Pendik okuyor kampanyasına destek büyüyor
Pendik okuyor kampanyasına destek büyüyor
Ülke genelinde yürütülen ‘Türkiye okuyor’ kampanyasına en büyük destek Pendik’ten.
Pendik Belediyesi Kent Konseyi tarafından yürütülen ‘Pendik Okuyor’ kampanyası ile okullarda kitap dağıtılacak, kahvehaneler gezilecek, film gösterimleri düzenlenecek ve edebiyat gezileri gerçekleştirilecek.

Pendik Kent Konseyi tarafından yürütülen ‘Pendik Okuyor’ kampanyası, Viaport Otel’de düzenlenen toplantıda tanıtıldı. Toplantıya Milletvekili Nusret Bayraktar’ın yanı sıra kampanyaya destek veren Kaymakam Cafer Odabaş, Belediye Başkanı Kenan Şahin, Yazar Ali Ural ve Ahmet Turan Alkan, muhtarlar ve öğretmenler ile çok sayıda STK temsilcisi katıldı. Açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Kenan Şahin, ‘Pendik Okuyor’ kampanyasının ilçedeki resmi ve özel kurumlarla birlikte gerçekleştirildiğini ifade ederek; “Şehrin imarı yalnızca hanelerin imarı değil, insanların imarıdır. Bunun için de okumak lazım. Okuma alışkanlığını özellikle çocuklarımıza aşılamalıyız.”dedi. Şahin, konuşmasında Pendik Belediyesinin kurumlarla birlikte hareket etme kabiliyetinin, en önemli zenginliği olduğunu sözlerine ekledi.

Kahvehaneler dolaşılacak, geziler düzenlenecek

Pendik Belediyesi Kent Konseyi tarafından yürütülen ‘Pendik Okuyor’ kampanyası ile okullarda kitap dağıtılacak, kahvehaneler gezilecek, film gösterimleri düzenlenecek ve edebiyat gezileri gerçekleştirilecek. Çalışmanın lokomotifi öğrenciler olsa da amaç kitap okuma alışkanlığını toplumun tüm kesimlerine yaymak olacak.

Başkan Şahin okullarda projenin önemini anlatıyor

‘Pendik Okuyor’ kampanyası kapsamda Kırımlı Fazilet Olcay Anadolu Lisesi’nde eğitim gören öğrencilere 400 kitap dağıtıldı. Dağıtım töreninde konuşan ve öğrencilere tavsiyede bulunan Belediye Başkanı Kenan Şahin, insanın hayata ve olaylara bakış açısının kitap okumayla değiştiğini  ifade ederek sözlerine bir anekdot ile devam etti: “Ünlü bir tenisçiye antrenman çıkışı bir kadın çocuğunun ölmek üzere olduğunu söyler. Tenisçi de para yardımında bulunur ancak daha sonra kendisine kadının dolandırıcı olduğu söylenir.  Tenisçi ise bunun üzerine ‘Ne güzel, ölmek üzere olan bir çocuk yokmuş’ der.” Hayata böyle bir pencereden bakmak için kültürlü olmanın şart olduğunu belirten Başkan Şahin, bu sebeple öğrencilere kitap okumanın şart olduğunu söyledi.  


Ödül alan öğrencilerse şöyle:

1-    Nursinem Aslanoğlu (10-F) 180 sayfa (5 kitap)
2-     Zeynep Tuğba Yıldırım (9-E) 152 sayfa (5 kitap)
3-    Feyza Koçyiğit (9-E) 139 sayfa (4 kitap)


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER